icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
24. okt 2011

@lilly2711 krasa!! 😵 😵 😵

terezita
24. okt 2011

@caramilla a dost nefunkcni.. 😀

michamicha
24. okt 2011

@terezita nakonec jsem našla u Mráze, ale nemají tam červenej v metráži, jen takový malý nudle po kusech 😠 tak ještě kouknu na Fleru

lilly2711
24. okt 2011

@caramilla vdaka, ale k tvojej sikovnosti mam daaaaaaaaaaleko 😀 😀 😀 😀 , ale usila by som toho hromadu, ak by to zaviselo od mojej vole, ale cas hnusoba nepusti. 😠 😠 😠 😠

lilly2711
24. okt 2011

@caramilla a kapucna naozaj skvele sedi, dost som rozmyslala, kym ma napadla ta lemovacia gumicka 😀 😀 😀

jieff
24. okt 2011

@caramilla moc děkuju, zase se mi rozrostl slovníček. Jestli by tu někdo kousek na tepláčky měl, ráda ho koupim. Jinak klidně počkám na další objednávku, to nechvátá. Můžu si zatím hrát se šitím plenek. Ten muj špunt se bojí nočníku i záchodu jako čert kříže, tak nám plenky asi ještě dlouho vydrží 😝

terezita
24. okt 2011

@michamicha jojo, u mraze maji jen ty kusy.. koukala jsem prave orientacne taky po necem vetsim, bo jsem ho chtela rozsmiknout na cepici.. 😅

crawler
24. okt 2011

Tak holky . uf uf...všechny balíky z domu 🙂 teda krom těch, co nezaplatily zálohu... Budu se snažit, co nejrychleji zpracovat tabulku, abyste věděly, jaké máte skóre 😉

@jemi jsem ráda, že jsi sem zavítala, vítej šikulo 😉
@lilly2711 wou, padla mi čelist!
@caramilla s těmi emaily máš naprostou pravdu, ale např. u té mé mtx hromadky jsem jasně tento požadavek napsala, že vedle nicku uvést kontaktní email a prd - moc lidí ho neuvedlo - měla jsem v plaánu právě rozesílat hromadné emaily, ale takhle? stejně bych to pak musela psát do diskuzí a ještě píšu IPčka, protože některé zase do diskuzí nechodí...😝 Jsem pro příště moudřejší - příště, když někdo nenapíše email, tak jako by nebyl 😀 prostě ho budu ignorovat 🙂

@esteruska promiň, než jsem se dostala na PC, kde mi fungují google docs, tak už jsi to vyřešila novou tabulkou, doufám, že se nezlobíš :-/ 🙂

A přidávám svůj včerejší počin - je to overálek na spaní z látek z Mylly (bambusové froté)...šilo se z něj parádně. Jen jsem neměla modré či hnědé patentky, tak jsem nacvakala černé, ale nevypadá to zle. Malému padne jako ulité, tak snad se mu v něm bude i krásně spinkat 😵

crawler
24. okt 2011

@jieff S plenkama jsme na tom podobně - taky je budeme mít asi až do příštího léta 😝...jinak já patentů objednala asi málo :-P...ještě bych další brala...chjó - nebyla jsem dost prozíravá 🙂

caramilla
24. okt 2011

@lilly2711 Cožéé???????????????? Že ty na mě nemáš? Já si zase myslím, že i když nejsem nejhorší, tak na tebe nemám!!! 😀 😀 😀 Jako jak to máš promakaný a ty výšivky a jak je to vkusný.
Hele a ta softshellka, to je co přesně za barvu?
A ta lemovací gumička, to znám, tak to šije Somik ze Slepičárny, je to hodně praktický a skvěle to drží, hlavně si to chválila, že dítě ve školce to nasadí a je to vždy na 100%. Ale prozatím, když nemám školkové dítě, tak to šiju normálně, mě se to tak víc líbí - u těch mých kapuc by ta lemovka nedělala vůbec dobrotu do do designu sundané kapucky. Ale do školky to pak taky takto ušiji. Mě se hodně líbí to, že je kapuce nacvakávací a má to i kolem krku a máš tam i ten "límec" vevnitř. To jsem šila takto taky jednou a ten límec mi tu bundu dělal takovou "křivou". Máš ten límec jako jeden pruh látky rovnej nebo nějak jinak? Je v tom fígl?
A jinak to mám teda podobně, hlavu plnou nápadů, mám jich tam asi tiíce, každý den mě napadne nové a nové... Ale ten čas??? Už jsem z toho tak v depresi, že uvažuju, že látky prodám a šít už nebudu 😀

