icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
20. okt 2011

bysme ta cisla ottobre mely mozna nekde sepsat, aby se v tom dalo snadno orientovat..

caramilla
20. okt 2011

@ivuska.h 😀 😀 😀 pardon, pardon, musela jsem si rýpnout, když jsem tě tak chválila 😀 U nás půlka rodiny studuje IT na MFF UK, brácha studoval právě přesně tu teoretickou matematickou informatiku. U nás všichni kromě mě mají MFF, no. Jsem se utrhla nějak daleko od stromu se svojí teologií a pedagogikou 😉

mooncaa
20. okt 2011

Teda když Vás tak čtu, tak mne tak napadá, je tu někdo, kdo má přímo šičské vzdělání? 😀

MFF - tam jsem měla známých, dokonce jsem se i 2 roky pokoušela, než jsem to vzdala (neuznali mi mrchy zkoušky z jiné VŠ - teda zkoušky jo, ale ne kredity), tak mám nakonec konkurenční fakultu - fujtajfl

caramilla
20. okt 2011

@mooncaa možná ty, co mají šičské vzdělání nekrafají, ale šijí 😀

Další OT dne "ajťáci"🙂)) Brácha se tam taky hádal 3 roky, nakonec udělal se sebezapřením Bc. a šel pryč. Narazil na nějakýho kreténa, který mu záviděl, že je chytrej, tak mu nedával opakovaně zkoušku a bráchu to přestalo bavit. Je to divná škola...

Bože, člověk si nemůže ani po sprše normálně vyvětrat, aby na vás nemyslel!!!!

aerin
21. okt 2011

jojo, Ottobre sepiste 😀
ja tu tak trochu nahlodavam muze, ze bych ted mohla k narozkam dostat predplatny...stoji to za to? nevim jestli jo, nebo si radsi vybrat ze starsich cisel...

a docteno nemam a mit nebudu!!!!😀

ester, ja si vse necham posilat k medvi, haha😀
medvi?😀

animal
21. okt 2011

@terezita s paní jsem jednala slušně a byla taky slušná a chápala to, takže se čeká na vyjádření k problému pana majitele. Ten hnědý soft s tím šedým flízem mi řekla, že kdysi ho naskladňovali právě takto, takže nám vyexpedovali zřejmě dobře 5/10, ale v šedém zbytku. Já jsem řekla, že mě na to nikdo neupozornil......

lenasss
21. okt 2011

@caramilla ahoj koukala jsem na tu tvoji bundu a moooc se mi líbí a chtěla jsem se zeptat jestli se dá sehnat někde střih díky

medvi11
21. okt 2011

@aerin Ester už má moji adresu od včerejška 😀

aerin
21. okt 2011

@medvi11 😀

crawler
21. okt 2011

Holky, vy jste hovaďáci !!! to nemáte nic jinýho na práci než pindat a pindat a pindat??? 😀 😲

@caramilla já jsem si tu troubu zamilovala už dávno - pravdidelně jsem sledovala "jste to, co jíte" a tam ji každýmu dávali jako dárek a pořád v ní něco kuchtili...Tak pak po 3 letech jsem ji dostala od manži 😉 Fakt na ní můžu pět jen chválu, tak teď už jen, aby pár let vydržela 🙂 😵

Jinak čepice z beránka je hotová, ale krapet větší než na Fanouškovu hlavu 😀

caramilla
21. okt 2011

@lenasss Myslíš tu moji dospěláckou? Tak střih je dělaný od oka a dělala jsem si ho doma. Takže bohužel já neporadím, ale někdo zkušenější třeba poradí. Ale přesně tento střih na bundu s touto kapucou neseženeš, na bundu samotnou určitě jo a i lepší 😉

caramilla
21. okt 2011

@crawler fotkůůůůůůůůůůů!!!
A jinak tvoje první věta: 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Právě, že máme. Včera jsem si říkala, že odložím MK, nebudu sem vůbec chodit a budu mít o 10 h denně víc času na úklid, jasmínku a šití 😀

