icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
28. aug 2014

@veronel24 na ottobredesign mas navod na kuklu zadara ke stazeni..

sinala
28. aug 2014

holky z tipovací soutěže fotky jsou zde https://www.modrykonik.sk/blog/sinala/album/tip... 😀 😀 😀 . Mockrát děkuji všem, opravdu jsem si užívala návštěvy paní listonošky 😀 . Všechno co přišlo se mi hodí a jak Vám nechybí originalita při šití, tak nechyběla ani zde 😀
Pokud by se stalo, že chybí fotka nějakého dárku, tak se ozvěte.

bury
28. aug 2014

@sinala - teda to jsem se pobavila.... moc se mi líbí jak metály, tak různé drobnůstky, stužky, nažehlovačky - prostě všechno.... 🙂 ale vede Ibalgin 😀 😀 😀 ten mě rozsekal. 😀 😀
já bych někdy ocenila Diazepam 😀

sinala
28. aug 2014

@bury a to jsem k němu měla ještě dopis, ale krabička byla zabalená a já čekala něco uklidňujicího ( dle obsahu dopisu), ale ibalgin mě nenapadl 😀 😀 😀

crawler
28. aug 2014

@veronel24 hmmm to je těžké takhle radit - základ je mít střih, ušít to není těžké- celé na overlocku.stáhni si ten střih z ottobre,jak tu někdo kousek výš házel odkaz,ušij podle něj kukličku z nějaké pružné látky´,které ti nebude líto a když ji dítku nasadíš,tak uvidíš,jak sedí a střih si podle toho upravíš a pak teprve ušiješ naostro😉

bury
28. aug 2014

@veronel24 - já šila podle toho volného střihu od Ottobre a celkem dobrý. Seděla moc hezky, akorát pod bradičkou malinko tlačila, takže příště musím udělat dole větší vykrojení. Každý má jinou hlavičku, takže ty kukly jsou takový komplikovaný, aby to fakt dobře sedělo 😉

barcav
28. aug 2014

@petkasv krásné krásné 😵 😵 😵 ta mikča je boží
@koki_melo super triko 😵
@caramilla krásné fotečky

caramilla
28. aug 2014

@lenasss ten nám. komplet je roztomilej 😵

terezita
28. aug 2014

uff, tak jsem zas taky neco konecne dosila.. teda mam toho tu vic, ale nedodelano komplet do souprav..
tak tady andelska mikina pro em a par skritkovskych cepek

kuna
28. aug 2014

@sinala teda to jsou krásné dárky! A ibalgin mě taky pobavil! A v porovnání s některýma ostatníma mi můj dárek přijde strašně nekreativní, ale já to furt říkám, že kreativita není moje parketa, nejraději kopíruju 😀 😀

terezita
28. aug 2014

@kuna lepsi nekreativni nez zadny.. ja jeste furt neposlala.. jsem desna.. 😝
@sinala s mym tempem ho ode me dostanes k vanocum.. 😀

caramilla
28. aug 2014

@terezita Tý jo, Terko, ta je úžasná! A to je kombinace tkané bavlny a teplákoviny? Vypadá to úžasně!

caramilla
28. aug 2014

@sinala Metály jsou super a ibalgin taky 😀 To moje má být KPZ pro švadlenky, když třeba jedou na dovolenou a nemají stroj 😀 Taky jsem uvažovala, že tam do té KPZ dám malou placatičku, ale bohužel jsem žádnou doma nenašla 😀 Ibalgin mě nenapadl, škoda, ten bych našla a i by se do toho pytlíčku vešel 😀

lenasss
29. aug 2014

@caramilla že? Je to mů favorit 😅 konečně se mi podařilo ušít bodyno aniž bych párala jak steklá,ale ty dvě co mám ušité a zkoušela jsem různé varianty vám raději nefotím 😝
@sinala super i mě by se všechno hodilo 😅 😅 😀 😀 akorát ten ibalgin bych ještě nějakou dobu nepoužila 😝 ale určitě mě dostal nejvíc 😀 😀

lenasss
29. aug 2014

@terezita ty čepice jsou krásné,není nekde prosím střih? I placený,potřebuji něco pro raracha na podzim a ta mikina naprosto bezkonkurenční 😵