Jinak byla jsem dnes na lovu na našem sborovém bazaru a mám obrovskou tašku triček a merino svetrů na přešití 😀 😀 😀 (mám málo látek, kdybyste to nevěděly)

@terezita Na ty podpadkový boty k tobě přijdu, když najdeš klíč. K mýmu manželovi jsou zase podpatky nutností 😀
Nicméně tě můžu konejšit tím, že u dítěte bys je odložila stejně, protože klofat za dítětem, které běží na jehlách? 😀 😀 😀 Jako po Bene takový maminky chodí, maj 5cm gelový nehty s kytičkama a kamínkama, 12cm jehly, zlatý kalhoty a superhyper účes a nalíčený jsou, že není vidět, kdo pod tím jde. Tak si vždycky říkám - jo, kdybys nešila, taky se můžeš takhle vymódit 😀

@jieff Já nějaký náplety doma mám a kdybys chtěla fakt jen proužek, tak se podělím. Napiš, jaká by se ti hodila barva 😉

@crawler Boží, ty jsi šikovná, ty jedeš!!!!

animal
24. okt 2011

@caramilla 😀 😀 😀 tak dobrý systém jo? právě jsem odeslala hromadný info mail 😀 a totálně přeskočím asi 3 strany co jste tady naplkaly 😝 dneska jsem v jednom kole. Jdu stříhat. 😝

terezita
24. okt 2011

@caramilla hele my tu mame prominentni hriste, kde chodi ty tutut v bilem uplem tricku, bilych leginach a k tomu boty na podpatku.. a sve ditka furt okrikuji, at nelezou sem a tam, aby se nezaspinily.. 😀 😀
kolikatku mas svou ladnou nozku? 😅 😀
jo na skritkovske mikiny a bundy davam tu gumku kdyz je nutnost jen tak na 10cm nahore.. to jeste vypada relativne dobre. vic bych taky uz pro esteticky efekt nedala.. 😀
@crawler hezky ohoz! teda ty ses taky rozjela! na overalky ja si netroufam.. 😅

terezita
24. okt 2011

@animal ja se zas nedostanu na tabulku.. co jsem si to vlastne objednala? jestli 2 metry fialove a vinove, tak mi u kazde muzes 15cm zkratit..

crawler
24. okt 2011

@terezita netroufáš ? tak od Tebe to sedí 😀 já prolistovala Ottobre a říkala jsem si - tohle bude jednoduchý, tím začnu 😀 a fakt to jednoduchý bylo - teda v originál střihu je zip, ale doma nemám ani jeden, tak to vyhrály plínušový patentky ...a moc děkuji za pochvalu! vážím si jí!
@caramilla taktéž moc děkuji za pochvalu 😵 nejvíc to potěší od těch, co umí! 🙂

terezita
24. okt 2011

@crawler nee. nesnasim lemovani.. 😀 😀 😀

alinn
24. okt 2011

@caramilla dotaz sice nebyl na mě..ale límec by měl být tvarovaný podle toho jak ho chceš a taky aby ti pasoval do toho průkrčníku 🙂 koukni sem http://www.kod.tul.cz/ucebni_materialy/konstruk... (přeskoč ty tabulky (tedy pokud si nechceš nějaký ten límeček zkonstruovat a koukni na konec kde jsou ty límce vykreslený) sice to nejsou bundový límce (i když vlastně ani nevím jestli je nějaký dělení "na bundy" "na košile" 😀 ) ale třeba ti to pomůže

terezita
24. okt 2011

@alinn jee a ja myslela, ze staci jen rovny pruh latky.. ono to na tech kupovanych mikinach casto tak vypada.. 😒

