icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
11. apr 2014

@betelgeuzz já vím, můj 3.5 letý syn občas taky 😀 . Pokud je to miminko, tak nějak tu 80 (ale ona je zas otázka, co je 80, všude to je jinak), ono prostě jednou doroste 😉

lip72
11. apr 2014

@sufik1 noooo tak to teda bude zajímavé 🙂 ale nevadí, tak si objedná potom další 🙂 děkuji 🙂

lip72
11. apr 2014

@snehovavlocka děkuji, asi to tak udělám 🙂

macin73
11. apr 2014

@kamishek to klidně pajcni, já se "inspirovala" na té všité FM stužce 😝 (původně jsem plánovala kytku, ale pak jsem mrkla, co jsem tam všila za stužku do švu a bylo jasno)

bulinka
11. apr 2014

@zuzkasim tak jsem šla objednat nějaká ta jablíčka, a koukám že už jsou dorovnaná do 6metrů a mám smůlu 😀, docela škoda. Ale aspoň ušetřim

michamicha
11. apr 2014

Holky, kdo šijete plenky, konkrétně kalhotkový - jaký materiály se vám nejvíc osvědčily? Myslím zvenku ty hezký na pohled 😀 Přemýšlím jestli zkusit i Lille, protože tam je doporučený praní na 40°C tak váhám, aby se to při praní na 60°C rychle neopotřebovalo :-/ Nebo kdo máte plenky třeba od Unuo (ty jsou myslím z Lille) jak vypadají po opakované praní na 60°C? Klidně dejte pro představu foto 😉

petkasv
12. apr 2014

@michamicha já mám plínu unuo a jedu jí na 60 🙂 teď už teda ne denně ale mám jí jako noční a dobrý, jasný ten obrázek není tak jasný jako když se podívám na origoš látku ale je to plína 😀

petkasv
12. apr 2014

Tak já vkládám jedny z kalhot, bílé vám už sem ani dávat nebudu 🙂 tyhle jsou pro Darču z Dadoosek 🙂

papajka7
12. apr 2014

ahojte
konecne mam cim prispiet 😝 😅 😀 ,nohavice rozosite uz 2 roky 😝 ,dokoncene na poslednu chvilu,lebo este kusok a uz sa do nich nevojdem 😅 ,teraz sedia uplne na chlp 😀

petkasv
12. apr 2014

@papajka7 ty jsou krásné 😵

papajka7
12. apr 2014

@petkasv praveze proti tym tvojim tu vypadaju dost uboho 😅, ale su blbo odfotene,v skutocnosti vypadaju lepsie 😀

katka82
12. apr 2014

@papajka7 týýýjo ty jsou skvělý 😵 😵

bury
12. apr 2014

@lip72 - náš starší měl v roce vel. 80 a tu nosil skoro do 1,5 roku, byl drobný. Mladší se narodil velký a 80 má od toho 10 měsíce, ale nosí jí pořád. Lacláče tepláky jsem mu šila 86 a jsou mu dlouhé. Takže myslím, že by stačila ušít ta 80 😉

snehovavlocka
12. apr 2014

@papajka7 uzasne 🙂

bury
12. apr 2014

@papajka7 - krásný 😵
@petkasv - ty kalhoty jsou fakt super - našla jsi díru na trhu 😵 😉

bury
12. apr 2014

@lip72 https://www.modrykonik.cz/blog/bury/album/moje-... tady je má na sobě. Je to Ottobre vel. 86. Otík je na svůj věk celkem velkej a statnej a jsou mu dlouhý 😉

lip72
12. apr 2014

@bury Děkuji moc 🙂

petkasv
12. apr 2014

@papajka7 no to nevypadají uboze, prosím tě jsou šik a elegantní, fakt jsou super 🙂

caramilla
12. apr 2014

@petkasv krásné, máte u vás hodně masité pampelišky a vůbec nějak víc napřed jste, u nás se to teprve rozjíždí🙂

caramilla
12. apr 2014

@papajka7 jsou super! 😵

petkasv
12. apr 2014

@caramilla hele včera jsem je všechny orvala, a našla jsem fakt mega velké kusy, normálně ta jedna měla stonek tlustý 2cm a hlavu 10cm širokou, fakt krásný

caramilla
12. apr 2014

@elentari Gratuluju k těhotenství. Nezávidím, první trimestr je nejhorší, pro mě teda určitě. Před porodem to bylo taky strašný, ale dalo se to vydržet, teď je to taky náročné, ale dá se to přežít, první trimestr se skoro přežít nedá. Tak ať je ti brzy lépe 😉

caramilla
12. apr 2014

@petkasv tam čuráte na tu zahradu, ne? 😀 😀 😀

caramilla
12. apr 2014

Konečně jsem ušila nosící vsadku do těhumikiny, je úžasná 😵 A malému včera dupačky a předevčírem bodyno, ale má to na sobě a je v šátku, tak nemůžu vyfotit 😀

zojec
12. apr 2014

@papajka7 super su 🙂 kolko latky by som potrebovala na cca velkost 42? do metra sa zmestim?? a ako sa v tom chodi? raz som sila zo zimneho softu a strasne som sa v tom potila.. ja nestiham nic sit.. a ani sa mi nechce, ci co :( ale musim sa premoct, kamoske som slubila plienky (asi pred pol rokom) o 2tyzdne rodi a plienky este v nedohladne 😖

petkasv
12. apr 2014

@caramilla to je boží 😉

koki_melo
12. apr 2014

@caramilla Krásná vsadka a tobě to óbr sluší! A seš hubeňour. A máš hezký džíny. A lichotím jen tak a nic za to nechci 😉 .

saaralota
12. apr 2014

Jedny kalhoty z letního softu - podle vzoru @mikulka45 🙂 Původně tedy měly být světle šedé, ale ty nakonec budou až druhé - pro kamarádky syna. Nohavice jsou dole na stahovací gumu, tak jsem zvědavá, jak se to osvědčí...

saaralota
12. apr 2014

@caramilla krása 🙂 A já tak závidím to nošení... Na syna jsem si pořídila šátek a nosítko...ale nějak jsem to nedala... Když byl maličký, nechtěla jsem ho nosit svisle, ale jen v kolébce, jenže jsem hodně malá a v podstatě se mi obtáčel kolem těla, což je špatně... tak jsem čekala nějakou dobu, že ho tedy začnu nosit až svisle...ale pak už jsem na to neměla fyzicky. Já jsem v těhotenství dost zhubla (tedy pak trochu nabrala, ale v celku jsem měla po porodu o 6 kilo méně než před těhotenstvím) a díky kojení jsem začala trochu nabírat váhu až tak po 3/4 roce...ale pořád ještě nejsem na svém. Takže tu mám úplně nový šátek a nosítko a doufám, že na další dítě se trochu fyzicky vzchopím 🙂. Moc vám to sluší 🙂.

caramilla
12. apr 2014

@saaralota Na nošení vertikálně dávala včera na blog jedna holčina moc dobrý odkaz, díky kterému jsem se na kolébky asi vykašlala, mě se tam taky moc nedaří ho dobře uvázat, je hrozně dlouhý a já mám velká prsa a když se obtočí kolem nich, tak taky není moc dobře:( Vážu ji vždycky na 10x a stejně nejsem spokojená, takže nosím taky už vertikálně, Jasmínku jsem od porodu nosila v manduce, ona kolébky nesnášela.
Držím palce, ať to příště vyjde 😉
Odkaz
http://vbavlnce.blogspot.cz/2013/06/biologicke-...