petkasv
29. aug 2014

@terezita ta mikina, och, je božská 😵 😵 😵

danielahe
29. aug 2014

@purina12345 Ahoj resim stejny problem s overlokem jako ty. Kdyz to bylo poprve, posilala jsem stroj na serizeni a sil mi dobre, bydrzel sit asi 8 mych vrobku a opet mi vynechava nit pri siti. Tentokrat jsem prisla na to, ze mi overlok sije pouze s jehlamy c. 90, coz je problem u tenkem upletu, tak ze nudu muset zase stroj poslat na serizeni....takze za me, bych si nasla nejakeho opravare aby ti to seridil 🙂

terezita
29. aug 2014

@caramilla jojo.je dost siroka,tak by to nemělo vadit. Jen mi prijde desne stroha, asi jeste vepredu namaluju andilka.. :D

terezita
29. aug 2014

@danielahe mne to ol děla taky, ma alergii na některé značky jehel.. :P

purina12345
29. aug 2014

@danielahe ďakujem, už som to vzdala a zajednala si opravára a vidím že som urobila správne 😉

danielahe
29. aug 2014

@petkasv wow super super, sem vlezu zas po x letech a smekam, sukne, mikca tricka parada 😉 🙂

danielahe
29. aug 2014

@katkaela taky boziiiii........... a hlavne ta sukne s mikinou 😵 😵 😵

Ja uz sem asi nepolezu, slintam, sit s prtaty nestim, zato zasobena jsem na leta dopredu 😀

danielahe
29. aug 2014

@terezita no uz jsem ze stroje nestastna....2 roky sije normalne a ted se po...... 😔 . Mam ho jeste v zaruce, tak uvidim jestli mi projde reklamace serizeni, protoze to neni normalni, aby mi po serizeni masina sila 2 mesice a konec a to na ni siju max 3 kusy za mesic 😀
@purina12345 budu drzet palec, aby pan oprqavar byl sikula a stroj zase slapal 🙂

danielahe
29. aug 2014

@koki_melo ja mam taky deti prasatka 😀 a ja teda taky, prijde tobis a utre si do me ruce, pak me poblije adinka...takze po 5 minutach na pisku vypadam jako luxusni smudla 😀 😀 😀 😀

snowwitch
29. aug 2014

Já to vzdávám, druhé diskuze mi chybí dočíst už jen asi 3 strany, ale tady???? Snad aspoň stihnu projet fotky. Dneska mizíme na dovolenou, tak pak už budu úplně mimo 😀 Tak aspoň pár DD počinů. U růžového pyžama mi došlo, že flanel nepruží, včas na to, abych udělala u krku patentky, ale pozdě na to, abych ho udělala dost široké, takže jsem musela skoro všechno rozpárat a všít po stranách pruhy....froté pyžamo je z Dadky a vršek k zelenému kostkatému taky 😀 a dárek a dort Johance k svátku...

danielahe
29. aug 2014

@lenasss jeeee dalsi miminko, moc gratulujiiiii 😵 😵 😵 😵 😵

lenasss
29. aug 2014

@danielahe Děkuji 🙂

betelgeuzz
29. aug 2014

Jak šijete věci s raglánovým rukávem? Mám u střihu popis, že nejdřív sešít rukávy a boční švy a pak přišít rukáv. Když jsem se dívala na ekozahradu, tak tam je postup nejdřív přišít rukáv k přednímu a zadnímu dílu a pak sešít rukáv a boční šev zároveň. Co vám příjde jednodušší?

kuna
29. aug 2014

@caramilla mela jsi tam dat ten dezinfekcni gel na ruce, jak mají třeba v DMce...je to malé, placaté, alkohol je v tom taky 😀 😀

@betelgeuzz určite ten návod z ekozahrady, popravdě jsem nikdy neviděla, že by se raglán šil boční švy a rukávy zvlášt. Ale to bude tím, že nečtu návody (občas bych možná měla) 😀 😀 😀

kuna
29. aug 2014

@snowwitch ti medvídci jsou úžasní, já mám pro medvědy slabost 🙂
@terezita nádhera, jako vždy!

no a já přemýšlím o softce, dítě si vyloženě objednalo bundu s Peppinou, já se toho prasete fakt nezbavím 😀 😀