icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

stassy
18. okt 2011

@caramilla super, super, super! *slint slint*
Hmmm. já tu mám to merino limetkové.. Tož že bych si vyladila dítko do zelena? 😀

animal
18. okt 2011

@caramilla no já Marečkovi taky potřebuju narvat obleček na 2 půl metry merina 🙂

terezita
18. okt 2011

@stassy @caramilla a ja dostanu mylly dneska a taky se do toho pustim! taky mam v umyslu usit z toho takhle trico a leginy.. 😵 uplne tem detem zavidim, jak jim v tom bude kraaasne! 😵

palosek
18. okt 2011

@caramilla kompletek opět super, jako vždy 😀 . Ta barva vypadá úžasně,.Teˇlituji, že jsem taky merino nepřibrala ☹ Asi nikdo nemáte navíc, co? 🙂 : Holky, možná se teď blbě zeptám, hodí se z merino ribu třeba legínky? příjde mi to dost tenké....

caramilla
18. okt 2011

@palosek Já jsem měla objednány ještě 2 barvy, které nakonec nebyly, takže nakonec těch bodyček taky moc mít nebudeme ☹ Jinak podle mě z toho ribu leginky půjdou, je to tenčí, tak budou tenčí, ale zase budou zajímavé tím žebrováním 😀
@terezita 😀 Jako to moje je bez nápadu, ty to určitě vyšperkuješ, já taky v hlavě něco mám, ale zatím si netroufám, merino mám na šití poprvý, když nepočítám vlňáky 😀
@animal No, ještě, že je Jasmínka hubená a merino pružné, tak jsem jí to udělala "žížalí" a vešlo se to tip-ťop...
@stassy Limetku taky mám, ta je ze všech barev nejhezčejší 😀 To budu taky šít tenhle kompletek.

sufik1
18. okt 2011

@caramilla ÚÚÚÚÚŽASNÉÉÉÉ

vzala jsem merino přebytky a nelituju. Ještě jsem nešila. Ale teď šiju opičí plínu a ještě ty tvoje slony. Pak hodím foto. S tím merino se zatím bojím do toho stříhnout. Předepíraly jste to nějak? Jako že se to srazí teď a ne až potom?
Ta bordó vypadá úžasně. Já mám přírodní a kousíček limetky a hnědé.

Jenže kovářova kobyla. Potomek nemá ještě ani soft, já mám pocit, že nestíhám. Car, jak to děláš, že šiješ tak rychle. To ti Jasmí spí přes den? mě to spaní už zrušil, max. v kočáru a to zas šít nemůžu, že. No a kdybych pořád jen nepárala, asi by to šlo taky rychleji....

palosek
18. okt 2011

@sufik1 Sufi a jak se ti líbí ty opice naživo? Mě teda trošku zklamaly. Za to žabky jsou super.

sufik1
18. okt 2011

@palosek žabky nemám. Od opic jsem nic moc neočekávala, zas tak uchvácená jsem z nich nebyla, ale nejsou špatný. Hrozně se mi líbí ty jednobarevné puly, snad včechny, nádherné barvy a z těch obrázkových jsou super auta.

caramilla
18. okt 2011

@sufik1 😀
Já jsem taky musela jít teď do sebe, aby měla Jasmínka našito na zimu a hlavně já!
Jinak jsem zrušila objednávky, už neberu skoro na nic, nestíhám šít. Hlavně chci našít pro nás a vánoční dárky. Takže musí se to pak regulovat i tak, že řekneš, že už na zakázku nešiješ🙂
Jinak Jasmínka mi přes den spí tak 2 - 3 hodiny v kočárku. Je zvyklá od novorozence spát venku v kočáru bez uspávání a houpání a ježdění. Můžu jí dát nad schody, tak je to úplně totálně v pohodě. I v mrazech tam dojdu v bačkorech, neprší tam, nesněží tam a te´d tam i svítí sluníčko. Takže šiju dopo, pak něco občas ušiju i s ní, včera jsme zkoušely ten COL, to jí moc bavilo. A pak šiju v noci, moc toho nenaspím, no...

