icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elentari
11. apr 2014

ahoj děvčata! poctivě to tu všechno prohlížím a musím říct, že jste naprosto úžasné! všechny! a modelíni a modelové samozřejmě též 🙂 občas nestačím zírat, co tu sem dáte za díla a čelist sbírám hluboko u země... to já mám teďka krizi... jsem ve 14. týdnu a jsem hrozně, ale HROZNĚ unavená.. ani šít mě nebaví 🤐
Přestane to někdy, je to normální? Čekám na to jak na smilování... 😒

macin73
11. apr 2014

tak když retro, taky přispěji se svým prvním raglánovým trikem z Dadky, k tomu i s premiérovou aplikací... bohužel u mě žádný zásadní posun v kvalitě nenastal 😕 😝 , ale je mi aspoň útěchou, že triko i po pár vypráních super drží a K. ho má ráda 😵

anastazieb
11. apr 2014

@macin73 na to tričko si pamatuju a bylo a je parádní!!!

bury
11. apr 2014

@koki_melo - si ze mě děláš prču, ne???? já tu dva dny nejsem a přijdu a ty sem mrskáš jeden krásnější výtvor za druhým 😉 😵 😵 ne ne.... ty už nejsi páteční. ty můžeš v pátek přidávat max. z Dadky....

My máme střevní chřipku - včera jsem byla tak 20x a to myslím, že možná i 30x 😝 takže jsem ráda, že jsem sem vlezla, jste mě pobavily....

Jo a k té hromádce- já bych taky chtěla příšery, kupodivu se ke mě dostala, takže jdu asi přihodit 😉

sufik1
11. apr 2014

tak ještě dadka starší aneb co s hnusnou oranžovou, fleky na tom vidět nejsou

sufik1
11. apr 2014

a ještě to včerejší pyžámko. Dadka a zbytky dinošků. Tu zelenou miluju

petkasv
11. apr 2014

@elentari gratuluju, hlavně ať vše probíhá tak jak má 🙂 jestli to někdy přestane 😀 u mě to přestalo v 2trimestru ale tak kolem 18tt 😀 tak se drž ale já u druhý holky blila do 6ti měsíců a od 7měsíce jsem byla zavřená ve špitále 😀 😀 😀

zuzkasim
11. apr 2014

@elentari Myslím, že už by ta šílená únava měla pomalu končit, já ji měla u dvou mladších dětí asi do 16. týdne, pak to bylo o fousek snesitelnější a možná jsem si i zvykla na jiný režim🙂 Chodit spát po obědě s prckem, odpočívat, nešít, ono si to tělo řekne, co potřebuje. Hlavně ať jste všichni v pořádku!

petkasv
11. apr 2014

Holky prosím děláte některá domácí pampeliškový med? jaký dáváte curk (hnědý nebo normoš) a fakt tak velké množství???? a Dáváte tam některá pomeranče? Jak dlouho vám vydrží, musí být v lednici???

palosek
11. apr 2014

@petkasv delavala jsem. Vždy byl dost tekutý. Dávala jsem bílý cukr a fakt ho tam bylo hodně. Zavickovala jsem a měla ve spizi. Po otevření se rychle spoitrebvall, jinak byl otevřený v lednici.

lenasss
11. apr 2014

@petkasv já dávala normální cukr a bylo ho opravdu hodně a ještě jsem přidávala pomeranče a citrony(bez nich nám to nechutnalo) a byl výborný a děcka ho přes zimu všechen snědli 😅 měla jsem ho ve špajzu v policích a vydržel právě včera jsem otevírala poslední sklenici 😉 receptů je všude spousta a pokud můžu doporučit pampeliškové víno bylo taky moc dobré mám recept na blogu http://www.lenasss-lenasss.blogspot.cz/2013/05/...

