icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
20. okt 2011

@diocka co myslíš tím mufem?

zojec
20. okt 2011

@diocka kuk do mojho albumu je tam strih 🙂 ale moze byt kludne aj mensi 😉

rebelie
20. okt 2011

@caramilla Teda, ta bunda s listy je fakt úžasná! Hned bych takovou brala taky... pokud se radikálně nezlepším v šití, tak až bude naše dítko trochu větší a věci mu chvíli vydrží, tak Tě asi taky budu uhánět o nějakej pěkněj obleček 🙂.
Jinak jsem pročetla celou debatu o větrání a plísních a docela jste mě vyděsily, jak je to časté... já plíseň na zdi viděla vždycky jen na chalupách, ale v bytě nikdy... My jsme se taky trochu báli sušení v koupelně, ale včera nám majitelé domu, kde bydlíme, nabídli možnost sušení prádla na půdě, takže látkování už nestojí v cestě vůbec nic... (teda ještě si musíme pár týdnů počkat na to mimčo 😀 ).

rebelie
20. okt 2011

@zojec Koukala jsem do Tvého alba a šiješ opravdu pěkné věci - ta kapsa na nošení s opičkama, ta mě dostala... a ještě jak má tu kapsičku, fakt super!

mooncaa
20. okt 2011

@caramilla Teda ty listy mě dostaly, a co listy, ale žaludy. Ale teda hledat dítě venku v parku, nebo lese bych nechtěla. 😀

season
20. okt 2011

@maly_prcek aj ja sa hlasim k decembrovým (ale po Vianociach), tiež mám okruhle, len o 15rokov viac 😝 tiež som chcela overlock, tak som si ho kupila sama uz polroka dopredu 😀 😀 😀

stassy
20. okt 2011

Holky, mohla byste mi některá hodit odkaz na hromadku s nažehlovačkama? Nejsem teď doma a nedostanu se ke svým záložkám. Díky.

caramilla
20. okt 2011

@stassy https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

@mooncaa 😀 😀 😀 Větší poklonu jsi mi složit nemohla než to, že mé lístky by byly k nerozeznání od těch "živých" 😉 My doma máme tyrkysovou soupravičku a dítě jsem v ní dneska v hromadě listí od ořechna na zahradě našla krásně. A ještě k tomu tam má kytičky, no ty jsou všechny už zmrzlý 😀

Jinak jedno OT - Vyklápím misku s kompostem na kompost a Jasmínka se přižene a září jí očíčka, dere se na kompost a volá "hami, hami, hami" a když jsem jí odmítla dát hami z kompostu, strašně plakala, slzičky se kutálely. Ona umí pár slov a už je takhle vtipná 😀

rebelie
20. okt 2011

@season @maly_prcek já jsem taky prosincová a čekám mimčo taky v prosinci, tak budeme mít doma v prosinci spoustu důvodů k oslavám 🙂

diocka
20. okt 2011

@zojec dakujem🙂 a nenapada ta aky strih by mal mat "muf" pre synceka - ked stoji na skejtiku a drzi sa kocika? asi uz len rukavice, ze? 😅
@daisyr kuk do zojecinho albumu - je to taky narucnik na rukovat kocika aby ti v zime nebolo pri kocikovani zima na ruky a nemusis nosit rukavice

zojec
20. okt 2011

@diocka hm.. no mozes ho urobit na cele madlo, aby sa vam tam zmestili vsetky 4 ruky 🙂

diocka
20. okt 2011

@zojec ja uz som asi strasne dlho na materskej ked ma to nenapadlo 😝 😠 😀

papajka7
20. okt 2011

baby zo slovenska.da sa niekde kupit tie reflexne nazehlovacky aj tu na slovensku,ja som tu stravila hodinu nuranim po nete a nic som nenasla,plis poradte,
a este potrebujem zohnat aj patent alebo finerib ale bavlneny,lebo co som bola v metrazi ponukli mi taky nechutne umely 😝
inac som nestastna,ze tu na slovensku sa neda nic poriadne zohnat,na vinimkou je le eshop monikajan 😵

sladkasue
20. okt 2011

mam otazocku ohladom priadze na vlniaky...
aky je rozdiel medzi ovcou vlnou a merino? obe su 100% ktore su lepsie vyrobu vlniakov? dik

papajka7
20. okt 2011

inac baby uzaaasne sijete,zo super matrosou,a obdivujem
@caramilla tie tvoje kompletiky nemaju chybu 😉 ,coverlok zavidim a padlo uz rozhodnutie,ze za porodne si ho aj ja zaobstaram 😎 😀

caramilla
20. okt 2011

@sladkasue Merino, jestli se nepletu, je z oveček, které jsou speciálně vyšlechtěny na superjemnou nekousavou vlnu s dlouhým chlupem. Dováží se většinou z Austrálie a jako jediná vlna mě nekouše. I když 100% příjemná na tělo mi teda není🙂 Ale možná je to o zvyku, nicméně Jasmínka je s ní v pohodě a nekouše. Klasický vlněný svetr mi nesmí přes práh a když je třeba i vlněný kabát, tak to taky nesnáším, škrábe mě to u krku...

