icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
16. aug 2014

@koki_melo ja taky. 32 kg jsem mela v seste tride ve 12 letech

koki_melo
16. aug 2014

@mooncaa ja si vzpominam, kdyz jsme jako deti (konec 70.-poc.80.) let jezdili na dovolene, zadne pasy, uz vubec ne sedacky, doma me nadopovali kynedrilem, lehli jsme si podelne na sedadla a jelo se. Druha vec je ta, ze v ty dobe, kdo jel 90km/h byl king 😀.

sinala
16. aug 2014

@mooncaa na první jsme taky vajíčko neměli, neměli jsme vzadu pásy, vozili jsme ji v korbičce, ale ta tam vzadu dobře držela, připlácnutá předním sedadlem 😀 . Jak bylo třeba už pak sedačku, když vyrostla z korbičky (jako by vyrostla z vajíčka 😉 ), tak jsme jeli na vrakoviště koupit pás na zadní sedadlo. Naše autosedačka měla větší hodnotu než naše auto 😀 😀 😀.

caramilla
16. aug 2014

Ahoj holky, hlásím, že jsme před chvilkou přijeli z Jizerských hor a zítra zase razím já + děti směr tábor, nakonec jsem se rozhodla, že to zkusíme. Tak snad to přežiju 😀
Vkládám pár fotek z výletů, docela dost jsme otestovali bundu, přeháňky, bouřky, lijáky... A celkem super, jen na velkou průtrž jsem radši brala ještě deštník. A šusťák teda super, fakt průtrž v bouřce a uvnitř i pod švy jsme měly s Mínou sucho, byla jsem až v šoku (my totiž nemáme ani jedna pláštěnku a když jsme se octly na hřebenu s K. v šátku a v průtrži mračen jen s těma tenkýma bundama, tak mi docela zatrnulo 😀 )
Kryštofa jsem se naučila s pomocí manžela vázat skvěle i na záda, tak mám radost, samotné mi to ale ještě moc nejde dobře dotahnout, ale s pomocí manžela super.

Shora: Bedřichov, Ještěd, bouřka pod Muchovem (altánek z ESF se hodil🙂 ), Muchov...

Jo a vlastně to není OT, Mína na sobě má bundu, kterou jsem den před dovolenou došívala, to je ta, jak se mi do ní nechtělo a jak jsem pak prorokovala, že jako na potvoru nebude pršet. Tak to jsem se teda zase jednou spletla, děkovala jsem Bohu, že jsem nebyla líná a fakt ji došila, na hory super, je prodyšná, lehká do batohu, skladná, zahřeje tak akorát a neproteče.

sinala
16. aug 2014

@koki_melo ležet na zadních sedadlech bylo super 🙂

argo1
16. aug 2014

štítky se jmény budu objednávat tady: http://www.stitkyprodeti.cz/ sice dražší, ale tááák hezký .-)

@sinala @koki_melo souhlas, ve stodvacítce tam bylo místa 🙂 ale na silnicích bylo asi tak 10x míň aut a kamiónů

a_lexa
16. aug 2014

@zuzkasim ano, máš pravdu v tom, že záleží o jaký plast se jedná takže já věřím že do materiálu, který je použit na výrobu autosedačky pro maloleté děti není nacpáno tolik sajrajtu (který možná zlepší užitné vlastnosti, ale na úkor toho ostatního) jako do plastových oken, plastových židlí, stolů a podobných užitných věcí. A jak píše @koki_melo, než si potom rvát vlasy, tak prostě prcek novou sedačku po těch 5ti letech dostane. Já si vždycky když jedu s prckem říkám: "Nic cennějšího už v životě nepovezu!!" Jako věřím, že sedačka může vydržet dlouhou dobu – a jak tu někdo zmiňoval, tak by mě fakt zajímalo jak by dopadla v crash testech sedačka stará třeba 6let oproti stejné sedačce, ale naprosto nové.
@mooncaa – tak mě přeskáče praskly taky –bohužel v plné rychlosti na sjezdovce zrovna když jsem zatlačila na hranu lyže – následoval držkopád a týden v nemocnici. Na noze mi zůstala jen horní přezka. Možná proto těm plastům nevěřím. 😅

mooncaa
16. aug 2014

@caramilla Co to je za specielní šusťák nepromokavý? Teda jestli to není tajné.

mooncaa
16. aug 2014

@a_lexa Tak to je teda šílené, že to prasklo za plné jízdy. Fuj.

