Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky z tipovací soutěže fotky jsou zde https://www.modrykonik.sk/blog/sinala/album/tip... 😀 😀 😀 . Mockrát děkuji všem, opravdu jsem si užívala návštěvy paní listonošky 😀 . Všechno co přišlo se mi hodí a jak Vám nechybí originalita při šití, tak nechyběla ani zde 😀
Pokud by se stalo, že chybí fotka nějakého dárku, tak se ozvěte.
@veronel24 hmmm to je těžké takhle radit - základ je mít střih, ušít to není těžké- celé na overlocku.stáhni si ten střih z ottobre,jak tu někdo kousek výš házel odkaz,ušij podle něj kukličku z nějaké pružné látky´,které ti nebude líto a když ji dítku nasadíš,tak uvidíš,jak sedí a střih si podle toho upravíš a pak teprve ušiješ naostro😉
@sinala Metály jsou super a ibalgin taky 😀 To moje má být KPZ pro švadlenky, když třeba jedou na dovolenou a nemají stroj 😀 Taky jsem uvažovala, že tam do té KPZ dám malou placatičku, ale bohužel jsem žádnou doma nenašla 😀 Ibalgin mě nenapadl, škoda, ten bych našla a i by se do toho pytlíčku vešel 😀
@caramilla že? Je to mů favorit 😅 konečně se mi podařilo ušít bodyno aniž bych párala jak steklá,ale ty dvě co mám ušité a zkoušela jsem různé varianty vám raději nefotím 😝
@sinala super i mě by se všechno hodilo 😅 😅 😀 😀 akorát ten ibalgin bych ještě nějakou dobu nepoužila 😝 ale určitě mě dostal nejvíc 😀 😀
@purina12345 Ahoj resim stejny problem s overlokem jako ty. Kdyz to bylo poprve, posilala jsem stroj na serizeni a sil mi dobre, bydrzel sit asi 8 mych vrobku a opet mi vynechava nit pri siti. Tentokrat jsem prisla na to, ze mi overlok sije pouze s jehlamy c. 90, coz je problem u tenkem upletu, tak ze nudu muset zase stroj poslat na serizeni....takze za me, bych si nasla nejakeho opravare aby ti to seridil 🙂
@danielahe ďakujem, už som to vzdala a zajednala si opravára a vidím že som urobila správne 😉
@terezita no uz jsem ze stroje nestastna....2 roky sije normalne a ted se po...... 😔 . Mam ho jeste v zaruce, tak uvidim jestli mi projde reklamace serizeni, protoze to neni normalni, aby mi po serizeni masina sila 2 mesice a konec a to na ni siju max 3 kusy za mesic 😀
@purina12345 budu drzet palec, aby pan oprqavar byl sikula a stroj zase slapal 🙂
Já to vzdávám, druhé diskuze mi chybí dočíst už jen asi 3 strany, ale tady???? Snad aspoň stihnu projet fotky. Dneska mizíme na dovolenou, tak pak už budu úplně mimo 😀 Tak aspoň pár DD počinů. U růžového pyžama mi došlo, že flanel nepruží, včas na to, abych udělala u krku patentky, ale pozdě na to, abych ho udělala dost široké, takže jsem musela skoro všechno rozpárat a všít po stranách pruhy....froté pyžamo je z Dadky a vršek k zelenému kostkatému taky 😀 a dárek a dort Johance k svátku...
Jak šijete věci s raglánovým rukávem? Mám u střihu popis, že nejdřív sešít rukávy a boční švy a pak přišít rukáv. Když jsem se dívala na ekozahradu, tak tam je postup nejdřív přišít rukáv k přednímu a zadnímu dílu a pak sešít rukáv a boční šev zároveň. Co vám příjde jednodušší?
@caramilla mela jsi tam dat ten dezinfekcni gel na ruce, jak mají třeba v DMce...je to malé, placaté, alkohol je v tom taky 😀 😀
@betelgeuzz určite ten návod z ekozahrady, popravdě jsem nikdy neviděla, že by se raglán šil boční švy a rukávy zvlášt. Ale to bude tím, že nečtu návody (občas bych možná měla) 😀 😀 😀

@veronel24 na ottobredesign mas navod na kuklu zadara ke stazeni..