icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
10. apr 2014

@koki_melo nemam te rada!! a to te vubec neznam 😀 boaaah, bych mela setrit, kdyz ted budu tri roky bez prachu a misto toho litaj na kazdou stranu prachy za latky.. tak snad budu mit cas to pak vysit, aby se mi to vratilo aspon nekde zpatky.. 😅
.. jeste mi zbyva nadeje, ze se to nenaplni a neobjedna.. 😀 😀 😀

koki_melo
10. apr 2014

@terezita nenaplní a neobjedná....háááááááááááhahááááááááááá 😀 😀 😀

koki_melo
10. apr 2014

Jeden zateplováček
*MTX beránek, uvnitř úplet + lemy Lille

Zejtra jde foťák do opravy, tak bude ode mne klid, ale samozřejmě na Dédéčko mám nafoceno předem 😉 .

jieff
10. apr 2014

@koki_melo krásná mikča, je to nebo není to danai?

jieff
10. apr 2014

přidávám takovou trošku zprasenou rychlovku, hodila by se do DD, ale nedá se to vydržet, už jsem dlouho nic nevytáhla😉 Každopádně radost prcků byla veliká...

anastazieb
10. apr 2014

@jieff jé, to je hezký 🙂 A ta fotka je moc krásná! Zrovna tu mám froté a chystám se ušít osušku, ale vymýšlím motiv... Asi se vykašlu na hasiče a taky z toho udělám nějaký zvíře 🙂

koki_melo
10. apr 2014

@jieff díky, není to Danai, je to dětská Burda zima 2013, ale upravovala jsem, původně je na zip u krku.
Osuška je prima, mě přijde, že čím víc má člověk pocit, že se mu to nepovedlo, tím větší to má u dětí úspěch.

bordino
10. apr 2014

Holky, hlavně v tý tabulce dorovnejte ty příšerky a lochnessky, protože bez těch já žít nemůžu!!! 😀

terezita
10. apr 2014

@bordino jak dorovnejte.. si tam frnkni vic nez 70cm.. 😝 😀

elixia
10. apr 2014

@koki_melo kde maju vela peknych latok pre chlapcov??? 😲 Tabulku nechcem, len chcem vediet, kde sa oplati smirovat, ked budem mat na ucte nieco navyse.... 😀

jieff
10. apr 2014

@anastazieb Děkuju, fotka je super, protože je na ní osuška mázlá a vy si můžete myslet že je vlastně hezká 😎. No já myslim, že zvíře je vděčný. Máme už broučka - ten pořád poletoval a teď ti dva žabáci kvákaj ostošest🙂 Ale třeba by i hasič udělal radost...

koki_melo
10. apr 2014

@terezita to jdu dorovnat, to někomu nafrkám a bude.

@elixia to je hromada, tak pojď šmírovat hromadu. Však nemusíš kupovat, můžeš jen koukat...a nebo dorovnat ty příšerky a lochnesky 😉

zdeann
10. apr 2014

Holky, nevíte, jaký odstín Belfilů je ke kterému softu? Co je DD? Asi jsm nějak mimo jak tady teď málo chodím...

petkasv
10. apr 2014

@zdeann to zkus napsat Car na meil, tohle ona ví 🙂 nebo mrkni k ní na fler do galanterky tam to možná bude mít 🙂

elixia
10. apr 2014

@koki_melo a tebe sa uz podarilo len pozerat a nekupovat??? 😀 😀 😀 tak posli,aspon sa pokocham 😀

petkula
10. apr 2014

@koki_melo mohla bys mi taky prosím poslat odkaz? Nebudu nic kupovat ale taky by mě zajímaly ty chlapecké látky.

mooncaa
10. apr 2014

@zdeann DD je Dadka day - v pátek se vkládají jen výtvory z Dadky 😀

mehlo
10. apr 2014

Já bych taky šmírovala na ty chlapecký látky!

sufik1
10. apr 2014

hmmm, tak to abych tu dadku dneska došila 😀

sháním zuřivku zelenou a červenou, vyměním....

crawler
10. apr 2014

moje dnešní pachtění 🙂 souprava focena na Lindě, ale je pro holčičku o rok starší,takže ta by v ní neměla plavat .-D soft malina + čokoláda

laeela
10. apr 2014

@crawler naprosto luxusní. 😵

petkasv
10. apr 2014

@crawler krásná 😵

ucitelka70
10. apr 2014

@crawler malá modelka je nádherná.... a farba softky jej pristane.... krásne ušitá súpravička...

anfei
10. apr 2014

@crawler Tak ta je teda nádherná, fakt paráda. 😵 😵 😵 Nebudeš si teď někdy objednávat na mylly, bych potřebovala nějaké patenty, tak bych Tě poprosila a přidala se 😉

koki_melo
10. apr 2014

@crawler Krása!

@mooncaa upřesním, v pátek nevkládaj ty, co to umějí, v pátek kralujeme my 😀 Pokud to bude z Dadky, tak za to jsou body navíc 😉

@elixia mě se daří šmírovat a nekoupit, třeba soft minulej tejden jsem ignorovala, nač ho silážovat půl roku ve skříni 😀. A když ty látky neznám, tak taky radši neberu, tyhle taky neznám. Akorát @terezita šila ty krásné tuničky ze sobů, tak možná poreferuje, co je to za kvalitu.

zdeann
10. apr 2014

@petkasv Car jsem psala, tak doufám, že mě nepřizabije, že ji otravuju teď 😉 Ale tak psala jsem, že mě případně buď má poslat do háje anebo ignorovat 😀

A DD mě teda pobavilo, to abych našila ty plánované polodupačky pro mrňouska 😉 a to je každý pátek? Zítra to určitě nebude pro mě aktuální. Navíc manžel mě jenom vidí u počítače a už mi tady hází na hlavu svoje staré kalhoty, podle kterých chce ušít nové. Jenže děti ještě nespí a když bych kalhoty začala obkreslovat, tak je mám stopro vylezlé na nich a na to nemám nervy, už tak jsou dneska i včera výživné

crawler
10. apr 2014

@laeela
@petkasv
@ucitelka70
@anfei holky díky - bunda mě potrápila,upravovala jsem střih tak až jsem si to sama hodně zkomplikovala , ale uvidíme,zítra si přijde majitelka, tak uvidím, zda jí bude sedět a líbit se jí...

@anfei šup šup honem do zprávy- máš čuch,budu za moment objednávat😉

zdeann
10. apr 2014

@koki_melo Co bylo za soft minulý týden, soft já potřebuju...
A teda nevím, ale co jsem tak postřehla za poslední dobu, tak ty mi nepřijdeš jako ta, co příliš neumí 😉

crawler
10. apr 2014

@koki_melo teď jsem zpětně dočítala nechápu - ty šiješ teprve 9m? myslím,že já osobně jsem se taky naučila šít rychle,ale teda tak krásně jsem po 9měsících rozhodně nešila - klobouk dolů,jsi moc šikovná, těším se na další výtvory! 😵

terezita
10. apr 2014

@koki_melo ten sobi uplet je dobry. uz mam vic jak 10x vyprano a barvy drzi krasne, nezmolkuje a uz se dal taky nesrazi. za me jooo. ale to jsem vedela uz kdyz jsem ho tehda brala, ze tohle sunt neni..

dadka day?? ze bych konecne po 2 letech tu dadku vyprala a zacla z ni neco i sit?? 😅 .. asi by bylo pomalu na case .. 😀