icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
20. okt 2011

@vdovec ma 2,5 leta dcera, ktera se odmita odplenit, ma ted nejak ke 13ti kilum a vejde se i do plen, co jsou do 9ti kilo.. takze u nas zadne vetsi strihy netreba.. 😅

caramilla
20. okt 2011

@ivuska.h Teda Ivo 😨 😨 😨 😨
To si sem neměla vůbec psát! Víš jak rychle se po netu šířej drby??? Teď maminy najedou nájezdy do DM a anavy nám můžeš rozdat 😀 😀 😀
Teda ty mě denně překvapuješ 😀 😀 😀
Ale je super, že jsi tak upřímná, to je úžasný, to se dneska nevidí 😀

Přikládám můj včerejší "porod" - jestli jsme se tu bavili o otrocké práci při šití, tak tohle teda otrocké bylo, vyšívat ty debilní žilky na ty lístečky, šílený! 😀

Nápad a návrh to není můj, vymyslela si to zákaznice z Fleru😉

caramilla
20. okt 2011

A reflexní nažehlovajdy jsou úplně úžasný!!! 😀 Musím si tam rychle ještě do táble přihodit. Jsem z nich nadšená!
Hrozně mě to baví nažehlovat - jak se to do tý látky vcucne! 😀

A ještě jedna praktická pomůcka na zimu do sněhu.

baarca
20. okt 2011

@ivuska.h Bud v klidu. Zrovna tenhle vikend jsem se pobavila, ze Hanka Zemanova, ktera ma z propagace bio/eko mnohem vetsi business jak Ty, rika v rozhovoru v casopise z DM, ze pri svem aktivnim zivotnim stylu nemuze zvladat latkovky 😀

terezita
20. okt 2011

@caramilla aby pak ta zakaznice sve dite v listi nasla! 😀 😀 tak tohle by se mi teda nasivat nechtelo.. 😝 😅 ale kraaasa, opet! 😵 😵 😵

caramilla
20. okt 2011

@terezita 😀 Škoda, že u nás na zahradě máme vykáceno, taková fotka dítěte v javorovém listí, by byla žůžo!

@baarca Fakt???? 😠 Tak to je síla... No, to mi teda hnulo žlučí. Já jí mám celkem ráda, bydlí tady kousek od nás, viděla jsem se s ní i několikrát osobně, byla u ní doma na čaji (ale ještě než měla Natálku), ale tohle mi teda přijde trochu mimo mísu, chudák holka...

ivuska.h
20. okt 2011

@caramilla Domácí porod bundy, jo? 😀 Máš to moc hezké, to by mě mohlo se s tím takto s*át s prominutím, zvlášť za ty peníze... Jeden kousek možná, na výřádění, ale ty děláš jednu za druhou, to bych se bzro kreativně zhroutila.

Jinak k těm hnuskám -- Ondra se prostě v látce víc budí, aspoň mám ten dojem. Kapacitně by mu stačily, objem taky nevadí, ale asi ho to studí nebo co. Navíc je po noci v látce jak tchoř, přecejen batolecí čůrání je už agresivnější... Cca do roka měl látkovku i v noci.

@baarca Nezvládá látkovky? Tohle fakt nepochopím, mě to fakt práci nepřidává...

maly_prcek
20. okt 2011

@caramilla Krásné věcičky - jen abys pak na jaře nemusela odpárávat a přešívat místo listí jarní poupata 😀 Nebo dítko musí rychle růst 🙂
Jj, taky mně ty nažehlovajdy fascinujou... Stejně jako když jsem poprvé spustila na svém brotherovi automatické šití knoflíkové dírky 😀 😀 😀

daisyr
20. okt 2011

@animal ad balerina - no tak to je teda síla, co posílají a hlavně si to naúčtují.... to je pak zlaté, když to je na kila, sice na metry nikdy přesně, ale zaplatíš jen to, co naváží... teda jestli váží dobře 😝 a hnědá s šedou je hnus

maly_prcek
20. okt 2011

@vdovec S tou velikostí - malý je pěkný "pařízek" (tak to okomentovala naše mudr) - v půl roce skoro 8kg, v roce 12kg, teď má tak 15kg (min. týden jsem ho nesla ze školičky v šátku a bylo to teda něco 😨 ) a plíny mu sedí od cca 8-9m úplně stejně, i teď se vejde do Anavy jednovelikostní i do bg kapsovky...

