icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
13. aug 2014

@kuna Jj, tenhle pajc já mužů. 😎 😉

jemi
13. aug 2014

@bury blbě se to střihá, šíleně klouže, kráčející patka občas zatáhne nitku, po jehle je vidět černá dírka (na naší zlaté barvě to je vidět), overlock to nebral, ale rovnosteh šil v pohodě, jen prošití okrajů se trošku točilo, tak jsem celou dobu šití všemožně natahovala. Nakonec výsledek dobrý, jen měli být širší :( Jak se látka trošku točí, zahnutí + pani to dost blbě střihla, tak jsou fakt tak tip top na okno a lehce mi na některých míste prosvítá sluníčko

terezita
13. aug 2014

@kuna krásné!!

a_lexa
13. aug 2014

@crawler taky dávám vlhký ručníky kolem postele- na němýho sluha apod. a ještě by se měla zvýšit poloha trupu a hlavy - já podkládám matraci knihama.
@jemi ty lněný kalhoty jsou krásný 😵
@diapozitiv01 úžasný pyžamkový set 😉
@kuna super pajc 😀

daisyr
13. aug 2014

@jemi já též blackout závěsy šila na rovnostehu (v té době jsem ani jiný neměla 😀 ), ale jinak bych to ani teď nešila, ale chce to dobře našpendlit nebo nastehovat, jak to klouže. A též mě předtím štvalo, že to střihli nakřivo, takže jsem je měla o 5cm kratší, než jsem chtěla a to jsem si podobné kupovala o něco dříve, ve stejném obchodě a tam mi je v pohodě střihli krásně rovně 😠

lenasss
14. aug 2014

Pro to naše ledňátko

bury
14. aug 2014

@jemi @kachnator @argo1 - holky díky za postřehy 😉 já je ještě nemám objednaný - manžel má pocit, že stačí obyč, ale já bych u kluků v pokojíkách radši zatemňováky, protože mají okna na jih, takže to tam bude dost pařit.
mám právě od mechullky vzorky a už na těch vzorcích jsem si říkala, že to bude náročnější matroš, ale nenapadlo mě, že až tolik 😉
záclony mám právě v metráži - je to jen takový voál, ale celkem drahý. Máme toho hodně. A tak špekulujeme s manželem, jestli si to mám pokazit sama, nebo to pokazit někoho jiného 😀 reference na švadleny tu nejsou zrovna moc dobré.

bury
14. aug 2014

@jemi - my máme okna na šířku 125 takže počítám, že bych vzala normálně dvě šířky (140 cm jedna), tak to by snad mohlo být OK.

mamata
14. aug 2014

@bury já mám od měchulky taky blackouty a s šitím jsem problémy neměla, ale je to super věc

bury
14. aug 2014

@mamata - že jo? já to manželovi taky říkám - když nebudeme chtít mít tmu, tak to nezatáhneme celý, ale když jo, tak jo 🙂 My bychom to měli zatím jen klukům do pokojů. Akorát pořád špekuluju, jestli to nenakombinovat s dětskou látkou. Ale jestli je to šití lehce složitější, tak to na to kašlu 🙂
jakou máte barvu?

mamata
14. aug 2014

@bury my máme tu zelenkavou, pokoj sytě žlutý se sytě oranžovými čtverci a obdélníky, ale to už nebude mít dlouhého trvání, letos bude syn maturovat a pak se sestěhují s přítelkyní a Eva bude mít pokoj jen pro sebe a pak se zařídí po 20 letech zase jinak

alenf
14. aug 2014

ahojte,chcem sa spýtať aký materiál použiť na nohavičky a tielko pre dievčatko?Jednolíc,obojlíc,finerib?A čím to lemovať dookola?Lemovacia guma asi nie na nohavicky,však?

jemi
14. aug 2014

@bury to se toho zase neboj, určitě bych do šití šla znovu, jen je to náročnější než to vypadá, ale jinak to určitě zvládneš

terezita
14. aug 2014

@bury ja to dala svadlene.. Za 100 mam zaves a bez nerva.
@alenf holky tu sijou spodky ze sportovního bambusu.

