icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

eriqe
10. apr 2014

@petkasv tie saty su nadherneee
skolky riesite, @allymally drzim palce s projektom, ja som s nim aj dva krat zacala, ale tie papierovacky okolo toho ma vzdy odradili, tak mam deti doma

eriqe
10. apr 2014

baby, climayarn predpierate pred sitim? Nejako sa mi do toho nechce, do teraz som ho vzdy prala. Ale v piatok ideme do Tatier, tak by sa celkom hodili tricka, hmm

saaralota
10. apr 2014

Konečně také jedno moje šití - soft. bunda pro syna, se zipem jsem se mordovala.... tedy s tím závěrečným prošitím z lícu, mám co dělat to narvat všechno pod patku... ale nakonec se tak nějak zadařilo. Sřih je od Car. Fotky noc moc... Jo, a je to na mé poměry rychlovka.. 🙂 Ve čtvrtek jsem stříhala, od pátku do úterý šila a dneska dodělala pár drobností 🙂.

zuzkasim
10. apr 2014

@saaralota Bunda je hezká, to barevné prošití a doplňky dodají šmrnc. Vleze se do kapes kapesník?

Holky, nemáte někdo na prodej zbytek jablíček (jak z nich šila Caramila bodýčka pro Kryštůfka)? Krom růžové jakékoliv. Dělá se hromádka, ale jablíček se nenasbírá dost☹ Moc se mi líbí, chtěla bych z nich bodýčko pro tu moji dcerku.

bordino
10. apr 2014

Pražandy, hééélp, mám mega průser 😀 Nemáte někdo doma světle šedý a světle modrý soft???

koki_melo
10. apr 2014

@zuzkasim jaké jablíčka, kde jablíčka, jaká hromada? 😀

bulinka
10. apr 2014

@zuzkasim já bych jablíčka taky brala 😀, je hromada přístupná?

saaralota
10. apr 2014

@zuzkasim kapsy jsou spíš na parádu 🙂. Já jsem je ani dělat nechtěla, ale jak jsem obkreslovala střih, tak jsem je omylem vystříhla a došlo mi to až později. Je to takhle barevnější, ale kapsy jsou hodně mělké. Ale syn ještě kapsy stejně moc neužije (je mu 1 a 3/4 roku).

zuzkasim
10. apr 2014

@koki_melo
@bulinka Vidím tam napsaných i pár holek odsud, ale já se k takovým "zázračným tabulkám" dostávám teprve teď, tak netuším, jak moc se mohou šířit dál...
@bordino Je vhodné poslat holkám odkaz, když to já sama nepořádám? Ptám se takhle veřejně, protože v tom skutečně neumím chodit.

bordino
10. apr 2014

@zuzkasim to já netuším 🙂 Jinak díky sufikovi už soft mám, díky moc

saaralota
10. apr 2014

@zuzkasim mě na tu tabulku přišel odkaz mailem, organizátorka brala kontakty asi z nějaké předchozí hromádky. Ptala jsem se, jestli můžu šířit, tak psala, že opatrně, prověřeným kontaktům 🙂. Tak asi ne přímo zveřejňovat, ale poslat někomu do IP by jí snad nevadilo.

zuzkasim
10. apr 2014

@saaralota Děkuju za odpověď🙂

zuzkasim
10. apr 2014

Jsem vám měla napsat, že vám tabulku pošlu jedině, když si taky objednáte jablíčka🙂

koki_melo
10. apr 2014

@zuzkasim Uááááá, to jsi mi neměla posílat. Čebuju tam toho asi tak od každého něco 😝.

terezita
10. apr 2014

ha, tak ja nejsem provereny kontakt, bo tabulku nemam. aspon usetrim! 😀 😀 😀

petkasv
10. apr 2014

@terezita já jsem na tom stejně, nebo je na nás vyhlášený embargo z důvodu velkého mnoství do syslírny 😀

koki_melo
10. apr 2014

@terezita Myslíš, že ušetříš, myslíš? 😀 😝

terezita
10. apr 2014

@petkasv zradaaa!
@koki_melo ty potvoro!!! 😅 😀

koki_melo
10. apr 2014

@terezita Pomáhej bližnímu svému 😵

zojec
10. apr 2014

@eriqe erika, ja som nepredpierala a v pohode, v zime som mala podobny problem , ze som nestihala.. myslim, ze sa vobec nezbehol, periem normalka na 40 😉

zuzkasim
10. apr 2014

@terezita
@koki_melo Ušetřila bych já, kdybyste mi někdo prodal zbytek jablíčka, měla bych to za dvě stovky na bodýčko a ne za 2 tis v tabulce🙂

koki_melo
10. apr 2014

@zuzkasim Ale jsou tam hezké látky pro kluky, tak zas škoda toho nevyužít. Většinou je všude hafo holčičích růžovek. A pokud jsou kvalitní, tak se to doma neztratí. A nepanikař krz jablek, ještě jsou tři dny, tak se to má šanci naplnit.

petkasv
10. apr 2014

@koki_melo no počkej ty tu lobuješ za kluky, ale vždy´t máš dvě cácory 😀

zuzkasim
10. apr 2014

@koki_melo Nejsem si jistá, že tyto argumenty obstojí u mého muže🙂 Horší je, že látky před ním neschovám, už nemám kam!

koki_melo
10. apr 2014

@petkasv lobuju, kámoška má dva kluky a vždycky děsně nadává, že na holky je vždy všeho dost a na kluky nic moc, tak mě to tady trklo, že je tu hromada klučičích látek.

daisyr
10. apr 2014

nechci vidět tabulku, nechciiiii 😀 😝 😀

katka82
10. apr 2014

@zuzkasim 😀 manžel taky nadává že ať ovetvře jakoukoliv skříň tak na něj vypadnou látky 😝 😀 😀

sinala
10. apr 2014

nabízím ze své syslírny puntíkovanou látku 0,5 m za 125 Kč, 95% bavlna/5 %elastan , šíře cca145 cm a kony modrofialkové barvy za 30 Kč/ks + poštovné k vám

allymally
10. apr 2014

@koki_melo hele, já nakoupila nyní hromadu klučičích 🙂 a potřebuju to udat 😉

a_lexa
10. apr 2014

@allymally nepopichuj 😀