Merino holky říkaly, že se stejněmusí prát v ruce ve vlažný, takže jsem si z toho odvodila, že se to nepředepírá a žila naživo.

Ty mylly PUL mi přišlo, že na fotkách vypadají líp než ve skutečnosti, ale je to hodně o zvyku, já jsem první taky moc nadšená nebyla, ale včera, když jsem šla k nim vybírat patentky, tak se mi už moc líbily 😀 A nejlepší ztoho, co mám, jsou berušky - ty malinké na zelené. A pak růžové drobné kvítky. Musím Jasmíně ušít ještě další odklápěčky, ona všechny pos..., nestíhám to prát... Tak se nemůžu rozhodnout, který PUL z Mylly vybrat.
Jinak ty jednobarevné až na tu tmavou zelenou, se mi taky strašně moc líbí!

caramilla
18. okt 2011

Role berana přeměřena a vyšlo to dobře, takže všichni budou mít nakonec tolik, kolik si objednali za nižší peníze🙂 Alespoň doufám, že jsem neudělala někde chybu, snažila jsem se to měřit tak, aby to nepružilo, ale beran je neposedný 😀
Ale @crawler, přeměřila jsem jednu blbou roli a už mě stráááášně bolej kolena a to ji ještě musím zatočit a naměřit na střihání, bééééé. Ty musíš mít kolena jak kdybys klečela 10 let v kuse na hrachu 😀

katkaela
18. okt 2011

Ahoj holky, vtierknem sa sem k vám s dotazom. Máte niekto skúsenosti s týmto overlock šicím strojom? http://www.domacitechnika.cz/levne-aeg-aeg-760-...
Prípadne, ako sa vám pozdáva na také domáce šitie?

animal
18. okt 2011

@katkaela já si jen pamatuju, že jeden prodejce šicích strojů zrovna overlocky AEG nedoporučuje, mám Brothera

daisyr
18. okt 2011

holky, tak ty nažehlovačky jsem dala uzávěrku asi tuto sobotu. Dohodly jsme se s @lillyzelvicka, že bychom to vzali na ni, tak by ty ceny mohly být zase nižší, uvidíme. V tabulce mám zatím ty internetové ceny.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

animal
18. okt 2011

tak první várka baleriny a dnes i čiperka zaplaceno

caramilla
18. okt 2011

@katkaela Také doporučuju Brother 😀 (tady se ani nic jiného od nás čekat nedá, že 😀 😀 😀 )

Beran nastříhán, kolena se odebrala asi do důchodu nebo co.... au... přeměřovala a stříhala jsem skoro 2 hodiny, střižné dohromady 50 Kč - to jen tak jako pro vyýčtování 😀 Ale zbyl kousek přebytku navíc, takže ten si nechávám jako bolestný za ty kolena 😉

kuna
18. okt 2011

@caramilla dik za radu se suedeclothem, zkusim to v tom umyvadle. A jeste bych se zeptala, jak ho peres? Je tam cedulka na 40, ale ja peru vsechny pleny na 60, bude to probem?

Body a kamasky 🙂 jsou super, zavidim, blednu... 🙂 Se priste asi taky pridam k merino objednavce, ted usiju z toho climayarnu na zkousku

caramilla
18. okt 2011

@kuna normalne na 60, 3/4 roku stary pliny jsou furt jak novy, takze mu to asi moc nevadi 😉

katkaela
18. okt 2011

@animal akože sú AEG viac poruchové?