lenasss
11. apr 2014

@palosek
@petkasv já ho vařila opravdu pomalu a opravdu dlouho vždy jsem udělala kapku na talířek a zjistila jak je tuhý po schládnutí a pokud se mi ještě nezdál tak jsem ho ještě nechala na plotně. Ale pozor na připálení musí se opravdu vařit hodně zlehka.Já pokud se mi ještě večer nezdál tak jsem ho vpla a ráno dovařovala 😅

petkasv
11. apr 2014

@lenasss, @palosek, díky díky musí být všechny pampelišky otevřené??? Jak nesvítí sluníčko tak jsou některé zavřené ale tak napůl vadí to???

lenasss
11. apr 2014

@petkasv já si myslím,že to nevadí.stejně je budeš máčet a ten pyl se dostane do té vody.Nebo se pletu??? 😅 Já to taky nijak neřešila trhaly je loni kluci a tak jsme je měli taky namýchané 😅

petkasv
11. apr 2014

díky jdeme na to, za chvíli dorazí Jirka a poseká to, pampeliška nepampeliška 😀

palosek
11. apr 2014

@mahafi náhodou....prakticky rychlý jahudkovy střih. 😉 D jahudky taky miluje. 😀

mahafi
11. apr 2014

@palosek no já jsem tímhle právě jahůdky vyšila... chtělo by to nově donasyslit... 😀. když mi přišly, tak jsem si říkala, že něco tak sladkýho jsem dlouho neviděla, ale ony jí tak sluší a moc se jí líbily (měla z toho tu samou tuničku už loni 🙂 )

macin73
11. apr 2014

@elentari gratuluji!!! no nechci Tě strašit, já jsem 31tt a jsem šíleně unavená... už mi to říkají i lidi, jestli nejsem nějaká vyčerpaná, takže asi musím vypadat příšerně... 😖

elentari
11. apr 2014

@macin73 já si totiž z prvního těhotenství takovou únavu nepamatuju... tam jen vím, že jsem byla unavená, dokud mi bylo blbě... teď už mi blbě dávno není (ani jednou jsem nezvracela 😎 ) a únava tu je se mnou pořád... z pokročilejšího těhotenství si pamatuju, že jsem byla akční, jen když jsem měla jídlo 😀 takže jsem akčně naklízela barák, pak padla, manžel uvařil krupičnou kaši a jelo se dál 😎

katka82
11. apr 2014

Tak dneka jsem nešila,ale pekla 😉jsou fakt super 😵 už jsem sežrala 3 ks 😅 recept je tady: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=150312 😉

a_lexa
11. apr 2014

@elentari Taky gratuluji 🙂

piecee
11. apr 2014

@sufik1 tudle zelenouz dadky mam moc rada skoda ze ji moc neposilaji :(aspon me ne teda🙂)

katka82
11. apr 2014

@elentari ona ta únava u druhého těhu bude taky trochu tím že už se o jednoho špunta staráš 😉 ale myslím že už by to brzy mělo pominout 😉

a_lexa
11. apr 2014

@katka82 Hele, já se snažím zhubnout 😠 - už půl hodiny se snažím přemluvit ke cvičení a ty sem hodíš toto i s receptem - mě vomejou. 😅

sinala
11. apr 2014

@sufik1 pyžamo super

katka82
11. apr 2014

@a_lexa no já se tu teď 3/4 hodiny potila na zemi s Hankou Kynychovou a pak jsem sežrala 4 ty koláčky takže taky efektivita cvičení 0 0 nic 😀 😀

macin73
11. apr 2014

@katka82 Ty mi děláš chutě... 😝

a_lexa
11. apr 2014

@katka82 Já bych se ráda na zemi potila s Georgem Clooney a taky bych určitě spálila nějakou kalorii 🤐 🤐 . No nic no, jdu se poválet alespoň s Jillian a pak juknu na ty koláčky 😉.

petkasv
11. apr 2014

@mahafi,@palosek těžko říct jestli wendy plánuje dotisk jahůdek, kdyby jo tak koupím fakt ty tři kila 🙂 protože ty jdou na odbyt 😀 😀 zatím mají jahůdky v kombinaci se žlutou a ta mě nebere 😀

katka82
11. apr 2014

@a_lexa 😀 😀 😀 tak Cloonyho se Ti zachtělo jo??? 😀 😀
@macin73 😀 klidně se stav,ještě jich pár zbylo 😀