Když už tu mluvíme o tom křehnutí plastů sedaček, tak i prý helmy by se měly také po x-letech měnit za nové.

sinala
16. aug 2014

@mooncaa tak jako by každé dítě mělo mít nové boty 😀

caramilla
16. aug 2014

@mooncaa no, to je ten "legendární", co byla min. rok hromadka a vykoupily jsme ho... 😝

palosek
16. aug 2014

Tak naše děti by se do sedačky v 10 letech uz nenarvaly ... 😀 😀 😀 155cm a skoro 50kg.... Neteř 168 cm a 60kg to by radši šly pěšky. 😀 😀 😀 a to nejsou zadní cvalici. 😎 D je teda drobnější , sedačky má do 25kg....a to ještě nějaký čas vydrží. 😉

mooncaa
16. aug 2014

@caramilla Hmm, tak té jsem se nezúčastnila, že až poreferujete, tak v druhém kole. 😀

caramilla
16. aug 2014

@mooncaa no, on je vykoupený a nová verze je silnější, není už tak jemný je víc prknovitý, mě to moc neoslovilo... tenhle silnější se sem tam v nějaké hromadce se softem objeví... ale ozkoušeno nemám, naštěstí ještě trochu tohohle mám a dost si ho chráním pro děti na dalších 10 let 😀

a_lexa
17. aug 2014

@caramilla krásný fotky. A normálně jsem si musela tu šestou fotku zvětšit, jestli to je fakt jazyk 😀 😀 😀

caramilla
17. aug 2014

@lenasss leni, jú, máš to krásné 😵
@jieff trička jsou super

mia___
17. aug 2014

@a_lexa Este k tym autosedackam, mna dost prekvapila cena, mala som vyhliadnuty Romer. V CR su tie sedacky skoro vsade za rovnaku cenu, a jedna predajkyna mi potvrdila, ze nemozu ist nizsie, ze to diktuje dovozca. Nakoniec som nasla jeden shop kdesi v Ostrave, ci Olomouci, ktory mal stranky .cz aj .sk a cez tie slovenske to vychadzalo (na jar) skoro o 2000 lacnejsie. Tak som brala cez .sk s dodanim do ciech.

zuzkasim
17. aug 2014

Jinak máme taky čerstvou zkušenost s nepromokavostí z hor, jarní softshellky držely výborně, bundy (kupované) chtějí po těch x letech naimpregnovat, boty dobré. Gumáky kupuju vždycky starší různě po bazárcích, děti je mají obvykle 1 týden v roce v kempu a do jediných, které jsem kupovala nové před 3 lety v Kauflandu, šíleně teče, nepřišla jsem na to kudy, tak ty letěly hned do popelnice. Maličká se vozila v kočárku s pláštěnkou, překvapilo mě, že v Krkonoších se dá všude tím kočárem dojet, je vidět, že je to tam turisty hodně profláklé a cesty fakt dobré.

soso
17. aug 2014

Ahojte kocky🙂

tak 2 deti boli minuly tyzden pri mori, tak som sa mohla trosicku realizovat a konecne som sa dostala aj k pocitacu, tak pridavam par fotiek...najmladsiemu sme (sijem s mojou partackou mamou) skusali viacero strihov na pohodlne teplaciky a starsim sme zosili len par trojstvrtovych legin, ktore som mala nastrihane od juna🙂 nabuduce to bude zase o cosi lepsie, stale skusam nove techniky, hrala som sa s dvojihlov a taaak...no ako vy, sikulky, ked ste zacinali🙂...ide to velmi pomalicky pri detoch, ktore neskoro zaspavaju a ja uz o 11 v noci nie som schopna nicoho, len spat tiez😀

petkasv
17. aug 2014

Tak já vám představím svou novinku, zároveň hitovku 🙂

crawler
17. aug 2014

@soso no já prostě musím jenom žasnout- je to precizní. Máš spasované vnitřní švy s manžetovými švy, což já jako začátečnice rozhodně nedokázala a všechno je prostě takový čistý a tip ťop 😵😵 a z látek mě nejvíc dostala obláčková 😵😵😵

zuzkasim
17. aug 2014

@soso Mráčková čepice je nejhezčí🙂

evaon
17. aug 2014

Po vikende mi napada jedine...jesen sa blizi 😝 😝 😝

petkasv
17. aug 2014

@evaon ty brďo nestraš, já chci ještě léto 🙂

sinala
17. aug 2014

@evaon já si taky dneska říkala, že musím ušít ty nastříhané kalhoty ze softu🙂

kveta007
17. aug 2014

@argo1 Tak tyhle štítky snad raději ani nevidím... 🙂
@zuzkasim A to jste v těch Krkonoších byli s tím sporťákem Valco Snap? A máš ty standardní kola nebo jsi si přikoupila nafukovací?

sufik1
17. aug 2014

holky na blogu je konečně slibovaný návod a střih na koně na tyči http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2014/08/kun-n...

alenf
17. aug 2014

Baby kolko kusov je priblizne v kile tych odstrizkov jerseyu z dadky?

zuzkasim
17. aug 2014

@kveta007 Ne, měli jsme s sebou sporťák X-lander, ale potkali jsme tam i Valco🙂

stassy
17. aug 2014

@petkasv 😀 jak může být něco novinka a hitovka zároveň? 😀 😀 😀