Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 já to dělám tak, že už při sešívání toho límce/kapucy s tělem tam proužek něčeho - flísu, úpletu a ten pak ohnu přes ten šev a zipovou patkou přišiju z rubu. Díky tý patce je ten šev jakž takž rovnej i z lícu. A lepší je mít spodní nit nekontrastní.
Ahojky baby, takze pridavam slubenu hromadku nasitych veci. Ospravedlnujem sa za zahltenie, ale mne sa taaaaaak nechcelo fotit skor a postupne 😝
Dalsie kopy veci mam bud rozsite, alebo nastrihane. Snazim sa vyuzit skolske prazdniny. No samozrejme u nas to ale nejde bez problemov. Minuly tyzden som musela necakane odletiet na SK na 3 dni a kedze letenky sialene, sla som 1x bez Nellie a bol to des. V noci muzovi nariekala, strkala mu ruky pod tricko a kedze nenasla to spravne revala ako tur. A ja som si myslela, ze to len tak pocmurkuje, ale evidentne nie, lebo po pol dni bez nej, som mala prsia ako po plastike, hrce jak slak. Pri odstriekavani som si narobila praskliny, takze som nadavala. Po prichode domov ma cakali chore deti a momentalne sa stale doliecujeme. Nellie to schytala samozrejme najhorsie, mala laryngitidu kombinovanu s dalsim virusom, kedze okrem stekaveho kasla, vysokych horuciek, zahlienenia a sopliska mala zaroven aj hnacku aj zvracala. Takze za tieto dva dni som uz nesila nic.
Pridavam aj foto moravskych kolacov, co som robila este pred tyzdnom. Boli famozne, sme ich zozrali
😀 😀 😀
Inak site veci nie su nic moc, teda nic originalne, len to co nam trebalo, takze neohurim asi 🙂
Niektore veci su len zo zvyskov. Veci su pre Nellie, Mateja aj Juli, takze rozne velkosti 🙂
Zienky vdaka. ESTE PROSBA ------------------------------- Najde sa niekto kto mi poradi ako zadat z VUB platbu na cesky FIO ??????????????????????????? Ked dam domaci prevod, tak mi pise, ze mam zle cislo a banku ani neponuka ze cesku FIO a ked dam SEPA europrevod tak zase odo mna nechce IBAN co by vraj malo, tak ja uz neviem, som zufala ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Tak jsem zase konečně něco ušila, je to prd proti výtvorům zde, ale tak člověk musí vědět, kde je jeho místo, a já moc dobře vím, že s většinou z vás se nemůžu poměřovat (ani teda nemám ty ambice), ale chci se prostě pochlubit, protože mi to udělalo radost... i kvalita fotek je nevalná, ale nešiju na prodej, tak to nemusí být profi, že...
Jo a nepromokavé zipy od Stoklasy fakt nebrat, na té Bášově softce je už úplně odrbanej - oddělil se "igelit" od toho zipu - vypadá to hnusně, dozajista to i ztrácí na nepromokavosti, ale nejsem s to se odhodlat k přešití...
@lilly2711 no ani neviem, co pochvalit najviac....u teba aj tie najobycajnejsie veci vyzeraju neskutocne 😝 tricka, tielka, kombinacie farieb, hviezdy... vsetko krasne 😝
na to ti treba iba cislo uctu v normalnom formate a kod banky 8330. Naposledy som tak platila vcera Ally, urcite to funguje
@lilly2711 cislo uctu je stejne, meni se jen kod banky na ten slovensky. jestli nemas cislo uctu ale jen iban, muzes si ho vygenerovat na netu.. http://www.ibancalculator.com/bic_und_iban.html
Holky SOS- hlavně asi @caramilla - dnes jsem udělala střih na zavinovací bodýnko - nechci se opičit, tak jsem tunila jinak,ale nějak nevím,jaký je postup u lemování- když musím obálkový výstřih zvlášť a kolmo dolů zvlášt. Kdyby uměl coverlock zapošívat tak no problem,ale takhle nějak nevím,co dřív, když ten roh je lemovaný 2* - poradíš? pokud tedy chápeš můj dotaz jako kotaz 😅
a dnešní nášup...některý fotky hnusný bo nebylo dost světla, ale protože to odlifruju hned do světa, tak jsem chtěla zdokumentovat...
Některým závidím jejich rychlost šití 😉 výtvory krásné 🙂
dobry den, mam na vas chytre hlavicky dotaz --když bych usila plenku---vevnitř bambus, mezi nožkama vrstva navíc a zvenku flis, , dovnitř vkladacka z bambusu, bude to fungovat i bez svrchnich kalhotek ? tedy flisove kalhotky se také davaji jako svrchnacky. nevim ale, zda to takto dite neprocura. bylo by to takove 2 v 1? dekuji
@marketa11112 to chces robit ako kapsovku? podla mna to bude strasne hrube.. novorodenec ti to neprecura, ale spod plienky ho nebude ani vidiet, a pri sediacom dietati to pod tlakom prevlhne.. takze radsej miesto flisu pul 😉
@crawler Má smysl na tom bodýčku dělat přeložení na ramenou, když máš rozepínání vepředu? Jinak teda šití krásné.
Já jsem prozatím přišla o fotky veškerého mého šití, cca 8 let práce, patchworkové deky, které se samozřejmě už nikdy nebudou opakovat, polštáře, tašky vlastního střihu, kapsáře... no prostě všechno. Do toho chce stát po muži zaplatit za něco, co se nikdy neuskutečnilo (blbost mého muže, za kterou už mnohonásobně zaplatil, toto je snad už poslední kapka) ve výši dvojnásobku jeho platu☹ Je škaredá středa a mám se usmívat? Jen doufám, že se najde nějaký schopný a ochotný člověk, který aspoň ty fotky z formátovaného disku nějak vytáhne.
@zuzkasim jejda, Zuzi, to je děs ☹ když se sype, tak se sype... drž se ☹ U zformátovaného disku jdou data obvykle zachránit, i když záleží na hloubce toho formátování. Ale předpokládám, že jste ten disk neformátovali nějak super hyper důkladně, ne? Pokud jen tak klasicky, tak by pravděpodobně velká část se správnými nástroji měla jít zachránit... Budu držet palce (myšleno na všechno, co se vám teď děje).

Holky, ještě mám dotaz k té softové bundě... všimla jsem si, že často máte ten šev okolo krku zevnitř začištěný třeba stužkou... ale pak už jsem neviděla, jak vypadá to prošití z lícu... včera se mi totiž při prošívání toho švu zašmodrchala spodní nit a pak to neprovazovalo hezky, tak jsem to musela celé párat a u toho mě to napadlo, jestli to nezkusit... díky za tipy!