icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
13. apr 2014

@mahafi ale povedlo se 😉

mahafi
13. apr 2014

@caramilla díky 🙂, naštěstí se líbí i majitelce.. tleska a volala mámííí šikahoka (maminka je šikovná holka 😀)

allymally
13. apr 2014

Holky, poslala jsem všem podklady s Nobilisem apod??? 🙂

allymally
13. apr 2014

A tramtadadááááá 😀 😀 😀

Moje chlubírna, ale teda jen část. Kombinézka z Hilco veluru a podšitá jednobarevkou Lille. Opatentovaná vynikajícími patenty z Mylly.

Legínky jsou pro kamarádku na přání. Úplety Lillouškové 😀

Ještě mi chybí dupajdy a tričenka.

Asistent pomáhál, což jde vidět 😀 Byla jsem ráda, že jsem to stihla vyfotit. Furt mi to sundával, špunt jeden zlobivý 🙂

zuzkasim
13. apr 2014

@caramilla No tak kojit u PC se moc nedá🙂 To dělám jen v nouzi nejvyšší. Máme taková ta pohupovací křesla z ohýbaného dřeva, podobná se prodávají v Ikea, ale my je máme od nějakého českého výrobce dávno před tím, než u nás Ikea byla. Jsou naprosto dokonalá, mají opravdu promyšlenou anatomii, nedávno jsme si je nechali přečalounit i přes to, že to bylo dražší než bychom koupili nová v té Ikea, ale ty se nedají srovnávat. Na područku hodím malý polštářek a kojím tam. Kojení si hodlám užít co nejdéle to půjde🙂

sinala
13. apr 2014

@zuzkasim nemá to křeslo z tonu? Jinak já kojím jedině u PC, abych využila čas🙂

caramilla
13. apr 2014

@allymally Máš to krásné! 😵 😵 😵
@mahafi šikahoka je úplně dokonalý termín 😀

caramilla
13. apr 2014

@zuzkasim No, u mě teď právě nouze nejvyšší je docela často 😀 Někdy nemám čas za celý den k PC sednout a vyřídit mejly a to kojím na nafukovacím balonu u PC 😀 😀 😀 Mínu jsem tak kojila furt a záda jsem měla oddělaný, tak teď se snažím fakt jen tak max. jednou denně a někdy ani to ne. Ale hodně kojím třeba u jídla, abych se najedla, když malý vřeští a nikdo ho nechce. Dobré křeslo je fakt super věc, ale bohužel nemáme křeslo žádné, jen dvě velké sedačky z Ikea, jsou super, ale na kojení nic moc, jsou hodně hluboké a sklon dozadu mají hodně velký, že se na to nedá při kojení v sedě opřít, takže abych se tam uvelebila, chce to dost vypolstrovat a zahnízdit se a když malý řičí hlady, tak jsem hrozně nesobecká a radši mám nepohodu, aby on měl hned kozu 😀 V porodnici měli super křeslo, v tom se kojilo fakt krásně a ještě se otáčelo kolem své osy, tak jsem se u toho pohupovala do stran, to bylo boží, špatně se mi ho opouštělo 😀 Nejradši kojím v posteli v leže a u toho spím. 😀
A jinak si myslím, že to děláš nejlíp, jak je to možné, kojení je čas intimity pro maminku a miminko nebo pak dítko a je důležité si to užít. S Jasmínkou to vůbec nešlo, strašně se u kojení mlela a kopala nohama a furt tahala bradavku, byl to horor, kojení jsem nenáviděla, kojila jsem plně do 6měsíce, pak jsem večer dala sunar a přes den zeleninu a od té doby už kojení bylo lepší. Nevím, zda to bylo její neklidnou povahou nebo tím, že jsem nebyla možná moc nad věcí, celých 6m jsem se bála, že mám málo mléka a pak se mi špatně spouštělo a prostě to bylo psycho, teď jako zkušení kojička už vím, že málo mléka je jen, když se kojí co 3 hodiny a jen ze 1 prsa a z kojení mám opravdu radost a vychutnávám si ho, konečně mě tolik nebolí bradavky, tak je to relax 😵

zuzkasim
13. apr 2014

@sinala To fakt nevím, jsou kupovaná v nábytku nedaleko nás, pořizovali je naši a v bytě mi zůstaly. Všechny návštěvy je mají rády. Ty ještě kojíš?

zuzkasim
13. apr 2014

@caramilla Já kojím už jen 2x denně, ráno a večer, proto si to můžu užívat🙂 Na mě je hrozně vidět, jak si to dítě bere, co chce, je to malý parazitek a já prostě nemám nic nazbyt. Teď bych potřebovala zas tak 3kg navrch...

saaralota
13. apr 2014

@caramilla @zuzkasim já si to v křesle neumím představit. Já jsem kojila nejvíc na gauči, v podstatě ve vzpřímeném sedu, na sobě dokola polštáře a na nich dítě, předpisovně na boku "břicho na břicho"...neumím si představit, jak bych to udělala opřená v křesle. Ale u nás bylo kojení boj, v podstatě jsme začali až po 5 týdnech a i pak to nebylo úplně v pohodě, takže jsem s polohou radši moc nehýbala. V leže mi to nešlo vůbec. A to byl horor už v porodnici - v leže jsme to nějak nemohli vychytat a sedět jsem vůbec nemohla... Teď už kojím jen ráno v posteli, to sedím na posteli, nohy křížem a záda právě dost ohnutý...ale zase to netrvá nijak dlouho, takže to nějak přežívám... 🙂.