palosek
20. okt 2011

@caramilla perfektní výtvory, sice piplačka, ale ten výsledek 😀 Návleky si pro malou určo taky ušiju. Skvělá inspirace, díky 😀 ...no pravda, jestli už konečně začne malá chodit... 😀

palosek
20. okt 2011

@maly_prcek ony těm dětičkám ty prdélky už tak moc nerostou, spíš se vytahujou ručičky,nožičky 😀 Jinak bychom musely šít pleny XXXXL 🙂

daisyr
20. okt 2011

holky, tady se to rozjelo 😀

@vdovec jednorázovky na noc také používám... látka by kdysi nestačila a přebalování nebylo pak po chuti ani mně ani synovi, protože by se tím více zbudil, teď mi přijde, že stále, i bez kojení v noci, toho do rána načůrá dost...
jo a máme na 16 měsících necelých 11 kg a stále máme plíny, na nočních umí, ale neříká si, a zatím nám vše jednovelikostní je (Anavy, popoliny, HD, samodomo 🙂
@caramilla krásné kompletky, ty lístky museli být vopruz, to věřím 🙂 ale zase se to teď hodí k tomu podzimu, úplně to tam zapadá do té přírody na fotkách a návleky také musím ušít, ty se budou hodit

maly_prcek
20. okt 2011

@jam3 @crawler Vidim, že nás je na ten prosinec je natěšných víc 😀 Taky tam mám všechno (1. svátek, 12. narozky) a letos navíc velké (pětadvacet) a pro změnu si přeju OL 😀 😀 😀 To musím hned doma nahlásit, že vy jste ho dostaly už teď!!! 😉

maly_prcek
20. okt 2011

@jam3 @crawler Hmm, tak můj muž jen prohlásil - Co??? To snad nemyslíš vážně! A prý chce kontakty... 😀

animal
20. okt 2011

@maly_prcek u mě to šlo i bez narozenin 😀 na jaře budou kulaté, tož to si musím něco pěkného vymyslet

monr
20. okt 2011

kocky, zas tolko nadhery, klobuk dolu.
mne sa dnes podarilo zrecyklovat moje stare nohavice a barancek zo starej vyteplenej riflovej bundy. usila som mladsej len take zateplene gate na von, a dala som kupeny patent. foto ked bude opraveny comp, nas havo ma rad kable 🙂
no ale to som sa chcela spytat, kupujete patenty uz hotove na sirku, ci si ich sijete podla potreby? ak kupujete, kde sa oplatia, bo u nas bezne v galanterke drahe, a nemaju cely pas, ale len 2 rukavy a k tomu len dlhsi kruh na spodok napr.mikiny.
dakujem

monr
20. okt 2011

@caramilla z coho si sila tie navleky na nohy? zo softshellu? dik

medvi11
20. okt 2011

@monr tady všichni kupují fineriby a patenty v hromadných objednávkách - metráž, syslí do zásoby a když je třeba, vytáhnou potřebný odstín 😀 😀 😀 náplety se nevyplatí...
návleky vypadají softshellově 🙂

medvi11
20. okt 2011

@caramilla tý brďo, to je fakt krása!!! To je můj "cup of coffee" - to můžu...kytky na modré sice jo, ale ty listy, hmmm...asi budu kopčit (nápad...)

zojec
20. okt 2011

@caramilla ta bunda je krasna, naozaj perfektne prepracovana, a teda tie listy.. uff nezavidim 😕

monr
20. okt 2011

@medvi11 jej vdaka, ja som totalny amater, a ten co som mala dom mi prisiel skvely, ze nemusim nic prehynat, zasivat, len sup nasit na gate. a finerib som doteraz ani netusila naco sa pouziva. takze este raz vdaka.

animal
20. okt 2011

@monr ano to má softshell 🙂

monr
20. okt 2011

@animal dakujem

medvi11
20. okt 2011

@monr není zač...já donedávna měla za to, že fineriby a patenty jsou JEN na lemy 😀 😀 😀 a teď jsem o víkendu ze dvou fineribů ušila Jiříkovi triko (konečně mám padnoucí střih a můžu střihnout i do merina z mylly).

caramilla
20. okt 2011

Díky všem 😀,

@ivuska.h Ivu, to máš pravdu, já taky většinou nešiju moc jednu věc 2x, to mě nebaví. Listy jednou jo, člověk se na tom hodně naučí (motoriku a tak🙂, ale každej den jedny bych teda šít nechtěla. Proto ani už nechci šít ty plíny, to neba neba. Baví mě hlavně vymýšlet a pak realizovat nerealizovatelné. Dneska se tu piplám už hodinu s čepičkou s klapkama na uši - učím se na coverlocku a teda zatím mám pocit, že jsem ho neměla pouštět přes práh - mrchu! 😀

@medvi11 Kopči, pro soukromé účely je vše dovoleno 😀 Vem si na to šití tak 14 dní dovolenou, dá to fakt teda zabrat 😀 Jen ty šablony na listy jsem kreslila a vystřihovala asi hodinu a půl 😀 A pak jestli se šití doma vyplatí 😀 😀 😀 Mě ta otázka bude bavit asi dlouho 😀 😀 😀

medvi11
20. okt 2011

@caramilla no já mám dovolenou už 5 let 🙂

caramilla
20. okt 2011

@medvi11 No, myslím tím, dát na 14 dní děti k babičce nebo pod most nebo tak něco 😀

palosek
20. okt 2011

@animal že by coverlock? 😀

diocka
20. okt 2011

ahojte. neviete nahodou niekto ake asi by mal mat muf na kocik rozmery? dakujem 🙂