icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
11. apr 2014

@katka82 hm, škoda, že jsi tak z ruky... 😀

katka82
11. apr 2014

@macin73 jj škoda 😒 no neva dám si za tebe 😉 😀

mahafi
11. apr 2014

@petkasv že já tam koukala... 😀 líbí se mi tam minimálě jedny proužky a bílé puntíky na modré... aaaach jo 😀 ale já toho tolik nesdělám, takže budu jen tak slintat 😀. ty jahůdky se žlutou jsou nic moc, to máš pravdu...

koki_melo
11. apr 2014

@katka82 jo tak podobné jsem dělala tento týden a byly moc dobré a vydržely měkké ještě dlouho, ty nekynuté jsou druhý den už tvrdší. A jako abych pekla koláče v pět ráno v den svatby, tak to fakt ne. Ale zas by to byla výzva a body plus 😀.

@sufik1 pýžo je krásné! Škoda, že jsi to tu nedala včera, bych pajcla ten druh aplikace na beraní mikinu, tohle vypadá parádně!!! Já jak mám ty matrjoše vystříhané, tak jakmile dítko máchá rukama, tak jsou jak ožralé, takhle by byly pěkně v řadě...ale tak zas ruské matrjoše maj nárok vypadat jak ožralé.

mahafi
11. apr 2014

@katka82 za mě si dej taky, prosím.... 😀. můžeš i víc... 😀.

mahafi
11. apr 2014

@a_lexa tak geroge clooney mě fakt rozsekal 😀 😀 😀

a_lexa
11. apr 2014

@katka82 Áááále, ani bych si na toho opičáka nevzpomněla, ale zrovna běžela reklama na nějaký kafe či co a prý: "Clooney je tady." Takže místo cvičení dřepim u PC a prolejvám se kávou. 😀 😀 Ne, teď už fakt jdu. 🙄

katka82
11. apr 2014

@koki_melo 😀 😀 no jak jsem to vyfotila tak jsem si říkala jestli jsem tu nedávno neviděla něco podobného 😀 😀 teda v 5 ráno bych taky nepekla 🙄 a už vůbec ne o svatbě 😀 😀
@mahafi tvé přání je mi rozkazem 😉 😀

katka82
11. apr 2014

@a_lexa 😀 jak jsme šli ráno od Dr. tak mi v autě Honzík taky tvrdil George Cloony je tady 😀 😀

koki_melo
11. apr 2014

@a_lexa George už je starej pes 😝.
Ale marnej není...😀

a_lexa
11. apr 2014

@katka82 A byl tam?????? 😲 😲 No jo, však už jdu cvičit........ Kafe dopitý a ten syčák se ani neobjevil. 😀 😀

a_lexa
11. apr 2014

@koki_melo no však jo - asi nějakej komplex 🤐.

katka82
11. apr 2014

@a_lexa člověče oči jsem si mohla vykoukat a nikde nikdo 😀 😀

sufik1
11. apr 2014

@koki_melo já to došila asi v 11 večer, to už si to měla i vyfocený 😀 😀 😀 😀 😀 já zas pajcla s těmahle fotoobrázkama @anastazieb, ta je má s mývalem... ale teda nevím, jestli zrovna takhle nebo jinak prostříhaný

bury
11. apr 2014

@katka82 - já tu dva dny hladovím a ty sem dáš tohle!!!! 😠 😠 😠 😀

zuzkasim
11. apr 2014

Potřebuju narychlo (tento víkend) objednat něco ve velkoskladu VTC, kdybyste některá, která tuto možnost nemáte, něco potřebovala (vario kleště, nitě, stuhy, lemovací gumičky, popruhy...), ozvěte se do zprávy.

zdeann
11. apr 2014

@macin73 Triko si pamatuju, i to, že jsi psala, že je to první aplikace 🙂 To jsou věci 🙂 A přece je pěkně ušité.

katka82
11. apr 2014

@bury sorráč 😉 😀 😀

kamishek
11. apr 2014

@macin73 jako já se aplikací pořád ještě bojím, ale ten tvůj ježour na tom triku (i triko samé) je fakt dokonalý 😵

macin73
11. apr 2014

@kamishek ó, díky... hele, možná štěstí začátečnice... ale je fakt, že mi to i celkem šlo (teda až na finální obšívání, to jsem se trochu natrápila, přece jen ty bodliny byl asi blbý nápad na první aplikaci) a pořád je poznat, že je to ježek 😎

palosek
11. apr 2014

@mahafi
@petkasv na tom žlutém podkladě se mi jahudky taky nelibi. Puntíky mám z mtx, a to staci, objednán až vysoký aspoň polovinu zásob 😀 Pokud nebudu nic potrebovat do kombinace. Chci si sit nějaké šaty,tak na to padnou nějaké...levné látky....aby mě to nemrzelo v případě neúspěchu, pax budu delat střih sama 😀 😀

kamishek
11. apr 2014

@macin73 poznat jde výborně, mi se fakt moc líbí 🙂 mám ho uloženého pro inspiraci a jednou ho pajcnu 😎 😀

palosek
11. apr 2014

@katka82 právě, po 😉 í cvičení musíš dodat energií.... 😀

lip72
11. apr 2014

@bury Ahojky 🙂 prosím, mám dotaz, potřebovala bych vědět, jaká je velikost 10ti měsičního a 12ti měsičního dítěte. Mám šít tepláčky s laclem a nějak nevím, jaké to jsou velikosti 😀 Děkuji 😉

anastazieb
11. apr 2014

@lip72 udělala bych cca 86 😉 I když záleží, jestli je dítě malé nebo spíš velké... Ale kdyžtak doroste :D.

betelgeuzz
11. apr 2014

@lip72 @anastazieb 86 nosí moje 2,5 letá dcera 😀 Radši bych se zeptala, jak je dítko velké.

lip72
11. apr 2014

@betelgeuzz no ono má 5 týdnů 🙂, když se narodilo, mělo necelé 4 kg 🙂

lip72
11. apr 2014

@anastazieb je fakt, že určitě doroste 🙂 zkusím někde na netu pohledat velikostní tabulky 🙂 ale jinak děkuji 😉

snehovavlocka
11. apr 2014

@lip72 ja by som dala 80, moj spunt mal teraz rok a nosi 74, nohavice tak 74-80

sufik1
11. apr 2014

@lip72 moje dvojčata v 11 měsících jsou o velikost jinak. Myšička 68/74 8 kg a Koblížek regulérní 80 9,5 kg a kamarádky stejně starý synek 86 a 11 kg. Takže to neodhadneš. A když se narodili, tak měli všichni v podstatě stejně.