Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita tak šup šup, máš na to tři hodiny, bo já to tu naperu hned po půlnoci a u toho si budu zpívat "Teď královnou jsem jáááá".
@crawler První výrobky jsem ušila někdy vloni v červnu. Abych ale nelhala, kdysi jako malou holku mě učila šít maminka, ale to byla ta stará škola, vše se kličkovalo, stehovalo, žádné hrc prc šití po špendlíkách, jako to praktikuju dneska. Ona mi to třeba 3x rozpárala, než schválila, že je to nositelné. Vnitřní švy jsem místo entlu ručně začišťovala, prostě dala mi ty základy, že je potřeba dělat pečlivě a pořádně. Pak uběhlo nějakých skoro30 let a já se k tomu vloni vrátila. Ale už jsme si my dvě kdysi spolu na to téma notovaly, nemám výtvarný talent, nápad, šmrnc. Je to takové hatláma patláma, nic, z čeho by si svět sednul na zadek. Ale baví mě to. A pochvala od tebe mě zvlášť těší!
o jaké hromadce je tu pořád řeč? 😀 né že bych látky potřebovala, ale juknout na pěkné potisky to zas jo😀
@macin73 ja bych to na pyzo nedala, by mi toho prislo skoda.. 😀
http://fram-made.blogspot.de/2014/03/ctvrtek-ve...
nemam narok?? ani kdyz se jedna o dadku? s tim ja nic moc nevymyslim, mam desne nudne barvy.. 😀
@koki_melo jako za 2 hodiny vyperu, ale uz neususim. takze si to necham najiny patek.. 😅
@macin73 njn, to beru vzdycky rovnou.. 😅 maj je i bezove, ty jsem tehda chtela, jenze byly vyprodane.. ☹
jsem na ne natrefila tu.. http://laujosa.blogspot.de/2013/09/rudolf-elch-...
@macin73 Ale jo, ten vzor je takový pyžámkový, ale třeba jak to @terezita nakombinovala, tak to bylo moc hezké.
@terezita tak Dadku schov na příště, já teď budu bez foťáku, tak můžeš převzít žezlo příští pátek. Ale ty nejseš žádný dédéčko 😝
ten odkaz je náádhera, nemám ráda béžovou, ale tohle je fakt moc hezké!
@koki_melo No já nemám ani na ten Dadka day. Tu týden smolím střih na tričko, který sama konstruuji, týden stříhám a šiju Dadku a dnes jsem usoudila, že to je na houby, pohodila jsem to tu, že to nemá smysl došívat. Jako narvat tričko na vorvaně do Dadka odstřižků, co bych chtěla. Ale vím jak upravit střih, je mi úzkej v ramenou. Zase Dadky není škoda a tahá mi to tady dcera jako šaty, tak aspoň někdo má z toho radost 😀
Nechápu jak někdo s miminem dokáže šít.
@crawler A já se těším až začne lézt, že nebude pořád brečet a nebudu celé dny chovat a už jsem zapomněla, že jí budu zase sundavat z nábytku a brát věci z rukou se kteráma si hrát nemá a co teprve až se holky začnou rvát.
Jo a šicí výtvory jsem vkládala jen jednou 😀 Podruhé to byl jen nešicí výtvor (Lucinka).

@zdeann můj drahý totéž - potřebuje gatě a kraťasy a pořád mi to předhazuje a mě se do toho tááák nechce😀