lilly2711
24. okt 2011

@caramilla si ma dobre pobavila. 🙂 🙂 🙂 ved ja tu chodim len fotky vasich vytvorov obzerat, aby ma to nakoplo k sitiu 😀 😀 😀 , ale je pravda, ze ked som mala len 1. dieta, tak som sila ovela viac, teraz bojujem s Matkovou chorobou a pripravou do skoly oboch starsich.
Farba softky je cyklamenova, tak je pisana, pripomina to tu T-mobile farbu 😀 a s hnedou. Golier je z jedneho pruhu vonkajsieho zo softu a druhy pas vnutorny je z patentu, videla som to na bundach a pacilo sa mi to, tak som to urobila a drzi to celkom pekne, nekrci sa to. Kapucna je pripinacia, lebo som nenasla strih na taku bundu, tak som ho prerabala z mikiny a tam kapucna nebola, tak som ju prirobila z ineho strihu. U nas su kapucne, ktore treba stiahnut snurkou nemyslitelne. Deti to rozculovalo, tak som presla na tento sposob.A pred lemovaciou gumkou som nasivala gumku hore k celu a potom podhla a presila, ale s gumkou je to lepsie a estetickejsie.
To predanie latok aj mna obcas napadne a potom sa premozem a sijem. Ale mne sa najlepsie sije naraz viac kusov z jedneho druhu. Sila som napr. pyzamka z Wendy pre Mateja a kedze som nasla skvely strih ako na termopradlo, tak som ich usila 8 spodkov aj vrskov 😀 😀 😀 😀

alinn
24. okt 2011

@terezita 😀 no třeba to někde i stačí..no a nebo nestačí ale neřeší se to 😎 já moc límečku nenašila tak nevím.....vím ale, že se na vše oblečení (a jeho součástky) dělají střihový konstrukce (jo a mimochodem všichni kdo umí dělat střihy, jsou hrozně tajemní).. ale taky vím, že se dá šít bez střihu (ale na to já nemám 😀 teda alespoň ne na dospěláky)

crawler
24. okt 2011

Holky, prosím vás o email na Definitiv, abych ji mohla kontaktovat ohledně MTX4, díky moc !

daisyr
24. okt 2011

@lilly2711 máš krásné výrobky, zavinovačka i bunda jsou super!
@crawler téda, ty jedeš, takové kousky, já se právě overálku docela bojím, přijde mi to složité...
a s těmi patenty to je podobné u mě, já měla mít tyrkys a čokoládu a ani jeden nedošel ☹ , tak budu muset čekat na jindy

daisyr
24. okt 2011

@alinn jé, tak já na své softshellce také na ten límec střihla rovný pruh... nějak jsem to neřešila... ale je pravda, že mi přijde dost úzký kolem krku, ale to jem ožná i tím, že ten střih měl docela málo vykrojené to místo kolem krku a mě to nenapadlo to nějak předělávat 😒

animal
24. okt 2011

@terezita no máš od každé po 2 metrech, takže tobě uberu ju? ti to odečtu pak od pošty

animal
24. okt 2011

@animal blbost, vezmu ti jen z fialové, na vínovou už mám obětavce

daisyr
24. okt 2011

@caramilla a pro mě by jsi kousek patentu nepustila? jak mi nevyšel ten čoko a tyrkys, tak nevím, zda bude brzy něco jiného k mání a v galanterce, to máš pravdu, mají jen takový hnus už nastříhaný a sešitý...

terezita
24. okt 2011

@animal oki, diky!

daisyr
24. okt 2011

já jen ušila z nouze jednoduché rukavičky, zjistila jsem, že máme jen slabé nebo moc zimní, tak tyto neprofouknou a silný moc nejsou 🙂

vdovec
24. okt 2011

@crawler hezkej overálek 🙂

lillyzelvicka
24. okt 2011

holky límce nejsou rovné jak už jste psali, jsou vždy tvarované.Když máte doma nějaký časák se střihama tak si tam najděte podobný límec jaký by se vám líbil(nejlíp podobné velikosti)a vykreslete , doměřte si obvod krku na př.d a z.d popř prodlužte v zadní části límce.Měly by vám sedět značky rameního švu a střed z.d. .toď vše.
Jinak všem chválím vory jsou super jak softka, tak overal a i rukavičky 😉

season
24. okt 2011

@alinn tak tie koštrukcie sú ako strojárske výkresy, to som si nikdy nemyslela, že by to bola taká veda 😕 😕 😕

@lilly2711 žienka, ako to stíhaš a vládzeš?? Krásne, látky máš z domoviny, alebo z UK? Tá softka je vymakaná a veru vysoký level. Máš tú kapucu podšitú ešte niečím, alebo máš soft s cyklámenovým flisom? Len tak pre zaujímavosť 😉