Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita ono to teď vypadá, že nevím co s prachama, když se mi povedlo zapomenout na výplatu. 😀
Jenže já měla v hlavě částku, která by měla být na účtě, něco jsem pak fakturovala, byly dobré zakázky, tak mi to nějak splynulo, peníze tam přistály v očekávané výši, tak jsem to vypustila. 😀 Docela příjemné zjistit, že bude ještě něco navíc. 🙂
@laeela heh, tak to se jeste nacekam.. 😝 ale zas me pak ty penize necekane prekvapi.. 😀 jeste dva tydny nemocenske z brezna.. takze do konce prazdnin bych to mohla mit na ucte 😀 ted jsem utrpela sok, kdyz jsem jukla na ucet, financak mi uz vratil preplatek na danich. takhle brzy jsem to od nich taky necekala! 😅
@ucitelka70 to vypadá dobře 😵 na něco v podobném stylu bych chtěla posbírat odvahu pro sebe 😎
@kuna souprava i mikina jsou super, obojí lepší jak origoše. Tu soupravu budu muset taky stvořiti 🙂
@a_lexa krásná hevězdičková souprava!
@anastazieb krásně zkombinované rybkové triko
@zuzkasim mikiny jsou super! Ty barvy, to je pastva pro moje oči 🙂 Odkáď je to pruhované?
@evaon máš to moc pěkné! Já jsem teď taky zavalená softovýma soupravama a už mi to leze krkem 😀
@kamishek mikina super, ale taška je teda luxusní! 😉 Čumím jako vejr 🙂
@jemi pěkná zástěrka
@terezita jůů, jaká pěkná mikča 🙂
@medunka21 jé, to jsou ale roztomilé zvířátka 😵
@karchinka pěkné, rybičky se mi líbí
@evaon @ucitelka70 krásné mikiny
jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jak máte nastevený OL, když šijete softshell? Já když jsem dnes prošívala víc vrstev, tak jsem teda bojovala, ale chtěla jsem to mít rychle ušité, tak se mi nechtělo zdržovat se štelováním. Soft nemám teda vůbec vychytaný ... 😒
@terezita Do Ikea nejdu, mam doma detsky lazaret.
a jeste @laeela mohly byste mi vysvetlit to s tou proplacenou dovolenou? pred casem to tu resila i Jitu tusim a me to teda velmi zaujalo.. to jaki zamestnavatel proplaci nevybranou dovolenou pred nastupem na materskou/rodicak? asi jen u prvniho ditete, ze? mysleno, ze z prace nastoupim na RD a druhe dite mam bez zpetneho nastupu do prace. ten muj mi nikdy nic neproplatil.. ☹
@stassy a smlouva ti trvá? jsi u něj pořád vedená jako zaměstnanec? měla jsi pokaždé mateřskou? protože jestli jo, tak nárok na dovolenou bys měla mít po každé mateřské (co jsem pochopila), akorát se to má čerpat hned při nástupu na RD po skončení mateřské, protože pak se to nějak začíná krátit... ale holky určitě poradí víc, taky se zkus zeptat přímo v práci
@stassy tak az se dokuryrujete, tak se ozvi at se uz konecne potkame, nez vyvrhnu orlika! 😅
jj, po kazde materske mas narok na dovolenou - bud ji muzes cerpat (pak se ti to pocita jako odpracovana doba do duchodu) nebo si ji muzes nechat vyplatit. jak je to s tim kracenim vubec netusim, to ale bude vedet @laeela
@arlette softshell siju uplne stejne jako cokoliv jineho 😉 diferencial davam kousek nad 1, nejak okolo 1,3.. vzdycky vyzkousim na kousku latky, aby to moc netahalo.
@ucitelka70 jůů tak ta je skvělá 😵 😵
pro inspiraci... 🙂 http://www.fler.cz/blog/ja-se-proste-nevejdu-28931
@stassy Taky mi nic neproplatili a teď taky řeším. Tak jsem zvědavá. Jenže je otázka, jestli to musí proplatit? Někde jsem našla na netu, že buď proplatit anebo se započítává jako doba odpracovaná kvůli výpočtu důchodu tak nevím. Nicméně jak to je v práci když máš dovolenou...? Běží Ti plat jako bys pracovala že... tak já fakt nevím @laeela určitě ví víc 😉

@terezita tak teď jsi mě ale potěšila, já totiž úplně zapoměla, že mi mají ještě proplatit tu dovolenou. 😀
Oni přestali totiž včas platit, jinak bych to už měla zčásti na účtě, ale prý teda jednou za čas nějaká ta výplata dojde, tak jsem zvědavá.