icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
12. apr 2014

@petkula já myslím, že jo. Každopádně jsem nikdy nic nenastříhávala... (což neznamená, že je to tak dobře 😀 ). Já ty značky moc neřeším 😀 , stejně obvykle ten střih upravuju, takže to mám pak trochu jinak.

a_lexa
12. apr 2014

@caramilla ty jo 😵 😵 tak to je úžasnej komplet a ten slon je dokonalej. 😵 😵

mahafi
12. apr 2014

@petkula to je značka, která ti pomůže sesadit díly k sobě (mělo by to pak být značka na značku)... to mi teda aspoň říkala mamka 🙂.

palosek
12. apr 2014

@caramilla 😀 😀 😀 hele, nechválím, když si to nemyslím.... 😉 Jsi prostě, aspoň vypadáš na těch fotkách taková uvolněná, usměvavá (skoro bezstarostná 😅 )....Prostě...asi už modelku potřebovat nebudeš, Pája bude bez práce 😅 😅 😅 😀 😀 😉
Ale když nechceš...nechválím 🙂 😝

mooncaa
12. apr 2014

Holky s tím nošením to mám stejně, ač nejsem hubeňour tak mi vždy přišlo, že v kolébce si to dítě mohu rovnou omotat kolem sebe dokola i hned po jejich narození. Jen teda s šátkem jsem se neskamarádila, protože než jsem umotala řvoucí dítě, tak jsem byla s nervama v kýblu já i dítě. A hlavně, když jsem se rozhodla bojkotovat kolébku, tak manduca byla pro mě rychlejší a pohodlnější.
A teda manducu považuji za nejlepší vynález.

evaon
12. apr 2014

Trosku som posila - tricka pre kocky plus teplaciky na traky.

evaon
12. apr 2014

Nemam docitane, ale @caramilla supravicka je TOP!!!

daisyr
12. apr 2014

@petkasv kalhoty jako vždy super!
@papajka7 nemají chybu 😉
@caramilla moc ti to sluší, navíc teprve 3 týdny od porodu!! Jo a dupky také super! Barvičky, které můžu 😉 A ty pruhům jsem tehdy těžce odolávala.... ale zase by mi tu stejně léta ležely 😀
@saaralota ta kolena vypadají hezky
@caramilla jojo, šití je na záda daleko horší, jak kancelářská práce.... 8 hodin v kanclu je zlatých proti 2 hodinám šití, alespoň v mém případě, kdy šiju pomalu ve stresu, abych něco nepo...
@caramilla jojo, kéž bych po prvním porodu dostala v porodce šátek a né separaci kvůli novor. žloutence, to by byla jiná
... teď jsem koukla na blog na další fotky... a kde máš zbytky toho těhu břicha, co většině mamin po porodu dlouho zůstává!!! 😀
@anastazieb super, jako vždy
@evaon krásně barevné, veselé

mooncaa
12. apr 2014

@caramilla Holky mají pravdu, v obličeji jsi po porodu úplně jiná a když jsi tu byla dokonce bez brýlí, tak jsem Tě ani nepoznala. Září z Tebe štěstí, asi to oňuchávání a očuchávání miminka.
Ty tvoje dupačky jsou úžasné, taky jsem chtěla nějaké pořídit a ani na MMB jsem nic pořádného nenašla. Takže jedeme v archivních kouskách po starších dětech. A pruhované body ... dokonalé.

kamishek
12. apr 2014

@petkula joo, počkej, teď mi to došlo - to není samostatně takové "téčko" v tom střihu, ale prostě jen čárečka vycházející z okraje (no jo, říkej mi blesku 😀 ) tak to jo, to je v těch střizích všude a je to sesazovací značka - nic víc, nic míň - aby se látky vůči sobě v určitém úseku nějak blbě nehnuly . Já si to kreslím křídou, ale někdy by asi i bylo lepší nastřihnout... takže za mě ideální postup - nakreslit křídou a jen pokud bys na to dobře neviděla, tak nastřihnout (tak 3mm?)

zdeann
13. apr 2014

Přidávám se k těm, kterým nešla vázat kolíbka 😉 ale stejně není dobrá na kyčle a vertikál v šátku není to, co vertikál v náručí, po kurzu vázání jsem přešla na vertikál

zdeann
13. apr 2014

Jinak budu objednávat z velkoskladu nitě a nějakou galanterii, kdo něco chce, ať píše IP

a_lexa
13. apr 2014

@anastazieb krásné výtvory. A s tou šedou souhlasím - také ji mám ráda. 😉
@evaon super. Čekala jsem kdo dá první výtvor z toho drahého úpletu a který to bude...... a archa vyhrála. 🙂 😉

laeela
13. apr 2014

@caramilla nutně musím vědět, odkud je ten úžasný proužek. 😵
A máš to nádherný.

