icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
29. aug 2014

@betelgeuzz a nechceš si udělat výlet? 🙂

lenasss
29. aug 2014

@zuzkasim ale já si na něj nestěžuji,ba naopak teď sice mám tupé nože,ale to je moje chyba (přejela jsem špendlík) Jinak až na drobné nedostatky (většinou jsou na vině mé ruce) šije po dvou letech dobře

javyb
29. aug 2014

@bordino manžel tam bude mít během 2-3 týdnů určitě cestu, tak by to zvládl - záleží jak na to spěcháš🙂

terezita
29. aug 2014

@lenasss nuz mam taky tupy, pristi týden jdu házet smutne oko na mladíka odnaproti ze servisu.. :D

bordino
29. aug 2014

@javyb v podstatě vůbec. Akorát za 2-3 týdny nebudu vůbec na netu nebo jen velmi sporadicky (stěhování)

macin73
29. aug 2014

@kuna díky... no zeptám se jako trotl, ale který rovný steh je pružný? 😕

javyb
29. aug 2014

@bordino až budu vědět datum, kdy tam pojede, dám vědět - během příštího týdne

kuna
29. aug 2014

@macin73 vypadá jako tři čárky vedle sebe - na mém stroji je to ten spodní vlevo (modrý)

macin73
29. aug 2014

@kuna díky, tak něco takového tu taky mám 🙂... tak já to vyzkouším, jestli přijdu na to, jak na to 😕

crawler
29. aug 2014

@terezita jojo, já ji mám teprve týden,ale je to nebe a dudy - vedle na diskuzi jsem hodila i fotku,když lemuju na třetiny - co vidíš s průhlednou a co s tou klasickou,ale samozřejmě i s průhlednou to musíš nacvičit, ale je to úplně o něčem jiném - zainvestuj 😉

anastazieb
29. aug 2014

@macin73 zkus uvolnit napětí horní nitě, pak to jde líp... Mně ale tenhle steh tak hezky nefunguje jako paní Kuně 😀 Je takovej hnusnej, každej steh je jinej, vypadá to spíš jako špatně ušitý, než pružný.

anastazieb
30. aug 2014

Tak sme včera taky modelínovali na hřišti 😀 Naštěstí tam nikdo nebyl, bylo po dešti. Model se tvářil velmi nadšeně, přestože měl slíbenou sladkou odměnu 😀

anastazieb
30. aug 2014

Hm, tak fotky mi nahrát nejdou, tak snad se to nějak opraví 😠

anastazieb
30. aug 2014

Už to jde 😉

a_lexa
30. aug 2014

@anastazieb jůů, ty jsou pěkný 🙂

ucitelka70
30. aug 2014

@anastazieb model v akcii úžasný, ešte som ho ani nevidela... všakže?

anastazieb
30. aug 2014

@ucitelka70 asi ne, já na něm oblečení nefotím... a dávala jsem vedle jen asi jednou jeho fotku, jak usnul napůl vlezlej do postele 😀

rebelie
30. aug 2014

@lenasss PRosím Tě, co je to za vlnu, ze které máš čepičku a ponožky pro mimčo (pár stránek zpět, tuším 3053)? Mám ze stejné čepici pro Báška a kdyby se dala ještě sehnat, klidně bych další, strašně se mi líbí...

rebelie
30. aug 2014

@petkasv Peti, z jakého materiálu je ta dlouhá sukně? To je nějaká elastická džínovina? Nejsem to s to z té fotky poznat... by se mi taková sukně (materiálově, střihově musím mít jinou) taky líbila...

mehlo
30. aug 2014

@anastazieb ty jsou úžasné!

kuna
30. aug 2014

@anastazieb ty jsou parádní, moc se mi líbí, jak jsi je zkombinovala 🙂

A moje recyklace, byly to původně moje flísové tepláky, ale po třicítce už ti zajíci nebyli nějak ono (taky zvonový střih a délka nad kotníky 😀 ).

koki_melo
30. aug 2014

..a hlavně, ty seš paní @kuna, žádnej hepy bany!

caramilla
30. aug 2014

@kuna bodyna super, ale taky jsem už ráda, že K. dávám bodyna přes hlavu, u každého, které ušiju se raduji nad každým drukem, který nemusím dávat 😀

koki_melo
30. aug 2014

@kuna ta žirafa je skvělá, chceš mi říct, že každý ten pidižvík jsi našívala???

elentari
30. aug 2014

Děvčata, jsem tu s dalším dotazem... po stěhování nemůžu najít imbus (nebo ho znárodnil v nestřežené chvíli můj drahý synáček) k overlocku (tradiční brother 3034D) na výměnu jehly. Nemáte ho někdo po ruce? Není na něm psané číslo, jak velký je? Abych věděla co koupit... Díky!

daisyr
30. aug 2014

@kuna @macin73 @anastazieb mně právě ten trojitý steh také moc nefunguje, ale možná je to i tím napětím nitě, navíc u mého stroje (veronica) to nazývají něco jako pevný steh, když potřebuješ, aby to něco vydrželo...

elentari
30. aug 2014

A ještě další dotaz - budu si šít vložky z bambusového aksamitu, konopnobamb. flísu, (savé jádro) úpletu a vespodu silnější plátno (tělo). Pak vyzkouším i kalhotkové plínky z pružného froté... v jehlách jsem amatér - co bych měla do overlocku dát za jehly? Děkuji vám nastotisíckrát 🙂

zuzkasim
30. aug 2014

@daisyr @kuna @macin73 @anastazieb Já ten trojitý steh taky používám právě na hodně namáhané švy (v rozkroku apod.), pružný mi nepřijde a při tom vracení jehly dozadu to sem tam ujede a nevypadá to moc hezky.

sinala
30. aug 2014

@elentari stretch nebo jersey rozdíl mezi nima je zde http://www.sijemdetem.cz/produkt/jehly-akra-s-k...

petule55
30. aug 2014

@elentari Řešila jsem před nedávnem to stejné, jen s tím rozdílem, že jsem si imbus ztratila sama... Koupila jsem náhradní v OBI, dívala jsem se teď na něj, ale není na něm napsané číslo. Ale myslím, že jsem kupovala dva nejmenší (pro jistotu, že se trefím, jeden stál asi deset korun), z čehož ten menší je ten správný - tuším tedy, že číslo 1 je to pravé 🙂