Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@snehovavlocka děkuji, asi to tak udělám 🙂
Holky, kdo šijete plenky, konkrétně kalhotkový - jaký materiály se vám nejvíc osvědčily? Myslím zvenku ty hezký na pohled 😀 Přemýšlím jestli zkusit i Lille, protože tam je doporučený praní na 40°C tak váhám, aby se to při praní na 60°C rychle neopotřebovalo :-/ Nebo kdo máte plenky třeba od Unuo (ty jsou myslím z Lille) jak vypadají po opakované praní na 60°C? Klidně dejte pro představu foto 😉
@michamicha já mám plínu unuo a jedu jí na 60 🙂 teď už teda ne denně ale mám jí jako noční a dobrý, jasný ten obrázek není tak jasný jako když se podívám na origoš látku ale je to plína 😀
@papajka7 uzasne 🙂
@lip72 https://www.modrykonik.cz/blog/bury/album/moje-... tady je má na sobě. Je to Ottobre vel. 86. Otík je na svůj věk celkem velkej a statnej a jsou mu dlouhý 😉
@papajka7 super su 🙂 kolko latky by som potrebovala na cca velkost 42? do metra sa zmestim?? a ako sa v tom chodi? raz som sila zo zimneho softu a strasne som sa v tom potila.. ja nestiham nic sit.. a ani sa mi nechce, ci co :( ale musim sa premoct, kamoske som slubila plienky (asi pred pol rokom) o 2tyzdne rodi a plienky este v nedohladne 😖
@caramilla krása 🙂 A já tak závidím to nošení... Na syna jsem si pořídila šátek a nosítko...ale nějak jsem to nedala... Když byl maličký, nechtěla jsem ho nosit svisle, ale jen v kolébce, jenže jsem hodně malá a v podstatě se mi obtáčel kolem těla, což je špatně... tak jsem čekala nějakou dobu, že ho tedy začnu nosit až svisle...ale pak už jsem na to neměla fyzicky. Já jsem v těhotenství dost zhubla (tedy pak trochu nabrala, ale v celku jsem měla po porodu o 6 kilo méně než před těhotenstvím) a díky kojení jsem začala trochu nabírat váhu až tak po 3/4 roce...ale pořád ještě nejsem na svém. Takže tu mám úplně nový šátek a nosítko a doufám, že na další dítě se trochu fyzicky vzchopím 🙂. Moc vám to sluší 🙂.
@saaralota Na nošení vertikálně dávala včera na blog jedna holčina moc dobrý odkaz, díky kterému jsem se na kolébky asi vykašlala, mě se tam taky moc nedaří ho dobře uvázat, je hrozně dlouhý a já mám velká prsa a když se obtočí kolem nich, tak taky není moc dobře:( Vážu ji vždycky na 10x a stejně nejsem spokojená, takže nosím taky už vertikálně, Jasmínku jsem od porodu nosila v manduce, ona kolébky nesnášela.
Držím palce, ať to příště vyjde 😉
Odkaz
http://vbavlnce.blogspot.cz/2013/06/biologicke-...

@betelgeuzz já vím, můj 3.5 letý syn občas taky 😀 . Pokud je to miminko, tak nějak tu 80 (ale ona je zas otázka, co je 80, všude to je jinak), ono prostě jednou doroste 😉