icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
13. apr 2014

Také něco málo přihodím .-) nějak se mi nechce šít a co chodím do práce, tak ani nestíhám...Pár čepiček a pirátek 😉

marketa11112
13. apr 2014

ahoj, teda tady jsou ale sikovne maminky. urcite mi poradite. 🙂)
s manželem se snažíme o mimco a protože nejsme povercivi, tak si výbavičku a to i latkove plenecky zacinam davat dohromady uz ted. 🙂). samozrejme hlavne z financnich duvodu, aby jsem nemusela pak koupit vse naraz, když materska bude na nic. 🙂)
ale nekde jsem videla fotečku takových teplacku s vsitou vsadkou, pouzivaji se hlavne na latkove plenky , jsou sirsi a ten pruh pes zadeček byva v jiné latce. no jsou krasne. 🙂) . vite někdo, kde je mozne je koupit a nebo nemůžete někdo darovat strih a ja se o nepokusim sama? je to slozite ? uvazovala jsem i o tom, zkusit je usit z merina, mezi nožkama dvojte, nalanolinovat je a pouizivat jako 2 v 1 --tedy tepláčky a svrchnacky v jednom 🙂) moc dekuji za rady.

kachnator
14. apr 2014

@zuzkasim Jojo plátno. Já jsem se chtěla objednávání ze státu vyhnout, že nevím jak to funguje s clem. Když jsem objednávala před x lety, tak to byl dost vopruz a spoustu čekání na celnici, spousta papírování. Máš zkušenost jak to funguje teďka?

evaon
14. apr 2014

@zabza40 lille 😉

zuzu_epona
14. apr 2014

@a_lexa Limetkový bambus mám z detivbavlnke.sk 😉 , je taký dosť tenký. Ostatné sú zo sijemdetem.

zuzu_epona
14. apr 2014

@elixia Ďakujeml, bolo dobré svetlo na fotenie, tak vtedy sú fotky hádm aj sýtejšie ako v skutočnosti 😉

zuzkasim
14. apr 2014

@kachnator Osobní zkušenost nemám, od zavedení nižších limitů na clo jsem prostě z USA neobjednávala☹ Neměla bych možnost to vyřídit sama, muselo by se to přes českou poštu. Ti pošlou papíry, že balíček byl zadržen, máš tam prý vypsané, jaké dokumenty máš doložit. V ČR bych se na ty látky podívala u sitiniti, veselajehlicka, patchwork-studio, ale co jsem si všimla, ty licenční obrázky se u nás moc neberou, jsme docela malý trh.

terezita
14. apr 2014

@kachnator jeste muzes zkusit nemeckou dawandu, tam nejake maj http://de.dawanda.com/stoffe-gemustert/?search_...[price][min]=0&search_query[price][max]=250&search_query[q]=star+wars&sort_by=newest_products&q=star+wars jen najit prodejce, co by posilal i do cech. ale mas to bez cla. jinak na latka.cz byvaj taky ty licencni

lilly2711
14. apr 2014

Zienky, naco pouzivate finerib? Da sa pouzit v pohode ako patent? Neroztahuje sa? Neviem, ci su rozne druhy, ale myslim taky s 5% elastanu. vdaka

zuzimia
14. apr 2014

@lilly2711 Finerib je podla mna super na patenty, ale aj na tricka (to skor asi na take s dlhym rukavom, predsa len je trosku hrubsi).

kachnator
14. apr 2014

@zuzkasim @terezita Já s tim mám právě zkušenost hroznou ☹ papíry sice víš jaký máš doložit, ale pak jsem stejně 4 hodiny čekala na celnici. Což teď s 2měsíčním miminem úplně nejde. Přes poštu jsem to nezkoušela ... Nevím, jak se počítá to clo, aby se to nakonec vůbec vyplatilo oproti objednání z uk. Dawandu jsem zkoušela a to vychází úplně brutálně nejdráž. Jsem doufala, že jste na to některá narazila i v Čechách prostě 😒 Mladej by umřel blahem mít star wars polštářky, ale takhle teda nevím jestli to stojí za to. Každopádně díky za snahu 😉

