Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, poslala jsem všem podklady s Nobilisem apod??? 🙂
A tramtadadááááá 😀 😀 😀
Moje chlubírna, ale teda jen část. Kombinézka z Hilco veluru a podšitá jednobarevkou Lille. Opatentovaná vynikajícími patenty z Mylly.
Legínky jsou pro kamarádku na přání. Úplety Lillouškové 😀
Ještě mi chybí dupajdy a tričenka.
Asistent pomáhál, což jde vidět 😀 Byla jsem ráda, že jsem to stihla vyfotit. Furt mi to sundával, špunt jeden zlobivý 🙂
@caramilla No tak kojit u PC se moc nedá🙂 To dělám jen v nouzi nejvyšší. Máme taková ta pohupovací křesla z ohýbaného dřeva, podobná se prodávají v Ikea, ale my je máme od nějakého českého výrobce dávno před tím, než u nás Ikea byla. Jsou naprosto dokonalá, mají opravdu promyšlenou anatomii, nedávno jsme si je nechali přečalounit i přes to, že to bylo dražší než bychom koupili nová v té Ikea, ale ty se nedají srovnávat. Na područku hodím malý polštářek a kojím tam. Kojení si hodlám užít co nejdéle to půjde🙂
@zuzkasim No, u mě teď právě nouze nejvyšší je docela často 😀 Někdy nemám čas za celý den k PC sednout a vyřídit mejly a to kojím na nafukovacím balonu u PC 😀 😀 😀 Mínu jsem tak kojila furt a záda jsem měla oddělaný, tak teď se snažím fakt jen tak max. jednou denně a někdy ani to ne. Ale hodně kojím třeba u jídla, abych se najedla, když malý vřeští a nikdo ho nechce. Dobré křeslo je fakt super věc, ale bohužel nemáme křeslo žádné, jen dvě velké sedačky z Ikea, jsou super, ale na kojení nic moc, jsou hodně hluboké a sklon dozadu mají hodně velký, že se na to nedá při kojení v sedě opřít, takže abych se tam uvelebila, chce to dost vypolstrovat a zahnízdit se a když malý řičí hlady, tak jsem hrozně nesobecká a radši mám nepohodu, aby on měl hned kozu 😀 V porodnici měli super křeslo, v tom se kojilo fakt krásně a ještě se otáčelo kolem své osy, tak jsem se u toho pohupovala do stran, to bylo boží, špatně se mi ho opouštělo 😀 Nejradši kojím v posteli v leže a u toho spím. 😀
A jinak si myslím, že to děláš nejlíp, jak je to možné, kojení je čas intimity pro maminku a miminko nebo pak dítko a je důležité si to užít. S Jasmínkou to vůbec nešlo, strašně se u kojení mlela a kopala nohama a furt tahala bradavku, byl to horor, kojení jsem nenáviděla, kojila jsem plně do 6měsíce, pak jsem večer dala sunar a přes den zeleninu a od té doby už kojení bylo lepší. Nevím, zda to bylo její neklidnou povahou nebo tím, že jsem nebyla možná moc nad věcí, celých 6m jsem se bála, že mám málo mléka a pak se mi špatně spouštělo a prostě to bylo psycho, teď jako zkušení kojička už vím, že málo mléka je jen, když se kojí co 3 hodiny a jen ze 1 prsa a z kojení mám opravdu radost a vychutnávám si ho, konečně mě tolik nebolí bradavky, tak je to relax 😵
@caramilla @zuzkasim já si to v křesle neumím představit. Já jsem kojila nejvíc na gauči, v podstatě ve vzpřímeném sedu, na sobě dokola polštáře a na nich dítě, předpisovně na boku "břicho na břicho"...neumím si představit, jak bych to udělala opřená v křesle. Ale u nás bylo kojení boj, v podstatě jsme začali až po 5 týdnech a i pak to nebylo úplně v pohodě, takže jsem s polohou radši moc nehýbala. V leže mi to nešlo vůbec. A to byl horor už v porodnici - v leže jsme to nějak nemohli vychytat a sedět jsem vůbec nemohla... Teď už kojím jen ráno v posteli, to sedím na posteli, nohy křížem a záda právě dost ohnutý...ale zase to netrvá nijak dlouho, takže to nějak přežívám... 🙂.
budu objednávat laminované froté š. 2m (ideální na chrániče matrací), elastickou šedou teplákovinu, šedý jednolíc a tm. modrý jednolíc vše dobrá kvalita, stejný zdroj jako má Batani, ale za trochu lepší ceny. Ještě je volných pár metrů, zájemci pište IP, pošlu link na tabulku.
@zuzu_epona ulalá, nádhera 😵
@zuzu_epona fakt paráda. Ty prostřední legínky jsou dokonalý - úžasná barva. Prozradíš zdroj?? 🙂
@arlette jů čepičková mánie - krásné. A ta kočičková čepička se šátečkem je dokonalá. 😵
@kachnator http://www.fabricshack.com/cgi-bin/Store/store.cgi Je to dobrý obchod, spolehlivý, kdybys chtěla objednávat.
@zuzu_epona leginy nemaju chybu, neskutocne farby 🙂
@arlette krasne vesele ciapocky, co je to za strih prosim??? aj my potrebujeme 😝
@dankakk velmi pekne skombinovane farby 🙂
@arlette Nádherné čepičky a šáteček!!!
Mě se ty lemy taky takto kroutí, jsem z toho nešťastná, protože občas bych něco chtěla takto olemovat a zakončit a porád se mi to roluje nahoru...buď hodně taháme, nebo málo taháme nebo je úzký steh nebo by to mělo být jen jednou jehlou nebo hustější/řidší steh...nevím ti teta nevím, co děláme blbě. Ale nejsi v tom sama 😉.
@zuzkasim @caramilla Já teda kojím zásadně u PC, teda miminko, které se kojí často nebo si u kojení čtu, protože jinak mě to jaksi nebaví, když u toho nic nedělám 😉 Holky pily obě vždycky dlouho. A kojila jsem na kojícím polštáři a o něj jsem byla i opřená, když jsme ho opřela o židli či křeslo. Nebo taky v RingSlingu. No uvidím, co to třetí. Bára se teď kojí ve všemožných polohách, ale už většinou jenom ráno (a ne vždycky), při spaní po obědě a před spaním večer.

@mahafi ale povedlo se 😉