@caramilla @animal na Brother som tiež pozerala...🙂

kamishek
18. okt 2011

@medvi11 mrkla jsem teď náhodou na tabulku doobjednávky VTC a zjistila, že k mému jménu někdo přihodil 50m kloboukové gumy... já jsem nepotřebovala nic doobjednávat, tak mě doteď ani nenapadlo tu tabulku zkontrolovat ... ☹
tak buď se někdo spletl a nebo to byl blbý vtip 😒 nicméně, pokud se o to nepřihlásí ten, kdo ji chtěl, tak mi prosím napiš a já si ji vezmu (a pošlu peníze samozřejmě)... nějaké využití se beztak najde...

animal
18. okt 2011

@katkaela nevím, nepídila jsem se po něm.

medvi11
18. okt 2011

@kamishek no to je teda blbej vtip, ale třeba se někdo překlikl (i když 50 se překlikává blbě...). Takže si to tu můžeme rozebrat, kdo chce 3mm černou kloboukovou gumu? Je jí 50 metrů...stříhám po metru (stejně to musím rozbalit...), cena vychází na 2,30 za metr ať to @kamishek nebere sama

medvi11
18. okt 2011

@caramilla krásná souprava! Naštěstí té vínové mám metr a nebudu válčit se střihem, Jana je navíc větší (i když Jasmí to má větší...)

medvi11
18. okt 2011

@kamishek i když to tam dal někdo nově, klobouková guma se brala až v 2.kole a někdo si to tam dopsal...spíš se někdo opravdu přepsal

medvi11
18. okt 2011

a mám doma VTC i doobjednávku i chybějící zipy, večer připravím balíčky, které mohou odejít a nečekají na Wendy a do pátku to máte doma (doufám, že je to v bedně komplet a něco nechybí).

caramilla
18. okt 2011

@kamishek
@medvi11
JEŽIŠMARJÁ, TO JSEM BYLA JÁ!!!
Pardon, pardon, pardon, není to poprvé 😠
Já jsem to vyplňovala na poslední chvíli, než jsem odjížděla pryč - v komentáři je tam i moje jméno 😉 Takže 50 dej mě. Pokud někdo ode mě kus chce, podělím se 😉
Promiňte, holky!
Marti, přepiš mi to tam, table je zamčená 😉

kamishek
18. okt 2011

@caramilla v pohodě, hlavně, že se to vysvětlilo 🙂 ale v první chvilku jsem se zděsila dobře 😀
nicméně, pokud bys mohla 5-10m postrádat, tak bych si ráda vzala... když už jsem se podívala, jak to vypadá, což jsem asi neměla dělat, bo to teď "nutně potřebuju" 😀 (dá se to použít s brzdičkou na stahování nohavic?)

sufik1
18. okt 2011

holky, kdo dělal tu wendy? Medvi???? Já jen že bych brala přebytky holčičích flízů...

caramilla
18. okt 2011

@sufik1 medvi, přebytky flízů, ale podlě mě nebudou, jelikož se objednává na metry, tak asi budou stříhat metry a pak to bude +- přesně...

@kamishek jasně, vem si klidně 10m jako odškodné za šok! 😀 Jako fakt jsem to nemyslela jako blbej vtip! Já se prostě překoukla, jak jsi hned vedle 😀 Jo jo s brzdičkama to právě funguje dobře, jen mi do toho nejdou dvoudírkový brzdičky ty malý, co mám ze Stoklasy ☹ Mám to na té svojí světle modré bundě, ale nemám focený zatím detaily, takže asi to není vidět. Tam mám klasické větší brzdičky🙂))

crawler
18. okt 2011

@animal doplatek dopíšu až bude známo poštovné 😉

Tak jsem odeslala balíčky @nika a @schnek 🙂 dnes Vám dopočtu doplatek a pošlu info 😉

Jinak krapet jsem koukala, jak zdražali to poštovné - tohle holkám byly nejmenší balíčky - lehce přes půl kila a doporučeně za 64kč 😝 Tak jsem zvědavá kolik budou koštovat ty ostatní :-/

@caramilla joo, kolena kolena--no jako mnich je mám...:-/ Jinak mě beránek vyšel taky levněji - na 211,50Kč - ale jiné zase dráž...ještě jsem to nedopsala do table :-/ Já jsem šíři neměřila, tak nevím, zda změnili u beránka tu? nebo jiná gramáž?... jinak vínová je nádherná!

animal
18. okt 2011

když caramilla píše o brzdičkách, tak já jsem úplně nadšená z těch malých brzdiček, akurát pro děti