icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
16. apr 2014

@katka82 mě ta vesta nadchla - je nádherná !😵
@janula18 vložky - protože je šiju na prodej, tak jsem nevyužila žádný komerční střih - tedy ani nevím,zda nějaký dostupný je...ale vypracovala jsem ho pomocí 2 zákaznic,které měly konkrétní požadavky na délku,šířku apod. tak jsem kreslila až jsem se prokreslila k dobrému tvaru, ušila sobě zkušební 2 kusy a doladila tak, aby mi vyhovovaly...a teď jen vždycky čekám na zpětnou vazbu zákaznic 😉

@marketa11112 střihy skvělé jsou v časopise ottobre- u nás seženeš na pattistudio.cz 😉

katka82
16. apr 2014

@crawler jé děkuju 😵 😵

crawler
16. apr 2014

@diapozitiv01 já obálkové výstřihy šiju moc ráda a šila jsem je všelijak, ale nejlepší výsledek je, když lem nenatahuješ defakto vůbec. K tomu schůdku- já ho tam taky někdy mám,ale všimla jsem si, že si šev sedne - po chvíli používání resp. nošení a praní.A pak lemovat co nejtenším finem, jednolícem,aby to nebylo tak tlusté a je taky možné, že ten průramek máš moc do obloučku? kreslila jsi střih sama,nebo to máš z časáku? - já bych tam nedělala taký oblouček a ten schůdek by se tím zmírnil určitě ...

anastazieb
16. apr 2014

@diapozitiv01 já bodýčka lemuju jen obyčejně, přeloženým proužkem přišítým na OL a pak to z lícu prošiju na rovnostehu. Ten proužek zezačátku nenatahuju, ve výstřihu pak hodně (ale já ho dělám širší, tak musím hodně tahat) a na konci pak zas ne. A schody nepozoruju, ale nemám tolik vrstev. Ale na tom tvém nevidím žádnou chybu, podle mně to moc zkoumáš 😉

diapozitiv01
16. apr 2014

@crawler
@anastazieb
Dakujem za rady, strih mam origos z Ottobre ale je na body (iba som z toho strihla triko).
No chcem aby to vyzeralo fajne a hlavne sa zlepsovat 🙂 .
Tiez som to skusala robit lemovku stylom - OL potom presity na rovnostehu ale svokra to chytila a hned rovnostehovy steh povolil, ale asi to bolo tym ze prvy krat mala taky styl bodyv rukach a dost potiahla.
Chystam sa sit malej novu vybavicku na jar/leto a tento typ triciek sa mi dost pozdava 🙂
Este raz dikes 🙂

allymally
16. apr 2014

Takže dneska jsem odeslala
@anfei @daisyr @zuzkasim @terezita @mamata @elixia @snowwitch @a_lexa @macin73 @kveta007 @jancasoch @petkon

Zítra posílám @sinala s @kamishek @danielahe @mahafi a @zabza40 a @jam3 v pátek

😀 😀 😀 Byla jsem na poště dneska jak ježíšek 😀 😀 😀 Ještě Vám napíšu osobně jaké bylo poštovné a domluvíme se. Někde jsem se netrefila ☹

mamata
16. apr 2014

@allymally díky za dárek k nedělnímu svátku!!!!!!!

allymally
16. apr 2014

@mamata kruciš ☹ kdybych to věděla, tak jsem mohla něco přibalit 😉

terezita
16. apr 2014

@allymally ohoo, dekuji moc!!! 😵

mamata
16. apr 2014

@allymally no dyť už jsi přibalila, stačí to co posíláš 😀

petkon
16. apr 2014

@allymally děkuji, už se těším 🙂

marketa11112
16. apr 2014

@mehlo dekuji : vyzkousim 🙂))

macin73
16. apr 2014

@allymally jejda, doufám, žes mi to neposílala extra, byly jsme domluvené s kamarádkou, že si to necháme poslat najednou a aspoň se srazíme...

a_lexa
16. apr 2014

@allymally taky se těším 😵 díky

allymally
16. apr 2014

@macin73 mas to v balicku u kamaradky 🙂 ja nezapomnela 🙂 ja jen abys vedela ;)

macin73
16. apr 2014

@allymally jsi úžasná, děkuji 😵

palosek
16. apr 2014

@katka82 jejda...včelka skoro Mája 😵 😵 😵 Krásná 😵 Že ušiju takovouhle vestu....pro dceru či sebe sním už dlouho....Tady to je fakt dobrá inspirace i motivace 😉

zuzu_epona
16. apr 2014

Dievčatá, myslíte, že sa jarný soft sa dajú našívať aplikácie z jednolícu iba rovným stehom? Či je to blbosť?

piecee
16. apr 2014

Holky prosim kde se da koupit jeste nejaky pekny kluccici pul?koukalajsem na DvB,SD i unuo a vyber klucicich skoro zadny chtela bych vic vzoru kdyz uz budu objednavat.

arlette
16. apr 2014

přidávám jedno společné dílo mojí mamky a mě. Mamka stříhala, já sešívala a vidno, že nám ta spolupráce sedla 😀

laeela
16. apr 2014

@arlette Moc hezký a mamce to moc sluší, vyřiď jí to prosím. 😉

arlette
16. apr 2014

@laeela moc děkuju, určitě vyřídím, bude ráda 🙂

jancasoch
17. apr 2014

@allymally juchuchu už se těším.

katka82
17. apr 2014

@palosek tak to jsem ráda že jsem tě inspirovala a motivovala 😉 🙂
@arlette jééé mamka je kočka 😉 moc pěkný to holky máte 😵

a_lexa
17. apr 2014

@arlette modely i modelka vypadají skvěle. 😉 Já chci taky aby mi někdo stříhal 😅

snowwitch
17. apr 2014

@arlette Teda, maminka je kočka, moc jí to sluší. A modely jsou samozřejmě taky pěkné.
@allymally Děkuji, už se moc těším na voňavý balíček. Jsem zvědavá, jestli jste to všechny nepřechválily 😉

kadibutka
17. apr 2014

Ahoj holky. Mam v planu si usit par plenek AIO. Shanim obchod v Kosicich,kde dostanu koupit latky PUL a bambus a dalsi,ktere jsou vhodne na pleny. Poradite mi,kde v akosicich a okoli se prodava metraz a latky na pleny? Dekuji 🙂

bordino
17. apr 2014

Jáchymova nová bundička z toho nového softu 10/15. Je moc pěknej, má ale i svý mouchy :-/ A ne, opravdu to není Caramillin střih 😀

allymally
17. apr 2014

@bordino je moc krásná 😀

A prcek má na čele "bourák" nebo jenom šmouha ve foťáku? 😀 😀 😀 😀

bordino
17. apr 2014

ále, já jsem proti němu pustila dva psy na jednom vodítku 😖 podtrhli mu nožky a tohle už je jen pozůstatek po zaraženém kamínku, doufám, že se vyhojí bez jizvy. Vypadal i hůř 😀