Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo To máš tedy skvělý základy od mamky - těžko na cvičišti (před 30 lety), lehko na bojišti (= teď na MK) 😀
Já jsem dnes z nutnosti sedla na 5 minut ke stroji Lada z roku 1968, který má doma moje mamka a vzpomínaly jsme, jak na nás šila manžestráky (hnusně růžový), šusťáky (hnusně hnědý) a sukýnky na doma (ty jsem milovala, úžasný) Ona byla samouk, takže šila asi jako já dnes, ale mohla jsem se tehdá víc dívat a ptát, abych teď nedělala tolik pitomin.. 😎
@koki_melo u dětí se záměna sedu a nohavic ztratí a u dospělého oblečení se ti to nejspíš nestane 😀 . Takže se nemusíš bát 😀 .
@koki_melo @anastazieb Holky budete se divit, ale mě se to povedlo u mých kraťas. Jsem se divila, proč mi je to přes stehna malé a v pase obří. A to jsem měla našité i přední a zadní kapsy.
@koki_melo a to je dadka jo?
baby z SK, nepridate sa k objednavke z MTX - sekcia dopredaj po 1 kg - by sa mi hodil nejaky jednolic, obojlic, finerib..lebo 3 m fineribu je mi vela 😝
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
prip. aj tie nove pruzkovane jednolice vyzeraju fajn, ale neviem ci pojmeme 3 kg 😅
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Tak samo, že to není Dadka, je to totiž xkrát horší jak pokroucený vypraný vyblinkaný dadkakousek.
To je jedna z prvních látek, co jsem v rámci šicí kariery koupila, v sladké nevědomosti u V., po vyprání je to ideální na vytírání podlahy, ani okna se s tím nedají čistit, neb to chlupatí, o tom, že to seprané a žmolkaté jak to 100praních nemluvím.
Dédéčko je prostě takový prostor pro alternativu 😀.
@zdeann fakt to nechtěj, ještě tu kus mám a dělám z toho akorát podšívky do kalhot.
@palosek no já toho beránka koupila nevím z jakého důvodu, asi jsem si myslela, že je to něco jiného, mám ho tu pěkný balík a moc nevím, co s ním, tak jsem to zkusila. Asi si budu muset pořídit další miminko, abych mu mohla ušít beraní fusak 🙂.
@crawler myslim, ze na prvorinu je to vic nez dobre 😉
@anastazieb no vzhledem k tomu, že byly absolutně nepružné teplákoviny MTX, tak se to šilo krásně i s obyč patkou a jako laik jsem netušila že výstřih do v není taková sranda,jak se zdá- odvahami nechyběla,ale od té doby jsem véčko nešila 😀
@crawler na prvotinu je to náhodou super. Nehledě na to, že ti určitě v té době přišla aspoň tak dokonalá, jako z nextu. Mě totiž ty moje díla tak připadala. To spíš teď mám pochybnosti, jestli je to vůbec hezké a líbivé. Véčko obdivuju, taky jsem měla v prvotině dojem, že je to strašně lehké, až při šití mi došlo, že to tak vůbec není 😀. Doteď se ho bojím!
@crawler myslím, že ne, nemůžeme se lepšit donekonečna 🙂 . Leda bys za dva roky šila společenské oděvy 😀
prosím nemáte někdo doma kousek tohodle? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
Jsem se do ní zamilovala, ale bohužel se v hromadě nenaplnil počet metrů, tak ji paní nebere ☹

@crawler Paradni komplet!!! Tuze se mi libi kombinace malina + cokolada a to nejen v softu, ale i v kuchyni 😉 😎