icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vdovec
17. okt 2011

holky, chtěla bych zkusit nějaký triko na kojení. nemáte někdo tip na střih? 🙂

lillyzelvicka
17. okt 2011

@caramilla bundička suprozní sedne ti hodně 😉

rebelie
17. okt 2011

@vdovec Kdybys sehnala ten střih, dej vědět, já bych potřebovala kojící košilku a nechci ty infantilní s králíčkama a a spol.

stassy
17. okt 2011

@crawler Prosím Tě, zbyl nějaký ten petrol finnerib? Se vidím jen jako zapsaná v tabulce na přebytky, ale už dál nevím, jestli něco je nebo ne a kolik mám kdyžtak platit. 🙂 Díky.

keziah
17. okt 2011

@vdovec ja veru tiez nieco take zhanam, ak sa ti podari nieco take najst, daj vediet
Poznam akuratn tento navod, ale na to potrebujes predovsetkym uz mat strih na obycajne tricko, ktore ti sedi.
http://www.rostitchery.com/2006/05/overlap_nurs...

kuna
17. okt 2011

@caramilla treba tady http://www.ferrino.cz/item.php?zbozi=2118-nikwa... , ja ho kupuju normalne v obchodech se sportovnima vecma. Je to fakt dobry, loni jsem vyprala manzelovi starou SF bundu a protahl ksicht, protoze mel zalusk na novou a takhle si ten nakup nemohl opodstatnit (procez si tuto odvezl na chalupu a koupil si tu novou stejne, chlap, no 😀 )

kuna
17. okt 2011

@crawler, koukala jsem se ted do tabulky a napsala jsem se jako zajemce na prebytek fineribu staroruzoveho, ale v tabulce realita ho nemam...tak jsem se chtela zeptat, jestli na me uz nakonec nezbyl? Jen abych vedela, jestli bude, nebo ne. Jestli jsi to nekde psala a ja prehlidla, tak se omlouvam!

caramilla
17. okt 2011

@lillyzelvicka 😉 dík 😀
@kuna Díky, ta částka je teda taky hezká, to si radši pokaždý ušiju tu bundu novou 😀 A to se jako "stříká"? 😀 😀 😀
Poptám se tady v obchodech, ale tady moc sportovních obchodů s oblečením není ☹ A v Praze jsem byla minulý týden a zase tam budu tak za 2 roky...

stassy
17. okt 2011

@caramilla @medvi11 nejde mi vepsat adresa do tabulky Wendy - komu ji mám poslat přes IP? A chtěly bychom to s Lukrecií spojit do jednoho balí(č)ku, prosím prosím. 🙂

lukrecia
17. okt 2011

na objednávku VTC mi taky nejde vypsat adresa... komu mám poslat IP? Teď nevim... je možný to poslat spolu s Wendy? tušim, že každou objednávku dělá někdo jiný...?

caramilla
17. okt 2011

@stassy
@lukrecia Holky VTC + Wendy dělá @medvi11 (já jsem dělala tabulky, vyplňovala ceny a wendy i objednávala, ale zbytek dělá už Martina🙂, adresy pošlete jí IP, tabulky jsou odemčené jen pro ní a pro mne, protože si tam občas někdo dělá dodatečné úpravy po objednání, což je na popravu nebo na infarkt 😀

caramilla
17. okt 2011

A ještě, abyste neřekli, že dneska jsem se nudila🙂 Jedny úplně obyčejný bez fantazie (na zakázku, já bych takhle světle modrý kolena teda asi nechtěla 😀 )... Ještě jsem ušila úžasný kompletek legínek/kamašek a bodyna z mylly bordó oboulícu, na to, že to byla COL prvotina, se mi to moc líbí, zítra znásilním modelku na mrazu 😀

season
17. okt 2011

@terezita som to ale trdlo, to ma nenapadlo, diky 😉

kuna
18. okt 2011

@caramilla nene, se to v tom pere. Castka sice 😕 , ale zase to pak dlouho vydrzi.

palosek
18. okt 2011

@terezita jojo, rifle pro malou dělám taky z mých. Ony se mi prodřou většinou nahoře kolem švů,😀 takže zbývá spousta látky na výtvory 😀

kuna
18. okt 2011

holky, jak moc pouští při praní suedecloth? Můžu dát vyprat všechny barvy najednou, jako třeba u bamb. aksamitu? Mám tam černý a růžový, nebude z toho růžového šedina?

