icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
11. aug 2014

@kuna Jáša potivec má vnitřek hacky z bambusového froté... jako není tak mokrý, když vstává, ale zase to děsně smrdí ☹

alenf
11. aug 2014

@jitu22 ved ho mas krasny🙂,ako stare dieta v nom bude spat?je aj s podsivkou?🙂

jitu22
11. aug 2014

@alenf je to vel. 80 a bez podšívky, měl být úplně co nejtenší. Dítě je prý potivé, ale chce být zakryté a odkopává se. Vymyslet nějaké začištění zipu, aby to nikde neškrábalo, byl oříšek 😀
@kuna hele nevím, nedovedu to posoudit. Děti se mi taky strašně potí, řeším to přebalovací podložkou pod prostěradlem, jinak by byla mokrá i matrace pod hlavou. Polštář Týnka nemá, u Vojty se to postupně dost zlepšilo, takže teď už to není tak hrozné.

alenf
11. aug 2014

@jitu22 no moja Viki sa tiez strasne potí,preto neviem z coho ho urobit,uz takyasi 100cm dlhy.

kuna
11. aug 2014

@jitu22 @bordino asi to vyzkouším, mám tu bambus z mtx, tak asi padne na testy 😀

a_lexa
11. aug 2014

@jitu22 uááááá nádherný je 😵 😵 😵
@kuna tak u nás se potí hrozně hlava chlapovi-polštář by se dal ždímat (rvu celý polštář co 14 dní do pračky 😝 ), takže jsem ušila povlak z lyocelu a ještě tu mám po prckovi zatkávané rouno, tak asi vyzkouším i to, ale to dám jako spodní vrstvu a na to normální povlak. přímo na rounu by asi nechtěl spát.

kusepa
11. aug 2014

Po delší době mám opět dotaz: před časem jsem koupila na Unuodesign šusťákovinu, ale už není v nabídce, nevíte, kde bych ji sehnala? Nevím parametry, ale zdá se mi z vnitřní strany jakoby pogumovaná.
Na netu jsem našla spoustu šusťákovin KENT, nemyslím, že by to bylo ono, ale neměla jsem v ruce, tak těžko soudit, jen podle obrázků.. Díky.

argo1
11. aug 2014

@jitu22 spacáček krásný!

tip na povlečení pro potivé hlavy bych brala taky. oba kluci mají po poledním spánku polštář durch mokrý 😝
@kuna Jaký bambus z MTX máš?

DD jsem prošvihla tak dávám teď. konečně už šiju pyžamka do školky. ještě jsou v plánu dvě.
jó a bagry jedou z kopce "zcela úmyslně" 😀

petkasv
12. aug 2014

@kuna já mám francouzské bamb.froté z ŠD na polštářích pro nás i pro holky a zbytek rodiny si to poručil taky, a je to teda super řešení, nesmrdí to, hezky to saje a rychle to schne 😉

katka82
12. aug 2014

@argo1 taky mam v plánu školková pyžama 😉 a jedno i ze stejné láky 😀 😀

koki_melo
12. aug 2014

@kuna ja uz se chtela jit bodnout, ze jsi tu nadhernou tuniku sila.
ja zacala sazet sportku, az chytnu prvni, mas vysivaci, aj s pani @terezita u mne 😉.

koki_melo
12. aug 2014

Ad smrdici potici se deti...neni vetsi peklo, nez jit spat do K. postele, kdyz mi zabere loznici. Bambfrote vyzkousim!

terezita
12. aug 2014

@koki_melo abych se toho dožila.. :D

snowwitch
12. aug 2014

@koki_melo JJ, měl to na kimono, ale fialovou moc nechce 😀
@palosek Jsem blbec a fotku jsem zapomněla vložit...

