icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
29. aug 2014

@betelgeuzz tak tak. Nejdřív prisit k pd/zd a pak sešit bocni sev. Prijde mu to snazsi a presnejsi..
@kuna teda ja jsem rada,ze sla pepina mimo nas.. :P nastesti si Em zatím nevybira,co by chtěla na bunde,uff.. Ale taky to uz brzo prijde,myslím.. 🙂

kuna
29. aug 2014

Něco ode mě, aby to nevypadalo,ž e se flákám. Šiju, šila jsem tchýni noční košili k narozeninám, ale nestihla jsem vyfotit. A šiju nákupní tašky, pak vyfotím, ale na těch nic není.

1. Trička z wendy, zima se blíží 🙂
Za velkou louží se narodilo miminko a moje výrobky konečně pocestují taky někam dál, než jen přes půlku Prahy 🙂
2. bodýčka podle @caramilla, vypadají super, jen jsem teda nadávala, že jsem si neuvědomila, že má každé milion patentek 😀. Dvakrát jsem se netrefila kladivem a majzla se do prstu 😀 😀 . Ale jsou úžasná, doufám, že se budou líbit. Vím, že s tím jabkovým se opakuju, ale rodiče jsou jablíčkáři a určitě jim to přijde ftipné s velkým F 🙂
3. bodýčko z climayarnu 3-6m, rodiče jsou outdooroví, tak snad využijou
4. souprava, kterou bych si nejradši nechala, ten kojoplyš je takový ňuchňací 🙂. A nevědělo se pohlaví (narodil se chlapeček) a já to šila dopředu, proto neutrální. A taky jsem si užila, nejdřív jsem nacvakala patentky do lemu s tím, že to určo vydrží - prdly při prvním testování a v lemu zůstaly díry, takže kompletně vypárat, přelemovat..... Ty patentky mají malé žirafky, to není vidět.

terezita
29. aug 2014

@kuna naadhera!! 😵

elentari
29. aug 2014

Milé ženy!
Všechny vás tu bedlivě sleduju, lajkuju a obdivuju! To, co sem přidáváte, jsou mnohokrát mistrovská díla 🙂
Přišla jsem si k vám pro radu - chtěla bych si ušít kalhotky z bambusového silnější sportovního úpletu ze šd. Jak moc mám počítat s tím, že se roztáhne do šířky? Můžu si normálně obkreslit kupované kalhotky?

micek1
Odpoveď bola odstránená
micek1
Odpoveď bola odstránená
anastazieb
29. aug 2014

@elentari on je silný a nevytahuje se, takže myslím, že s klidem můžeš obkreslit 😉

macin73
29. aug 2014

@kuna applovské bodíčko je super, určitě bude mít úspěch 🙂... a žirafí komplet taky nemá chybu... mimochodem, jak máš dělané to lemování výstřihu u těch jablíček? nezdá se mi, že by to bylo na OL...

zuzkasim
29. aug 2014

@snowwitch Moc se mi líbí medvědí aplikace!

@lenasss
@purina12345 Co máte za overlocky?

purina12345
29. aug 2014

@zuzkasim bernina funlock 006D

zuzkasim
29. aug 2014

@kuna Krásné šití!

zuzkasim
29. aug 2014

@purina12345 To je zvláštní, bernina dělá dobré mašiny...

kuna
29. aug 2014

@macin73 děkuju, furt to samé - proužek na třetiny, prošít a odstřihnout cca 1-2mm od švu. Jednoduché a přitom to hezky vypadá. Šiju buď pružným rovným stehem, nebo obyčejným, podle toho, tak moc se bude daná věc tahat.

terezita
29. aug 2014

@kuna ja to zkousela s CL, ale mam to furt krive.. 😀
@crawler myslis, ze ta pruhledna patka pomuze, aby to bylo rovne nebo to chce tydny cviku? 😅

a prihazuju dnesni kousky, jak bylo zatazeno, tak orlik relativne dlouho spal a ja vyuzila volneho casu..

zuzu_epona
29. aug 2014

@terezita Ja som si ku COL rovno kúpila aj priehľadnú pätku a je to super. Bez nej by som určite nevytočila zákrutu a utekalo by mi to preč 😉 Hodiny a hodiny cviku ešte nemám 😀

terezita
29. aug 2014

@zuzu_epona diky! toz asi jeste jednou zainvestuju.. ze me to nenapadlo hnedle.. 😀

sinala
29. aug 2014

@terezita určitě si ji kup, taky si ji koupím 😀 😀 😀 a @crawler psala, že super 😀 😀 😀

sufik1
29. aug 2014

fakt??? taky jsem o průhledný uvažovala. Ale ještě jsme se s COL stále neskamarádila a pořád mi někde vynechává....

lenasss
29. aug 2014

@zuzkasim já mám singer z lidlu 😉

terezita
29. aug 2014

@sufik1 alco tak ji muzem objednat spolu, stejne te pak musim nekdy potkat kvuli kolobrnde 😉

kuna
29. aug 2014

@terezita no to je super, tyrkysová sova na červenou a vypadá to úžasně 🙂

ucitelka70
29. aug 2014

@betelgeuzz raglán ako caramilla, je to najlepší spôsob

zuzkasim
29. aug 2014

@lenasss Tak u něj mě to až tolik nepřekvapuje🙂 Ale jestli je v záruce, tak je sice vyřizování, ale aspoň servis neplatíš. U kamarádky jsem se teď dívala na ten Brother, je to paráda, fakt pohodlnější obsluha jak u toho mého (Zetina, 8 let stará), je vidět, že ho promysleli.

sufik1
29. aug 2014

@terezita kolik ta sranda vůbec stojí? já jak mám teď pauzu a nějaké zakázky jsem rušila a vracela peníze, tak mám vymetený účet...

bordino
29. aug 2014

Nejste tu někdo z Prostějova? 😀

javyb
29. aug 2014

@bordino Přerov - to je kousek😀 - proč?

medvi11
29. aug 2014

Ahoj, moc sem nelezu a když už, tak s prosíkem 😀
Sháním Burdu 8/2008 i bez střihových příloh. Potřebuji ji vrátit do knihovny, z té vypůjčené mi pes sežral 3 přední strránky ☹ Nemá někdo? Klidně pošlu tu rozežranou na výměnu s doplatkem. Tu zničenou ale vrátit nemůžu...Moc díky, kdyby ji někdo měl.
Jinak nic nestíhám, nešiju,...

terezita
29. aug 2014

@kuna aby to ladilo k tem divokym leginam.. 😀
@sufik1 koukam kde muzu a vypada to, ze 660.. ja budu muset zacit sit jak diva, ted jsem taky udelala docela pruvan na ucte s latkama.. 😅

betelgeuzz
29. aug 2014

@bordino nejsem, ale brzy tam budu trávit většinu dne.

bordino
29. aug 2014

@javyb nutně bych potřebovala v nejšicí stroje vyzvednout dvě patky a poslat levněji, než za 120,- 😀 ale pokud by to znamenalo velkou ztátu času, tak se to zase nevyplatí 🙂