palosek
18. okt 2011

Tak, všechny holky maj soft kalhoty. Pravda, ty starší odmítly barevné aplikace, nakonec má jedna smajlíky a druhá ruce (refl.nažehl), na spol.fotce ještě nejsou. Ty pro malou se mi šily nejlíp 😀 Ale nějak to neumím moc naaranžovat 😠

crawler
18. okt 2011

@stassy ahojky🙂 zbylo jen 23 cm, tak jsem to nechala vcelku Animal, která toho brala 2 metry...😉

@kuna bohužel ☹ první zájemkyně na přebytek byla Lilizelvicka - chtěla 1 metr a zbylo na ni jen 91cm..S těma přebytkama to holt není žádná sláva ☹---

Jinak je tu nějaká dobrá duše, která mi z tabulky vycucne adresu na Nika a Schnek????????? Jdu dnes na poštu, tak jim to tam vezmu, páč mají obě malý balíček...Mě nejdou ty google tabulky pořád:-/ doufám, že dnes manža z práce donese nějakou instalaci, aby mi zas fungovaly :-/

crawler
18. okt 2011

@palosek gatě super! 😉

vdovec
18. okt 2011

@crawler adresy jsem ti poslala do IP 🙂

kuna
18. okt 2011

@crawler jo aha, já jsem myslela, že ho zbylo těch 1,6m...no tak neva, dík za upřesnění 🙂

crawler
18. okt 2011

@kuna to bylo při prvním cca měření - ale tyhle pružné látky, jak jeden měřil, druhej držel, tak je rozdíl x centimetrů oproti tomu reálu, když už jsem měla látky na podlaze a vyrovnaný...takže tamto byl odhad dle váhové odchylky a měření, ale v realitě bylo navíc jen 91 cm :-/...

tak jdu na poštu - malého do šátku a pěkně výšlap - máme to 1,5km a je to do kopce 😉

crawler
18. okt 2011

@vdovec 😵

lopula
18. okt 2011

Ahojte baby, potrebovala by som poradit. chcela by som si usit bambus vkladacky ( bude to vobec moja prvotina 🙂 ). Povodne som rozmyslala, ze by som dala cesky flis stredny, ale ked som kukla na vzorkovnik, tak sa mi moc nepacil. ale co som pozerala bolo bambus frote ( 400g, 80%bambus a 20%PES). Nemate niektora s nim skusenosti? alebo vedeli by ste mi doporucit nejaky dobry matros na vkladacky? na nete som hladala 100% bambus ( teda na nasich a cz strankach ),ale akosi som nebola uspesna. ked si pozriem tie kupovane vkladacky na nete, vsade pisu, ze je to 100perc bambus, tak ma trosku matie to, ze pri kazdej latke ( bambus flis, frote, aksamit a ine ),je primes nejakej inej latky... dakujem za kazdu radu 🙂

animal
18. okt 2011

@crawler jůů já se těším a doplatek je napsaný v tabulce?

caramilla
18. okt 2011

@palosek Softky jsou parádní, ty pro starší dcery jsou úžasné, přesně takové bych chtěla ušít sobě 😀 Šikula jsi!!!

@kuna Já myslím, že suede nepouští vůbec. Já jinak stálobarevnost testuju tak, že do umyvadla napustím horkou vodu z kohoutku, zašpuntuju a namočím cíp látky a nechám to tam chvíli máchat, pak párkrkát promnu, ždímu a pokud neteče obarvená voda, nesejřím se s tím 😀

Tak merinokompletek na Jasmínce. Ale teda narvat na ten 0,5m šíře body 86 + kamašky, to byl horor! 😀 😀 Lemovaný je to zbytkama sešitejma, to ani nemůžu nafotit, je to hnus, ale je to dole, není to vidět, nechtěla jsem to lemovat gumičkou, nemám vínovou a jiná by to zkazila 😀

lillyzelvicka
18. okt 2011

@caramilla parádní jako obvykle 😉 a ta barva 😀

caramilla
18. okt 2011

@lopula Na vkládačky mám nejdarši český bambusový flíz, jediný z těch všech látek nehrubne, akorát teď u poslední várky se mi stalo, že žmolkuje. Starší várka byla úžasná, ta udělala beránka a vypadá po půl roce furt nádherně, ale novější várka měla delší chlup a mám všechny vkládačky žmolkatý a pouští mi chlupy na další oblečení. Takže pokud má várka delší chlup, asi bych šila chlupem dovnitř. Ale je to podle mě nejlepší materiál na vkládačky. Já jsem si šila venku tento flíz a uvnitř konopno-bambusový flíz.

Jinak froté je také super na vkládačky, mám ho taky moc ráda, ale není to tak jemné jako ten bambusový flíz.

caramilla
18. okt 2011

@lillyzelvicka Jde mi ke kuchyni 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
18. okt 2011

@caramilla fakt super 😉 😉 😉 😉 😉 😀 😀 😀 😀