@jitu22 Krásnej spacáček a šít ho z bambusu by se mi teda taky nechtělo.
@kuna Sem se chvilku bála, že to triko je tvé dílo.

crawler
12. aug 2014

@petkasv a prosím tě u toho franc. bamb.froté- jako stranu máš jak olíc?hladkou nebo smyčky? já ho tu mám kus taky, ale nevím, co z toho dát nahoru😀

jinak u nás děsný - od neděle jsem já +obě děti nemocný...máte tip, co pro roční dítě na suchý dráždivý kašel?evidentně jí to dost bolí☹

eriqe
12. aug 2014

dievcata ako sa sije ten pretoceny vystrih, chcem si usit saty v ktorych sa da dojcit ale nemam to ottobre a neviem na to sama prist ☹

anfei
12. aug 2014

@jitu22 Spacáček je krásný. 😵

petkasv
12. aug 2014

@crawler suchý dráždivý - jitrocel sipur a takový tyhle 😀 a pak na noc sinecod - ten fakt ten kašel uklidní, a nebo stoptussin, ale ten sinecod je fakt super 😉
já dala vrchem smyčky je mi to příjemnější 😉

kuna
12. aug 2014

@argo1 nemám nic extra, zbytek bambusové teplákoviny (na jednu stranu by mi to snad vyšlo) a takový ten tenký s hvězdičkama a srdíčkama, toho bych dala 2 vrstvy. Kdyby se to osvědčio, objednala bych to froté.

@koki_melo haha no já tu tuniku šít chci, ale asi bude v mém provedení ta aplikace vypadat o trochu víc samodomo 😀

crawler
12. aug 2014

@petkasv díky moc!!! 😵

koki_melo
12. aug 2014

@kuna jeeee, inspirovala jsi me k dalsi soutezi!!!
Mistryne pajcu!
Vyberem dve stejne narocne veci - tunicku a nejakou chlapeckou mikcu a kdo nejlip pajcne 😉. Coooo, BYL BY ZAJEM ZENY?

A PROSIM, POSLETE DARKY @sinala, at muze udekat vystavku. Ja poslu do konce tohoto tydne! 😉

a_lexa
12. aug 2014

@crawler na dráždivý suchý kašel jsem dávala "Tussin" (neobsahuje kodein a nepůsobí útlum dechového centra) dávla jsem 9 kapek na noc - je to dle váhy a může se od 2 měsíců. Ale je to tedy hnusné chuťově a dávala jsem vždy do něčeho (na lžičku sladkého sirupu...apod.) .
@koki_melo @sinala sakra - jejda, promiň - mě to zase uplně vypadlo. ☹ Ani nemám žádný nápad, takže očekávej nějakou blbost, páč pokud bych měla být kreativní a čekat na nápad, tak se nedočkáš nikdy. Do konce týdne to pošlu....doufám. 😉

petkasv
12. aug 2014

@koki_melo ty si BLÁZEEEEN 😀
@sinala to mi připomíná můj došel???

sinala
12. aug 2014

@petkasv jj, došel, ale vyzvedla jsem ho až včera, nebyli jsme doma a vzhledem k tomu, že jsem cestou z pošty nakoupila okurky, rajčata a papriky na zavařování, tak jsem ho ještě ani nerozbalila 🙂. Já bych do něj i hned vlezla, ale jak ty balíčky dokumentuju i zavřené 😀, tak na to nedošlo. Neber to jako nevděk, já se na něj velice těším 😀

sinala
12. aug 2014

@a_lexa já se tady rozplývám nad vším 😉

petkasv
12. aug 2014

@sinala ne prosím tě v pohodě 😀 já na něj uplně zapomněla 😀 takže jsem ráda, že dorazil 😀

lenasss
12. aug 2014

Po strašně dlouhé době zase něco ode mě.Překonala jsem šicí kopr 😀 který trval od vánoc 😀 😀

genkai271
12. aug 2014

@jitu22 - ako sa ti tak pekne podarilo olemovanie? ja som robila nedavno,ale ta zruda je fakt nepouzitelna...hlavne to olemovanie vyzera ako keby som to robila poslepu:/

betelgeuzz
12. aug 2014

@crawler u nás na suchý výborně zabral bronchipret a na noc na uklidnění dávám tussin.
@a_lexa tussin se má dávat do vody. jsem na to kdysi zapomněla a dala starší v noci na lžičku a rovnou to vyhodila ☹

jitu22
12. aug 2014

@koki_melo joooooo 🙂 Teda když se vybere vhodná zajímavá předloha 🙂