Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
teda to je miláček ,jak já vám ty mimča závidím 😉 ,tenhle proužek jsem ze skrblických důvodů nevzala a moooc toho lituji ,bodyno i dupky nádherné, ale měla bys odpočívat, jenže říkej to workoholikovi 🙂 🙂 🙂
@saaralota tak to je nejlepší řešení, fyzioterapie. Posilovat nejde svaly, které jsou špatné, zablokované atp. Takže pokud ti je uvolní, tak to bude super a pak třeba nějaké cviky na posílení těch ochablých a na protahování jako prevence. Já mám záda zhuntovaná teď kojením, nošením atp. slušně, ale na fyzio chci jít až po šestinedělí a teda odškrtávám dny, a to každý den poctivě cvičím 😝
Na záda je prý nejhorší kojení a šití. Kancelářská práce taky nic moc, ale šití je prý horší a kojení vůbec nejhorší 😀
@zabza40 Tyhle proužky jsou fakt úplně úžasné, mě se málokteré líbí. Ale třeba lille dělá dokonalý proužky, tam se mi zase líbí všechny 😀
Mám dotaz, máte někdo ze ŠijemDětem Aksamit holubičí modrá? Mezi fotkama jsem nenašla barvu té látky, jaká je to barva, víte někdo??? Škoda, že Terka nemá aksamit tyrkysový, to je vůbec záhada, tyrkys je tak populární barva😀
@michamicha jsou to plíny, dlouho nevydrží hezké nic 😠 Mně nejlíp drží tučňáci od MamaDory, dobrá je i většina wendy oboulíců a i Dadka froté. To trochu vybledlo, ale ne moc. Obecně čím tmavší, tím to obvykle bledne víc a nejvíc všichni nadávají na Hilco. Lille jsem na plínky nedala, mi to přijde za tu cenu škoda dávat na plínky. Ale Týnka má z Lille lístečků leginky a po několika praních už je na nich vidět opotřebení, trochu žmolíky. Takže i tam to bude jak co.
@caramilla já kolíbky vzdala už s Vojtou, strašně mi v nich blinkal. Vertikál taky neměl moc rád, ale vyhovovala mu manduka, tak šel šátek do skříně a vytáhla jsem ho znovu až v těhotenství. S T7ňulou jsem dala kolíbkám druhou šanci a usoudila, že jsem na to buď moc levá nebo moc hubená, protože se mi na ten hrudník nějak nemohla vejít, pořád byla do zatáčky. Navíc mě z toho bolela prsa. Tak zas vertikál. Mně to i víc vyhovuje na záda a navíc je úplně úžasné, jak člověk má tu malinkou hlavičku pořád před sebou, může to miminko pusinkovat, čichat k němu, hladit ho, instinktivně ho obejme při každém zavrtění... Bych vertikální nošení předepsala každé prvorodičce jako nejsnazší způsob sžití s miminkem a navázání emocionálního vztahu. To se nejde do toho drobečka nezamilovat, ať má člověk v hlavě hormonální bouři, jakou chce, a za sebou sebehnusnější porod
@palosek 😀
Já se tu z těch reakcí fakt červenám, až mi je trapně, já si nějak úžasně nepřipadám a přijde mi to až fakt takové divné číst takové úžasné komplimenty...
@jitu22 Jo, do puntíku souhlasím. Mě kolíbka taky moc nejde uvázat a na záda je to namahavé a co jsem si přečetla ten článek o vertikálním nošení, tak jsem se taky stala zastáncem vertikálu, vše, co tam píšou je logické včetně toho, že tu hlavičku máš furt u pusy a můžeš se s ní ňuchňat 😀 Což zrovna teď dělám🙂
A to, co tam psaly o tom oxytocinu a právě "vonění si", tak znělo taky dost logicky🙂 Fakt, šátek už fasovat v porodnici. Vůbec mám takový sen, že v porodnici místo vážení miminek před a po kojení se budou maminky jednou učit vázat miminka do šátku 😀
holky, můžete mi prosím poradit - koupila jsem si svůj první Ottobre a zatím se snažím porozumět těm návodům. Nevíte prosím, co to znamená "grainline" nebo v němčině "fadenlauf" ? Je to vyznačeno takovou dlouho černou šipkou přímo v té příloze se střihy.
krásne ste pošili baby... dnes som aj šila smaragd bambus pre seba na tričko.... zajtra pofotím.... a dnes večer by sme chceli s dcérou spichnúť nejaké legíny do posilovne..... hodte prosím nejaké odkazy na zaujímavé legíny..... myslím farebne... ináč by si kúpila čierne legíny v lidli, ale nechce také.... na akých stránkach sa môžeme motivovať?
@petkula tuhle značku jsem teda u střihu ještě osobně neměla, ale logicky mi to vychází tak, že látku maličko nastřihneš (nebo nakreslíš značku křídou, to by taky mělo fungovat jako obvykle), abys měla orientační bod a až budeš díly sesazovat k sobě, tak ty značky napasuješ na sebe... jinak kdesi kdysi jsem viděla instrukci, že když nastřihnout, tak fakt jenom malinko, do 5mm, raději ještě míň (ať to je pak ve švu)
@anastazieb mne sa toto šedé melé naprv nepáčilo, ale osvedčilo sa mi ako najpraktickejšia farba 😉
@caramilla to kedy stíhaš???????????????????????????? pomaly každý deň nejaký výtvor!
@petkula já bych to asi tak moc nezkoumala 😉 Řekla bych, že je to prostě značka, abys pak díly k sobě dobře sesadila, např. vrchol rukávu přesně na ramenní šev. Takže bych si značku spíš nakreslila, nebo malilinko nastřihla, spíš míň, než 0.5cm.
@anastazieb aha, tak to tam neni proto, aby se ta latka pak nevlnila, mam to jen funkci oznaceni, jo?
Těší mě, že nejsem sama, kdo kolébku v šátku nezvládal. Umím v podstatě jen jediný úvaz (kříž s kapsou), ale mám dojem, že miminkům vyhovuje. A jak Jitka psala o tom čichání k hlavičce a instinktivním hlazení, mám to samozřejmě taky tak a moc mě mrzí, že kvůli zádům nevydržím nosit dlouho. Můj rekord je teď nedávno hodinu na výstavě, mimochodem byl to Dalí, to je můj oblíbenec, takže ke konci jsem už hodně trpěla, ale výstava stála za to🙂
A proč se záda ničí kojením? To jsem ještě neslyšela... Když si pohodlně sednu a mimčo opřu, nenapadlo by mě, že záda nějak namáhám.

@petkasv no super - s modrou vypadají také parádně. 😵 😵 Ta tu snad ještě nebyla.
@papajka7 krásné softky - ta šedá je fakt elegantní.
@caramilla Péťo luxusní. 😵 Fakt krása a budu papouškovat @koki_melo, ale fakt ti to moc sluší a jsi fakt štíhlá (kor na té druhé fotce to jde kásně vidět) PS: a taky za to nic nechci. 😉
@saaralota krásné jsou a to prošití je super. 🙂 Potom dej vědět jak se osvědčilo to stahování dole - už jsem nad tím také uvažovala, ale stále váhám.