@papajka7 😉 Já si teda na coverlock musím asi ještě dlouho zvykat. Teď jsem ušila čepičku a docela jsem to ocenila. Až na tom budu umět, tak to bude i úspora času, zatím jsem se musela ke coverloku přvázat, abych nezdrhla ke klasice overlock + prošít pak po lícu rovným 😀
Štvou mě tam 2 věci - musím ty "přebytky" na rubu odstřihávat (ne jako u overlocku - nevypadá to hezky a přesně se coverlockem teda netrefím, i když si to nakreslím:( ) a nemůžu přijít na ten fígl, jak vytáhnout ušitu věc z pod patky! Ale to natrénuju, už je to lepší než včera, kdy jsem u toho brečela a zasahoval už i manžel :D

A tady je dnešní drobotina, COL čepka 😀 Střih vlastní a ušiju si takovou asi i pro sebe 😀

season
20. okt 2011

@caramilla tak tento "pôrod" sa mi zdá najvydarenejší, teda okrem Jasmi 😉 🙂 🙂

terezita
20. okt 2011

teda dneska vas nestiham.. 😅 posledni dobou se to tu v krafani pekne rozjelo! 😅
ja dneska debordelizuju a stehuju v obyvaku, jsem se konecne rozhodla, ze ta velka hromada za dvermi by se mohla konecne predelat na pracovni stul.. 😅 jen je to nekonecne.. m. se asi bude divit, co mu tu zmizelo za kramy.. 😀 😀 😀 ale kdyz to 5 let nepouziva, tak to snad nepotrebuje, ne? 😀 😀 😀

caramilla
20. okt 2011

@terezita 😀 😀 😀 Ty premyslis jako muj muz a to ja se pak vzdycky cilim!!!!
Jinak dneska to tu fakt jelo, samy vetrani, mikrovlnky a porody 😀 😀 😀

season
20. okt 2011

@papajka7 na Slovensku ništ, moja... tuším denisočka uz niečo hladala a skončila na ebay ☹ ja mám kamošku na Morave a už ju asi aj otravujem, lebo všetky prachy míňam len na hromádkach zo slepičárny alebo odtialto z MK. Monča z bavlnky robila jednu hromadku na soft, ma nejake prebytky na e-shope a aj nazehlovačky som s nou objednavala, boli sme asi dokopy tri. Som si nesmelo vzala tri plata a škoda, že nie viac, su fakt suprové!!!

terezita
20. okt 2011

@caramilla ja mela byt chlap.. 😀

animal
20. okt 2011

tak jsem dneska chtěla vyfotit pár věcí a nevím, kam mi dal manža kartu s foťáku a jeho jsem se vy vyhrabávat nechtěla, tak snad zítra 🙂

animal
20. okt 2011

dneska jsem volala do baleriny na tu reklamaci softu a vyjádření bude snad zítra

animal
20. okt 2011

@palosek hmm... 😒 po COL zatím nějak netoužím, @caramilla asi bude vědět co budu chtít 😉

animal
20. okt 2011

@caramilla jinak bunda pěkná . A víš, že tohle téma na bundu mě taky napadlo 🙂 ale nakonec se patlám s něčím jiným a hoodně mě to neba

papajka7
20. okt 2011

@season kurnak,ma to sere 😠 😠 ,aj ja si chcem usit nieco originalne,a niiic tu na SK nemozem zohnat 😠 😠 😠 ,ked som sa na pytala v metrovom textile,malu aj slusnu galanteriu,tak na mna zirali ako na cvoka,ze to prvy krat pocuju 😕

tak idem este pootravovat tu moju kamosku s Prahy a pridam sa k hromadke 😉

a este nieco odo mna ,capacky pre Dalibora

terezita
20. okt 2011

@animal tak doufam, ze budou rozumni.. to je fakt na prd, todleto.. 😝 a ty s tim mas jen praci.. ☹
a taky si myslim, ze se bez COL da zit.. 😀

terezita
20. okt 2011

@papajka7 backurky jsou krasne!! 😵

papajka7
20. okt 2011

@caramilla aha tak ja netusim ako sa s nim robi,mozno tiez budem zo zaciatku nadavat,ale ho chceeem 😀
sijes to po licnej strane,a tu rubnu obstrihavas?

papajka7
20. okt 2011

@terezita dakujem 😉 ,kamoska ma nazasobila kozou,ktoru vyhadzuju s podniku kde siju kozene sedacky,takze eco test nemaju,ale kvalitou je uplne taka ako original SS