Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler Môžem sa pridať aj zo Slovenska na tie riby? Napíšem Ti do správy. Merino budeš brať tiež? Ak áno, aká je cena?
@petkasv Mintové tričko s lístečky je prostě parátní a ještě ta mikina! Do práce? Kdo spěchá do práce od 2 malých holčiček? A to už nebudeš šít? Já bych do práce dobrovolně nešla, sice mě baví, ale mám to blbě zařízené, dělám až po obědě a je mi proti mysli nechávat pak maličkou ve školce až do odpoledne hned od 3 let☹
@zuzkasim děkuju 🙂 já vlastně asi i spěchám, od holek ne, ty budou se mnou 🙂 to je na tom to dobrý, šití, tomu nechám volný průběh, ale já stějně nemám co na zimu, holkám do merina a dalších věcí fušovat nechci, když chce po mě někdo merino, posílám ho na jiná místa apod 🙂 takže sečteno, podtrženo, jinak to nejde 🙂 zatím to není tak horký, až otěhotní kolegyně tak nastoupím okamžitě 🙂
@petkasv Peťko prosím, jak stříhat u toho řaseného trička přední díl, aby po nařasení nebyl dole kratší? Já si nějak neumím vybavit, kde bych měla kolik přidat, aby to hezky sedělo.
Jo a pozor na stužky v mikči, pokud bys ji prodávala, paní v galanterce mě upozorňovala, že stuhy se nemají prát, že jsou jen jako dekorace. Přitom ty saténové vypadají moc hezky!
@petkasv ááá,krááásááá 😵 petrolej miluju 😵
@zuzu_epona no merino především😀metry docházejí - minule to vycházelo na cca 660kč,ale bude záležet na euru 😉mylly cenu zatím drží.potisky jsou minimum 5m,interlock 3m😉rib je minimum 2m od barvy nebo skvělé jsou ty na váhu 😉
@crawler A farby merina môžeš objednať tie, čo sú dostupné na stránke? Majú toho nejako pomenej, asi celá Európa nakupuje merino.
@zuzu_epona no bohužel jsou dost vybraní😝 napsala jsem jim dotaz,zda a kdy co naskladní...tak uvidím zítra,co odpoví😉
@crawler to pozadí je krásné 😉 A věci taky, samozřejmě 😉
Holky díky, ale nic není pro mě, včera v noci jsem to vystavila na FB a rozebralo se během pěti minut a to mi moje sestřenka (která mě nemá ráda) napsala, že jí chce taky, ovšem ona je korpulentnější postavy, což znamená ušít novou, a pak mi psala mamka, že by se jí taky líbila, tak jsem jí napsala, že pokud chce mít stejnou mikinu jako neteř že mi to je fuk, celkově mi z toho bylo do breku, no ale to je prostě osud, že ☹ jediný co zůstane mi sukně 😀
a v rychlosti - @caramilla stuha je zakončená - seškvařením - nad zapalovačem, nedrolí se nic 🙂 ANO do pračky nesmí saténové stužky, proto není přišitá napevno ale dá se vyndat , s tím vším se počítá 🙂 stužek tu mám plný šuplík a papeto byl první kdo mě na to upozorňoval, když jsem mu skoro vykradla obchůdek 🙂
@koki_melo moc nevím co myslíš, myslíš jak střihnout PD aby díky řasení se ti nezmenšil? zkoušela si to už šít, zmenšil se ti, to mi přijde fakt divný mě ne 😀 a nikde nic neodstává asi hodně záleží na střihu ale pokud ti to dělá tak střihni PD do kulata 😉 mě to třeba nedělá 😉
@zojec šiju v noci, přes den se teď sejřim v práci a neustále řeším sraz nosnic 😀
@anastazieb no vidíš a to jsem ho měla celou dobu pod nosem a objevila jsem ho teprve těsně před tím než jsem chtěla koupit bílé foto pozadí...napadlo mě vyfotit na starých dveřích a ono super 😵 i když ne na všechno se to hodí,,,
@zuzu_epona tak mi napsali,že naskladňovat další merino budou na konci září😉takže jestli to vydržíš,tak si počkej - budu objednávat taky😉
A keby ste SK baby chceli nejaku galanterku z VTC, tak planujem objednavat - IP.
@caramilla nevím teda jakje tou saténových stuh,ale když jsem posledně potřebovala takhle ošetřit tkanou stuhu z FM,tak jsem musela mít sirku poměrně daleko od stuhy,aby se to zatavilo a zároveň se neudělal zčernalý hrbolek - když jsem při prvním pokusu chtěla zatavit,tak jsem plamínkem byla tak na centimetr a bylo to nepoužitelný - černá ztavenina, tak jsem to ušmikla a druhý pokus z dálky tak 4-5cm odhadem a paráda😉 takže třeba to bude u saténovky taky třeba?

Moje Zamilované babí léto 🙂
- sakura - je hezká, zprvu je růžová drsná, ale líbí se mi 🙂
- lístečky, opět - tulipánky, a mint - řasená trička 🙂
- sukně - můj první pajc, naštěstí ne v aplikaci, to bych nedala a lepší než zmrvit krásnou sukni je udělat něco jednoduchého 🙂
- moje klasika mikina 🙂