zuzkasim
14. apr 2014

@kachnator Pošta si za vyřízení bere nějaký poplatek, tuším okolo dvou stovek. No já bych z Brna do Prahy na celnici jet nemohla🙂 Některé balíčky prý projdou i tak. Zkoušet sehnat někoho, kdo do USA pravidelně jezdí a nechat si to poslat k němu? Jedna moje známá takhle 1x do roka jezdí k dceři, nechávala jsem si od ní dovézt něco, o co jsem hodně stála. Dobře vím, že pro dětskou radost jsme ochotné zařídit kde co🙂

medunka21
14. apr 2014

@lilly2711 z fineribu sijem trika s dlhym rukavom.som s nim velmi spokojna a dokonca aj maly rad tie trika od jesene do jari vynosi.nezmolkuje,nenatahuje sa,proste mam s nim dobre skusenosti a to trika periem denne.

bulinka
14. apr 2014

holky nebude nějaká hromádka na Produkt servis?

ucitelka70
14. apr 2014

@lilly2711 ahoj, ja fin na patenty bežne, aj sveter som šila, aj body, aj legíny drobcovi - max. spokojnosť s látkou...

laeela
14. apr 2014

@kachnator já bych se teda radši pokoukala v UK, tam je to bez cla a bez komplikací. 😉 Když si dám do google star wars fabric uk a přepnu na obrázky, tak tam vidím dost e-shopů a můžeš si vybrat, která se ti líbí.

lilly2711
14. apr 2014

@ucitelka70
@medunka21
@zuzimia vdaka baby 🙂

katka82
14. apr 2014

@lilly2711 fin používám na náplety běžně a v pohodě 😉
jinak kdybystě chtěli vědět kde je právě konec světa tak to je u nás 😝 vychr,liják,kroupy a zima 🙄

mamata
14. apr 2014

@katka82 nene, ten byl před půl hodinou u nás

crawler
14. apr 2014

@kachnator jámám teď čerstvou zkušenost -objednávka z Austrálie, na české celnici pak cca 3 týdny zadrženo, šílená byrokracie,pokud máš ŽL.Pokud by to nebylo obchodní povahy- nemáš žl, tak se neboj, bez problému- clo bývá obvykle u látek 5-10% dle mých dřívějších zkušeností,poplatek české poště, 180kč,pokud máš živnost, tak700kč. A +21% dph😉 DPH, clo a poplatek zaplatíš až při převzetí 😉

allymally
14. apr 2014

Holky, takže už vím, co je se Sonnentorem 😀 Brzdí ho @sinala 😀 Takže mi ho pošlou dneska. Kdo jej chce do Velikonoc, tak mi napište prosím. Ať jej mohu poslat Balíkem do ruky.

anfei
14. apr 2014

Tak my jsme furt na zahradě a na šití není čas ☹ O víkendu jsme vozili štěpku na mulčování 10kubíků a upravovali hrany na jezírko a stačilo. Se to mezi ty vaše nádherné kousky úplně stydím dát, ale alespoň jsem spíchla pyžamko do školky - na mě rychlovka komplet za hodinku a půl 😉

laeela
14. apr 2014

@katka82 u nás teď. ☹

allymally
14. apr 2014

A ještě mám možnost doobjednat Sonnentorek bez poštovného. Tak pokud chcete, tak šup šup. Zítra ráno posílám 😉 Pak objednávám až o prázdninách, ale to čokolády neposílají 😀 Jsou vynikající 😉

allymally
14. apr 2014

@anfei Aničko, ani nevíš, jak Ti závidím 🙂 Taky bych vozila a makala 😀

anfei
14. apr 2014

@allymally Přijeď na výlet, ti pohlídám kluky a můžeš makat 😀 😀 😀

petkasv
14. apr 2014

Tak já vkládám svojí po obědovou dvaceti minutovku 😀 pro malého raracha 😀 To dítko se akorát probudilo 😀

caramilla
14. apr 2014

@lip72 úžasné! 😵

bordino
14. apr 2014

Holky co mám koupit za šicí stroj pro Jolu? Líbil se mi Janome Sew mini, ale dost ho zdražili a já vůbec nevím, jestli jí to bude bavit... nechci žádnou tu hroznou hračku, takový máme už dva 😝 , potřebuju aby to šilo, rovně a cikcak stačí, bylo to malé, skladné....

caramilla
14. apr 2014

@petkasv Koukám, že už máš holky vybavené na léto 😀