No nic, razím na poštu s beranem, těšte se 😉

crawler
21. okt 2011

@caramilla fotku dodám jen jak budu mít kabel...😀 to víš - se tady pokocháte mojí oděvní prvotinou a hned vám všem stoupne sebevědomí 😀

ivuska.h
21. okt 2011

@caramilla Šmarjá, Caramilla na nás myslí ve sprše, čeho se tady člověk ještě nedočká 😀 😀

Dnes mi dorazily vlňáčky a svetýrek (spíš bolerko) pletené z té mé barvené vlny (z té první várky) a jsem nadšená! Na bolerko ještě přijde knoflík a do nohavic dolů stužka.

ivuska.h
21. okt 2011

Se mi ta fotka nějak nenačetla...

michamicha
21. okt 2011

@ivuska.h krásný 😵 😵

vdovec
21. okt 2011

@ivuska.h taky říkám krásný 🙂)

holky, jak odstranujete patentky, co jste daly blbě? to páčím a bojím se o zdraví 🙂)).

animal
21. okt 2011

@ivuska.h to bolerko je fajné 🙂

palosek
21. okt 2011

@vdovec odstranění patentku - vezmu ostrý nůž, prkýnko a pomalu řežu. Musím dávat veeelký pozor, abych nepoškodila látku, ale jde to. 🙂

medvi11
21. okt 2011

@ivuska.h krásný!!!

medvi11
21. okt 2011

@vdovec malý šroubovák - pokud samice - pak vypáčit ten rozmáčknutý střed - třeba šroubovákem na seřizování šicího stroje...pokud samice, tak v podstatě taky vylamovat, dokud se nepovede oddělit ty dva díly od sebe. Prostě vylamuju to jejich spojení. Nikdy jsem nic neprořezala...tím šroubovákem. Chce to cvik 🙂 a šikovný ruce.

maly_prcek
21. okt 2011

@ivuska.h Jééé, takové bolerko ve skoro stejné barvě a velmi podobného střihu jsem měla na svojí svatbě 😀 😀 😀
Malá bude kočka 🙂

ivuska.h
21. okt 2011

@medvi11 No jo, ty jsi na to profesionálka, co? 😀

vdovec
21. okt 2011

@medvi11 díky, já to trochu rozrejpala nožíkem a pak oddělila kombinačkama.. no je tam trochu dírka.. ☹

maly_prcek
21. okt 2011

@nika Jaká taška na kolečkách, já chci vidět puntíkatou tašku na kolečkách 😉 Akorát nevim, kam bych dala ty děti, tolik ruk nemám, že by do té tašky??? 🙂

Bundy z ikeácké látky vypadají suprácky...

medvi11
21. okt 2011

@ivuska.h kde jsou ty časy, ale fakt je, že jsem jich oddělávala hooodně 🙂

caramilla
21. okt 2011

@ivuska.h Já se picnu! Nádhera!!! To bolerko, uááá, já ho chci! 😀 Já té tvojí budoucí modelíně tak závidím! 😉
A ten odsín vlny je boží!
A už tě zase chválím, brrr, dost 😀

@vdovec dělala jsem to "rozjebáním" rozmáčklého uvnitř, ale to mi vůbec nešlo (nacvakávám fakt poctivě), takže to dělám jako @palošek - pomalu odřezávám a odděluju ty 2 části rukou, abych neuřízla látku, je to strašný riziko, ale je to nejrychlejší. Mohli by vymyslet pro nás nešiky a sklerózy nějaký oddělávátko, co? Klešitčky za 500, doddělávátko za 1000 a jak by se po něm zaprášilo na trhu 😀

Berany berany duc odesláno 😉

nika
21. okt 2011

@maly_prcek tašku má kamarádka, dvě děti, starší školkové, mladší v šátku a v tašce věci na celej den, 🙂 zkusím najít foto.

palosek
21. okt 2011

@caramilla ...oddělávátko za 1000,- 😀 Tak to bych si musela dávat extra bacha, abych to nepos... 😲

palosek
21. okt 2011

@ivuska.h bolerko super, ale ty vlňáčky nemají chybu, ještě s tou stužkou 🙂 A barva se mi děsně líbí...proč nepochválit, když je to fakt pěkné??? 🙂