sinala
13. apr 2014

@zuzkasim jj 😀, ale teď už se obslouží sám 🙂

caramilla
13. apr 2014

@saaralota Nám v leže vyhovuje, protože když se spustí mléko, nepodporuje to ještě gravitace a malý se tak netopí 😀
@zuzkasim Kryštof to přehnal se sáním při spurtu a teď mám mléka tolik, že jsem furt mokrá a prsa kamenná, ale tak je to lepší než, když je málo 😀

sufik1
13. apr 2014

budu objednávat laminované froté š. 2m (ideální na chrániče matrací), elastickou šedou teplákovinu, šedý jednolíc a tm. modrý jednolíc vše dobrá kvalita, stejný zdroj jako má Batani, ale za trochu lepší ceny. Ještě je volných pár metrů, zájemci pište IP, pošlu link na tabulku.

a_lexa
13. apr 2014

@mahafi krásné tuničky. 🙂
@allymally krásné výtvory. Ta kombinézka je úžasná. 🙂

crawler
13. apr 2014

@allymally tak doufám, že se budeš chlubit častěji - moc krásný!!!

zuzu_epona
13. apr 2014

Trošku víkendového relaxu - bambusové legínky, tričko a body ako darček pre kamarátkiných synčekov a tri tričká pre O.. Ešte nejaké kraťasy bude treba a na leto sme pripravení 🙂

arlette
13. apr 2014

jsem měla čepičkovou neděli 🙂 Ještě jsem dodělala pro Gábi šaty, ale nelíbí se mi ☹ Ten lem se kroutí, takže to vypadá fakt blbě. Asi to budu muset odpárat. Tepláčky jsou ve skutečnosti barevně mnohem hezčí, fotka se nezdařila.

crawler
13. apr 2014

@zuzu_epona ulalá, nádhera 😵

dankakk
13. apr 2014

Ahojte🙂 konečne sa po roku idem pochváliť aj ja! :D druhorodeny ide zajtra k dr na ročnú prehliadku a my sme doma nemali nič bez flakov alebo roztahane po staršom... Tak som sa činila🙂 a teda mohla by som sa aj častejšie, normálne dobrý pocit zo seba mam...

a_lexa
13. apr 2014

@zuzu_epona fakt paráda. Ty prostřední legínky jsou dokonalý - úžasná barva. Prozradíš zdroj?? 🙂
@arlette jů čepičková mánie - krásné. A ta kočičková čepička se šátečkem je dokonalá. 😵

laeela
13. apr 2014

@dankakk je to moc povedený. A krásná kombinace s tou červenou.

kachnator
13. apr 2014

Ženy prosím neviděly jste někdo v nějakém českém shopu látku s motivem star wars? Něco jako toto? Našla jsem to na ebay z UK a ta cena teda nic moc ...

zuzkasim
13. apr 2014

@arlette Kočičková souprava u mě vede!
@dankakk Teď lemuju bodýčko, pořád jsem špekulovala, jak to udělat nejjednodušeji a při tom efektně, no dělám to na třetiny a při tom ty to máš jednoduše a moc hezky!

zuzkasim
13. apr 2014

@kachnator Bavlněné plátno nebo úplet? Mám dojem, že jako plátno jsem to viděla, chodí mi novinky jednoho amerického obchodu, zkusím se mrknout. Jako úplet jsem to určitě neviděla.

zuzkasim
13. apr 2014

@kachnator http://www.fabricshack.com/cgi-bin/Store/store.cgi Je to dobrý obchod, spolehlivý, kdybys chtěla objednávat.

elixia
13. apr 2014

@zuzu_epona leginy nemaju chybu, neskutocne farby 🙂

@arlette krasne vesele ciapocky, co je to za strih prosim??? aj my potrebujeme 😝

@dankakk velmi pekne skombinovane farby 🙂

koki_melo
13. apr 2014

@arlette Nádherné čepičky a šáteček!!!
Mě se ty lemy taky takto kroutí, jsem z toho nešťastná, protože občas bych něco chtěla takto olemovat a zakončit a porád se mi to roluje nahoru...buď hodně taháme, nebo málo taháme nebo je úzký steh nebo by to mělo být jen jednou jehlou nebo hustější/řidší steh...nevím ti teta nevím, co děláme blbě. Ale nejsi v tom sama 😉.

zdeann
13. apr 2014

@zuzkasim @caramilla Já teda kojím zásadně u PC, teda miminko, které se kojí často nebo si u kojení čtu, protože jinak mě to jaksi nebaví, když u toho nic nedělám 😉 Holky pily obě vždycky dlouho. A kojila jsem na kojícím polštáři a o něj jsem byla i opřená, když jsme ho opřela o židli či křeslo. Nebo taky v RingSlingu. No uvidím, co to třetí. Bára se teď kojí ve všemožných polohách, ale už většinou jenom ráno (a ne vždycky), při spaní po obědě a před spaním večer.

arlette
13. apr 2014

@elixia je to střih z ottobre 4/2011 🙂