Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ahoj, teda tady jsou ale sikovne maminky. urcite mi poradite. 🙂)
s manželem se snažíme o mimco a protože nejsme povercivi, tak si výbavičku a to i latkove plenecky zacinam davat dohromady uz ted. 🙂). samozrejme hlavne z financnich duvodu, aby jsem nemusela pak koupit vse naraz, když materska bude na nic. 🙂)
ale nekde jsem videla fotečku takových teplacku s vsitou vsadkou, pouzivaji se hlavne na latkove plenky , jsou sirsi a ten pruh pes zadeček byva v jiné latce. no jsou krasne. 🙂) . vite někdo, kde je mozne je koupit a nebo nemůžete někdo darovat strih a ja se o nepokusim sama? je to slozite ? uvazovala jsem i o tom, zkusit je usit z merina, mezi nožkama dvojte, nalanolinovat je a pouizivat jako 2 v 1 --tedy tepláčky a svrchnacky v jednom 🙂) moc dekuji za rady.
@a_lexa Limetkový bambus mám z detivbavlnke.sk 😉 , je taký dosť tenký. Ostatné sú zo sijemdetem.
@elixia Ďakujeml, bolo dobré svetlo na fotenie, tak vtedy sú fotky hádm aj sýtejšie ako v skutočnosti 😉
@kachnator Osobní zkušenost nemám, od zavedení nižších limitů na clo jsem prostě z USA neobjednávala☹ Neměla bych možnost to vyřídit sama, muselo by se to přes českou poštu. Ti pošlou papíry, že balíček byl zadržen, máš tam prý vypsané, jaké dokumenty máš doložit. V ČR bych se na ty látky podívala u sitiniti, veselajehlicka, patchwork-studio, ale co jsem si všimla, ty licenční obrázky se u nás moc neberou, jsme docela malý trh.
@kachnator jeste muzes zkusit nemeckou dawandu, tam nejake maj http://de.dawanda.com/stoffe-gemustert/?search_...[price][min]=0&search_query[price][max]=250&search_query[q]=star+wars&sort_by=newest_products&q=star+wars jen najit prodejce, co by posilal i do cech. ale mas to bez cla. jinak na latka.cz byvaj taky ty licencni
Zienky, naco pouzivate finerib? Da sa pouzit v pohode ako patent? Neroztahuje sa? Neviem, ci su rozne druhy, ale myslim taky s 5% elastanu. vdaka
@zuzkasim @terezita Já s tim mám právě zkušenost hroznou ☹ papíry sice víš jaký máš doložit, ale pak jsem stejně 4 hodiny čekala na celnici. Což teď s 2měsíčním miminem úplně nejde. Přes poštu jsem to nezkoušela ... Nevím, jak se počítá to clo, aby se to nakonec vůbec vyplatilo oproti objednání z uk. Dawandu jsem zkoušela a to vychází úplně brutálně nejdráž. Jsem doufala, že jste na to některá narazila i v Čechách prostě 😒 Mladej by umřel blahem mít star wars polštářky, ale takhle teda nevím jestli to stojí za to. Každopádně díky za snahu 😉
@kachnator Pošta si za vyřízení bere nějaký poplatek, tuším okolo dvou stovek. No já bych z Brna do Prahy na celnici jet nemohla🙂 Některé balíčky prý projdou i tak. Zkoušet sehnat někoho, kdo do USA pravidelně jezdí a nechat si to poslat k němu? Jedna moje známá takhle 1x do roka jezdí k dceři, nechávala jsem si od ní dovézt něco, o co jsem hodně stála. Dobře vím, že pro dětskou radost jsme ochotné zařídit kde co🙂
holky nebude nějaká hromádka na Produkt servis?
@lilly2711 ahoj, ja fin na patenty bežne, aj sveter som šila, aj body, aj legíny drobcovi - max. spokojnosť s látkou...
@ucitelka70
@medunka21
@zuzimia vdaka baby 🙂
@kachnator jámám teď čerstvou zkušenost -objednávka z Austrálie, na české celnici pak cca 3 týdny zadrženo, šílená byrokracie,pokud máš ŽL.Pokud by to nebylo obchodní povahy- nemáš žl, tak se neboj, bez problému- clo bývá obvykle u látek 5-10% dle mých dřívějších zkušeností,poplatek české poště, 180kč,pokud máš živnost, tak700kč. A +21% dph😉 DPH, clo a poplatek zaplatíš až při převzetí 😉
A ještě mám možnost doobjednat Sonnentorek bez poštovného. Tak pokud chcete, tak šup šup. Zítra ráno posílám 😉 Pak objednávám až o prázdninách, ale to čokolády neposílají 😀 Jsou vynikající 😉
Holky co mám koupit za šicí stroj pro Jolu? Líbil se mi Janome Sew mini, ale dost ho zdražili a já vůbec nevím, jestli jí to bude bavit... nechci žádnou tu hroznou hračku, takový máme už dva 😝 , potřebuju aby to šilo, rovně a cikcak stačí, bylo to malé, skladné....

Také něco málo přihodím .-) nějak se mi nechce šít a co chodím do práce, tak ani nestíhám...Pár čepiček a pirátek 😉