diapozitiv01
14. aug 2014

@alenf
Ja sijem nohavicky iba zo sportoveho bambusoveho upletu - detivbavlnke.
Je super, pruzi a aj lemovanie robim z toho - pruzkom na polovicu a potom prejdem 3 krokovym cikcakom aby sa to nekrutilo.
V pase prisijem gumu na OL prehnem a prejdem na CL.

sinala
14. aug 2014

@bury já kupovala zatemňovací závěsy na ltka.cz http://www.latka.cz/zatemnovaci-latky.html?page..., vzorované. Kraje jsem objela na OL a vršek a spodek zahla a prošila rovnostehem a udělalo mi to jakoby dírky, žádem zázrak, lae dá se to. A na záclonách si myslím, že nemáš co pokazit.

mamata
14. aug 2014

@sinala díky za tip, jsem tam co chvíli, ale tohle mě nenapadlo tam hledat 😉

macin73
14. aug 2014

@bury záclony jsou víc v pohodě, než závěsy... já tedy blackout nakonec nekupovala, v místní galanterce se mi nelíbily barvy a vzory, a potřebovala jsem to i rychle, tak jsem nakonec koupila normální... ale přijde mi, že když to nemá dole to olůvko, tak to divně trčí...

koki_melo
14. aug 2014

@kuna jmenuji te cestnou predsedkyni pajcklubu, tricko krasny 😉. Mmch s tebou soutezit o mistra pajcu bude pekny kokosak 😉. Bo ty i pajc nextu posunes o 3urovne vejs!

macin73
14. aug 2014

@kuna tričko boží!!! tuhle látku tu mám taky, možná se někdy v příštím století dokopu k pajcu pajcu 😀 😀 😀

anastazieb
14. aug 2014

@alenf já mám kalhotky pro sebe, podle @caramilla, ze sportovního bambusu a jsou super, nemám je olemované ničím, jen ustřižené a sešité. Jsou skvělé, mám je asi už dva roky.

jieff
14. aug 2014

Ještě rychle hodím včera dopachtěná trička z uzasně příjemného jednolíce z batani a letim balit.

macin73
14. aug 2014

@jieff nádhera!!! koukám, že u toho spodního trička nemáš lem okolo krku dvojitě... máš s tím dobrou zkušenost?

jieff
14. aug 2014

zkušenost mám dobrou, hezky se to zkroutí a drží to. Jen se mi moc nelíbí místo, kde je vidět sešití proužku, tak to pak sroluju a přichytnu ručně k tričku. Sama nosím takhle lemovaný triko a je to pěkný.

zuzimia
14. aug 2014

@alenf
Ja som pre herecky sila nohavicky z dadky a lemovala lemgumkou a odvtedy mi ine ani nechcu nosit. A co je zvlastne, tak na nohavickach sa ta gumka ani trochu nezmolkuje a peru sa kazdy tyzden.

terezita
14. aug 2014

@macin73 Em jich ma taky par s timhle vystrihem a hezky to drzi a kupodivu nikde oka neutikaj ;)
@jieff naadhera!!

katka82
14. aug 2014

Tak přidávám pár počinků 😉 děti jsou od neděle u našich a tak jsem pilnila 😀 nějaká trička a tepláky a pyžámka a kapsář do školky a taky jedno tričko pro mě 😉

ucitelka70
14. aug 2014

@katka82 fíha, to je nádilelka. Prosím ťa, kapsár má aké rozmery? práve som sa dozvedela, že aj do škôlky, kde ide vnúčiť, nemajú skrinky len vešiaky, tak by som spichla kapsár, len nemám pojem, čo všetko by malo obsahovať, koľko vreciek a akú ideálnu dlžku? šírku viem odhadnúť teda podľa vešiaka

katka82
14. aug 2014

@ucitelka70 tak nahoře je šířka 33cm,dola 43 cm a na vejšku má 53 cm 😉 a ve školce v tom maj jen náhradní oblečení-kalhoty,triko,ponožky a spoďárky 😉

palosek
14. aug 2014

Přidám včerejší retro tepláky a obyč.tepláky 😀 Opět došité 5min. před návštěvou 🙂 a odnesením majitelce 😝 Na šedé jsem chtěla dělat aplikace, ale čas tlačil ☹