Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 zkus uvolnit napětí horní nitě, pak to jde líp... Mně ale tenhle steh tak hezky nefunguje jako paní Kuně 😀 Je takovej hnusnej, každej steh je jinej, vypadá to spíš jako špatně ušitý, než pružný.
Tak sme včera taky modelínovali na hřišti 😀 Naštěstí tam nikdo nebyl, bylo po dešti. Model se tvářil velmi nadšeně, přestože měl slíbenou sladkou odměnu 😀
Hm, tak fotky mi nahrát nejdou, tak snad se to nějak opraví 😠
@anastazieb jůů, ty jsou pěkný 🙂
@anastazieb model v akcii úžasný, ešte som ho ani nevidela... všakže?
@ucitelka70 asi ne, já na něm oblečení nefotím... a dávala jsem vedle jen asi jednou jeho fotku, jak usnul napůl vlezlej do postele 😀
@anastazieb ty jsou úžasné!
@anastazieb ty jsou parádní, moc se mi líbí, jak jsi je zkombinovala 🙂
A moje recyklace, byly to původně moje flísové tepláky, ale po třicítce už ti zajíci nebyli nějak ono (taky zvonový střih a délka nad kotníky 😀 ).
Děvčata, jsem tu s dalším dotazem... po stěhování nemůžu najít imbus (nebo ho znárodnil v nestřežené chvíli můj drahý synáček) k overlocku (tradiční brother 3034D) na výměnu jehly. Nemáte ho někdo po ruce? Není na něm psané číslo, jak velký je? Abych věděla co koupit... Díky!
@kuna @macin73 @anastazieb mně právě ten trojitý steh také moc nefunguje, ale možná je to i tím napětím nitě, navíc u mého stroje (veronica) to nazývají něco jako pevný steh, když potřebuješ, aby to něco vydrželo...
A ještě další dotaz - budu si šít vložky z bambusového aksamitu, konopnobamb. flísu, (savé jádro) úpletu a vespodu silnější plátno (tělo). Pak vyzkouším i kalhotkové plínky z pružného froté... v jehlách jsem amatér - co bych měla do overlocku dát za jehly? Děkuji vám nastotisíckrát 🙂
@daisyr @kuna @macin73 @anastazieb Já ten trojitý steh taky používám právě na hodně namáhané švy (v rozkroku apod.), pružný mi nepřijde a při tom vracení jehly dozadu to sem tam ujede a nevypadá to moc hezky.
@elentari stretch nebo jersey rozdíl mezi nima je zde http://www.sijemdetem.cz/produkt/jehly-akra-s-k...
@elentari Řešila jsem před nedávnem to stejné, jen s tím rozdílem, že jsem si imbus ztratila sama... Koupila jsem náhradní v OBI, dívala jsem se teď na něj, ale není na něm napsané číslo. Ale myslím, že jsem kupovala dva nejmenší (pro jistotu, že se trefím, jeden stál asi deset korun), z čehož ten menší je ten správný - tuším tedy, že číslo 1 je to pravé 🙂

@betelgeuzz a nechceš si udělat výlet? 🙂