laeela
13. apr 2014

@evaon tak tohle je taky perfektní.

mahafi
13. apr 2014

můžu říct, že jsem se včera neflákala 🙂. dvoje tuničkošatičky pro madlenku (jásala, tleskala, ale vyzkoušet je nechtěla, tak jen na trávě 🙂 ) (a prvně jsem se odhodlala střihnout do lille). a pak jsem z jednoho obláčkového šátku dělala 4, aby měla madlenka a děti tří kamarádek v čem nosit svoje malé nošence. jak normálně na cedulky často zapomínám, tak u šítku jsem nezapomněla a je z nich středová značka 🙂.

betelgeuzz
13. apr 2014

pomóóc. Včera mi došel jarní soft a pustila jsem se do kalhot a mám ho málo ☹ Zkouším to tu různě napasovat a posešívat zbytky, ale fakt chybí. Nemáte někdo doma kousky, které nepotřebujete a prodaly byste? chybí mi šedý 22x18 cm a vínový 20 x 10. Nebo nevíte, jestli se dá někde takový kousky koupit s malým poštovným?

crawler
13. apr 2014

@betelgeuzz já doma mám - -juknu a poměřím😉 večer písnu

mahafi
13. apr 2014

@betelgeuzz taky kdyžtak doma mám (pokud myslíš tyhle barvy https://www.modrykonik.cz/blog/mahafi/album/sic... ) 🙂

betelgeuzz
13. apr 2014

@mahafi ta tvoje šedá mi příjde světlejší, ale nevím, jestli je to světlem. Objednávala jsem z unuo šedá http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M... a vínová http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/7-1-M...

crawler
13. apr 2014

@betelgeuzz tak já mám nakonec jen ten fialový,jak jsi posílala odkaz 90*40cm + pruh asi 25cm *8cm, šedého jen malé prostřihy....pokud ho chceš, tak písni IP, zítra zrovna jdu na poštu s balíčky 😉Ale prosím buď všechno nebo nic, protože nechci z tohohle odstřihovat- je to pěkný kousek vcelku,kam bych ještě případně na Lindu něco nacpala, takže buď Ti ho celý pošlu nebo nic - díky za pochopení 😉

koki_melo
13. apr 2014

@mahafi tuničky máš moc hezké, ty kytičky na tyrkysu mám taky a už přemýšlím, co s nimi provedu. První stříhání do Lille byl pro mne taky zážitek a adrenalin 🙂.

crawler
13. apr 2014

@michamicha z úpletů mylly- stále jako nové - bez žmolek, barvy stálé, peru na 60😉suším v sušce

zabza40
13. apr 2014

@evaon co je za látku ten jednobarevný petrolej ?

mahafi
13. apr 2014

@betelgeuzz tak to fakt vypadá, že mám světlejší... ☹.. škoda ☹.

caramilla
13. apr 2014

@zuzkasim já myslím, že pokud sedíš dobře a symetricky, třeba dítě leží na polštáři a ty jsi v symetrické poloze, tak to tolik nevadí, ale mě i při nejlepší vůli takovou polohu zatím najít nejde, asi proto, že malého držím v náručí kvůli potřebě pocitu blízkosti, takže já v symetrické poloze nejsem 😝 Ale určitě se to dá minimalizovat dobrou polohou, to máš pravdu, ale když u kojení někdo čte PC a píše na MK, tak asi záda trpí 😀

michamicha
13. apr 2014

Dík všem za reakce na kvalitu úpletů použitých na plenkách, takže budu šít z mylly, tučňáků a zkusím i lille 😉 z tučňáků už jsem pleny síla, to jsou držáci 🙂

caramilla
13. apr 2014

@evaon trička super, taky se chystám 😀
@laeela to je z poslední mojí hromadky z Německa 😠
@mahafi super, lille dobrý, ne? 😀

caramilla
13. apr 2014

A všem moc děkuji za komplimenty a pochvaly, potěší 😵 😵 😵
Dneska mi je hrozně zle, rýma jako prase, hlava jak střep, teplota, zimnice. To mám "za to" 😀

mahafi
13. apr 2014

@caramilla lille je super, ale právě tak moc super, že než jsem si na něj troufla, byl to velký adrenalin, jak píše @koki_melo ani panáka na kuráž jsem si nemohla dát předtím 😀.