Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Aspoň nové bodýčko, 3,5h práce včetně hledání a obkreslení střihu, žádná rychlovka, ale jsem spokojená. Hlavně jsem musela vyzkoušet nějaký střih, než mi přijdou ta jablíčka🙂
@kamishek Děkuju. Můžu si říkat, že ztratit fotky rodiny za těch 8 let by bylo horší, ale to šití mě teda mrzí hodně. Manžel si je toho vědom a věřím, že se bude snažit najít někoho, kdo s tím umí pracovat. No a já musím šít jako drak, aby bylo co prodávat a dluh se mohl co nejdřív zaplatit.
@marketa11112 Nebude fungovat- já šiju flísáky takto - přečti o počtu vrstev, a pokud by dítě sedělo a mělo savou vrstvu prodojenou, tak to tlakem taky vytlačí, je to výhradně pro ležící a myslím,že 1 vrstva flísu absolutně neudrží: http://www.fler.cz/zbozi/svrchni-kalhotky-flisa...
@zuzimia dakujem, mne sa velmi pacia aplikacie, ale moje deti za nimi velmi nebazia. Juli je uz velka a rovno mi povie, ze s aplikaciou sa jej tricko tazsie dopasuje k zvysku oblecenia a do toho doda, ze predsa nie je male decko 😀 takze u nas jednoduchost vedie 🙂 takto sa da usit vela veci naraz 😀 😀 😀 Mne sa takto sije najlepsie, ze vela rovnakeho. Sijem ako na pase, vzdy jednu operaciu na vsetkom.
@crawler ze rychlost, ty si ta spravna osoba, co ma co hovorit o rychlosti, vsak sijes ako o preteky 😀 😀 😀 😀
@a_lexa vdaka, apropo tielka, na tie som aj ja hrda, lebo kupit tielka, ktore nebudu hned ako na Janosika je umenie rovnajuce sa utopii 😀 😀 😀 . Chystam sa usit dalsie na leto, len nemam latky, budem musiet cosi vymysliet 😀
@lilly2711 jo takhle- sériová výroba - no to je pravda, že tak bych ušetřila kupu času - já hrabu střih,obkreslím, nastříhám,ušiju, pak plenka, totéž, pak kamaše,pak intimky a skáču z jednoho do druhýho...mazec,kdybych 1 den šila to a druhý den ono, tak toho zvládnu aspoňo1/3 víc - máš recht!
Každopádně obdivuji - ladění látek, preciznost a čistotu výsledku! 😵
@lilly2711
Juli ma pravdu. 🙂
Ja tiez sijem skor jednoduche veci, precackane sa mi nepacia. V poslednej dobe som sila dost mali, ale uz mam zoznam, co vsetko nam treba na leto.... 🙄 potom to tiez bude pasova vyroba. Nakoniec, tak to naozaj ide najrychlejsie. Len neviem, kedy sa k tomu dostanem...
@crawler 🙂 ja to robim tak, ze vecer pri telke striham, strih pouzivam na kazde tricko jeden a az pri strihani proste striham tak ako sa mi paci, z jedneho strihu robim aj 4 druhy triciek 😀 😀 😀 . Za vecer nastriham ked su nejake serialy tak aj 15 veci a pripravim si na COL spodky. A druhy den idem najprv COL, potom OL a zvysok normal stroj. Medzitym zehlim. Ked mam volnejsi den, tak zosijem vsetko za jeden a dalsi den len dokoncujem na normalnom stroji tie zakoncenia a pod. Ja totiz nemozem sit kazdy den, takze vyuzivam tie dobre dni.Vzdy sa do toho nieco potom vopcha. A niekedy proste musim cakat kym ma kopne muza, lebo niekedy viem, co chcem sit, ale nemam v hlave predstavu. 😀
@crawler dekuji 🙂)
jo jeste mam jeden dotaz., jde flisaky nalanolinovat ? funguje to pak ? zkousel to nekdo ?
jinak kde je mozne sehnat strihy na tak krasne veci ? tedy tricka, dupacky, polodupacky, teplacky, body apod. ? dekuji.
@caramilla Díky za pochvalu. Jsem koukala, jak zuřivě šiješ ty - klobouk dolů! Dupačky se slonem se mi líbí moc... a uvědomila jsem si, že je super, že máš kluka, že budeš přicházet s nápady na kluky (obecně jich je - myslím - míň). Add zipy - já tu mám ještě zásobu na nosící bundu... grrrr... tak nevím, zas mi je blbé je vyhodit...
@zojec dekuji
No ve skutečnosti vypadá teda líp 😅 😀
@marketa11112 to nebude fungovat, lanolinuje se vlna, protože lanolin přirozeně obsahuje a je schopná ho "nasát" a udržet. Flís je umělý materiál, nenasaje nic a akorát to bude ulepené.
@anastazieb dekuji
@zuzkasim to je špatné. Držím pěsti at někdo ty fotky vytáhne a at to zvládnete brzy s těmi penězi.
@marketa11112 flísáčky musí být dvouvrstvé. Já dělala takový 2v1 jak jsi psala, ale ten materiál vevnitř jsem dávala hodně vrstev. 2 vrstvy bambusu vnitřní strana kalhotek a k tomu 4 vrstvou vkládačku bambusovou.
Tady jako vždy krásně našito 😵 😵 holky to je taková radost sem chodit a koukat, jak vám to jde 😀 😀
@zuzkasim - teda u vás se to sesypalo ☹ snad fotky nějak zachráníš, věřím, že tě to musí hrozně mrzet. opravdu je třeba vše zálohovat - což já taky dělám málo 😒 snad se vše nějak vyřeší.
Bodýčko máš moc hezký - krásný, výrazný barvy 😉
My se zase potácíme s nemocema. Ne a ne se z toho vyhrabat - síly mi taky nějak dochází ☹ 😝 Takže se tu kochám a mám radost z toho, jak jste holky šikovný 😉
Baby ktore sijete body ci tricka s krizenim na ramenach, potrebovala by som helfnut
1, ako natahujete lemovanie ? ja som ho robila z jednolicu od lille presite na CL a mam to strasne, sa to vselijako vytaca
2, na mieste kde sa streta rukav s predom a zadom plus lemovanie mi vznika schod, nieje to pekny oblucik, co s tym? Predsivam si to cele na rovnostehu ale aj tak hroza
Dakujem za rady
@zuzkasim to je mi líto s těma fotka. Zálohovat. Já to mám spolu s dalšíma věcma na 2 externích discích + ještě něco na on-line fotogalerii. A fotky děcek děláme i v papírový podobě do albumů, zní to blbě, ale papír je papír a vydrží víc. Navíc se v tom i líp prohlíží. A představa, že mi zkolabuje počítač a já to nemám fotky dětí...
A manželem je mi to líto.
lilly, taky šiju podobně. čím víc stejných kusů najednou, tím líp. A nesnáším vyměňování nití v OL a COL, takže třeba 14 dnů šiju jen modrý, pak zas bílý, pak zelený 😀

@zuzkasim no,když by se to někomu nechtělo rozepínat a chtěl vysvlíkat při menším počtu rozepnutých patentek,tak to může vzít pohodlně přes hlavu - ty obálkové výstřihy jsouna rozepínání snažší,ale máš pravdu,že to vzniklo omylem - šiju defakto jen obálkové výstřihy, tak jsem střih nakreslila úplně automaticky takto😀