icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
31. aug 2014

@zuzkasim @daisyr @macin73 @anastazieb tak ten můj je právě pružný. No asi si fakt začnu svého stroje víc vážit, já myslela, že to tak mají všechny 🙂

@koki_melo jj, hepy bany našíval žirafu komplet, ale na stroji, tak to netrvalo tak dlouho. Já jsem ale zvyklá, že pokud dělám aplikaci, tak to ten večer nedošiju 🙂

koki_melo
31. aug 2014

@kuna vypadá parádně, musela to být děsná piplačka, tajně jsem doufala, že ty pidi kousky máš jen lepené vlizofixem. To sis teda dala s těmi prťavými kousíčky a ještě do toho chlupatej kojoplyš!

kuna
31. aug 2014

a včerejší počiny, zima se blíží, i když září má být teplé (aspoň budu mít čas na soft). SLoní tričko mám v merku už od doby, co vyšlo v ottobre, letos jsem se k němu konečně dostala. Akorát má nějaké široké rukávy, tak ty možná odšiju.

A přidávám fotku, jak vypadá ten pružný steh zblízka, prostě tři nitky na sobě.

kuna
31. aug 2014

a omlouvám se za kvalitu, toto je teda navíc mobilem, ale já prostě fotit fakt neumím 🙂

kuna
31. aug 2014

@koki_melo v tom kojoplyšu se zase ztratí nedostatky 😉

lenasss
31. aug 2014

@rebelie to je http://www.vsv.cz/prize-elian-merino já ji kupovala od paní na fcb pokud ho máš můžu ti na ni poslat kontakt chtěla tuším 55kč za klubko.

katka82
31. aug 2014

@kuna sloni tričko je úžasný 😵 😵 taky mám na něj spadeno tak snad se letos pochlapím 😅 😉

koki_melo
31. aug 2014

@kuna Trička paráda!!! Ty máš ten trojsteh moc pěkný, já ho mám jak holky, hnusně rozházené stehy. Navíc jsem pi posledním šití ztratila šroubeček na utahování napětí spodní nitě a tím jsem na nějakou dobu na rovnostehu došila ☹.

kuna
31. aug 2014

@koki_melo jáááj.....no to je blbý. A už máš rozjednaný nějaký nový šroubeček? Mám tady v Braníku super opraváře, mohla bych se poptat, jestli by ho dokázal sehnat jako náhradní díl. Jaký máš přesně stroj?

koki_melo
31. aug 2014

@kuna dik IP 😉

petkasv
31. aug 2014

@rebelie ta sukne je z rifloviny z batani 😉

caramilla
31. aug 2014

@kuna normálně musím říct, že z triček podle tohohle střihu se mi to tvoje zatím líbí nejvíc,je šik 😀

jajabajaja
31. aug 2014

ahojte, to kukama ke ste tu sikulky...viete mi prosim poradit,aky to je interlock uplet?aky je rozdiel medzi obycajnym?

caramilla
31. aug 2014

Kdo se rád kochá hezkými šátky, koukněte na fotky ze akce "Dítě na těle" http://ekozahrada.blog.cz/1408/dite-na-tele-set... - pozor, nebezpečné! 😀

majka1981
31. aug 2014

Ahojte sikulky, pravidelne vas chodim citat a kukat na vase krasne vytvory, konecne som sa aj ja dostala k sitiu a zbodla daco. no tak ukazujem vam moje prve veci, site tento tyzden, niektore casti aj na 2x 😠 . Jablckove veci su z Ottobre 2012 (okrem ciapky) a sila som 80ky a su dost male... takze usijem väcsie. tricko je pre starsieho syna, ten ale prehlasil ze sa mu nepaci, tak este nanho pocka v sufliku dufam ze si zmeni nazor 😀 . este ho ani nevyskusal.
chcela som sa vas spytat - ad softshell - da sa to dobre sit? nie je s tym problem? aku ihlu na to ? a aku nit?

monr
31. aug 2014

kočky, pls, tie čo šijete dospelé oblečenie. ako si upraviť zadný výstrih na už ušitých veciach, resp. kúpených.
Ide mi o to, že akonáhle sa vo väčšine šiat vystriem, tak hneď sa mi vzadu hore spraví hrb z oblečenia, odstáva. či by bolo dobré tvarovať nejakými záševkami, alebo ešte niečo iné, aby to hlavne nebolo nejako extra viditeľné na tom oblečení. A treba (ak je začistený výstrih), aj nanovo olemovať, prípadne rozpárať.

a druhá otázka, ako to riešiť pri šití oblečenia, ako upraviť strih, aby mi to hore vzadu neodstávalo. Vďaka 😉

majka1981
31. aug 2014
medunka21
31. aug 2014

uz len vyzehlit..

anastazieb
31. aug 2014

@majka1981 je dobré střihy před šitím změřit a porovnat s něčím, co máte doma 😉 Taky jsem poprvé ušila kalhoty, do kterých by se vešel 2x 🙂

Softshell se šije dobře, není třeba nic speciálního, jehla normální, záleží, jak to půjde šít, kdyžtak dát silnější. A možná i stretch, pokud by to nešlo. Nitě normální 😉

ucitelka70
31. aug 2014

@caramilla krásny článok

zuzimia
31. aug 2014

Ked sa nam uz tak ozimilo, treba zacat zatepľovat deti....

anastazieb
31. aug 2014

@zuzimia krásné! Ten puntíkovaný flís je nádherný 😉

ucitelka70
31. aug 2014

@zuzimia jaj, či sú zlaté, a Zuzka už aká herečka, krásna baba

kveta007
31. aug 2014

Nepamatuji si přesně, ale někdo tu nedávno psal, že mu špatně šije stroj s kráčející patkou, nevím jestli to nebyla @ucitelka70 ? Jak to dopadlo? Patka na vyhození nebo se s tím dalo něco dělat. Myslela jsem, že mi zlobí stroj, ale po odšroubování kráčející patky šije bez problémů, tak nevím, co s ní.

ucitelka70
31. aug 2014

@kveta007 chcela som aj môj zlepšovak odfotiť, zajtra odfotím pre zaujímavosť.
Vyriešila som nasledovne - tenkú klobúkovú gumu som odstrihla, urobila slučku, natiahla na tú páčku, čo sa opiera o šrôbik, ktorý drží ihly - cez obe som gumičku potiahla, tým pádom kráča ako má, ked sa jej nechce, gumička ju donúti 😅

kveta007
31. aug 2014

@ucitelka70 No tak to by mě tedy zajímalo. 🙂 Budu za foto ráda.

jieff
31. aug 2014

Jeste sem neco hodím a rychle utíám šít než mě prepadne spaní.
@majka1981 soft se šije moc dobře, je dobré mít silnější jehlu 80,90.

kuna
31. aug 2014

@caramilla děkuju, takového ocenění a ještě od tebe si vážím, to si zarámuju a jednou pověsím do šicího kutlochu, až budu mít 😀. Mně ten cikcak přišel pro toto tričko jako stvořený, ještě jsem ho ani neměla doma a už jsem věděla, že to bude na holčičího slona to pravé 🙂.

zuzkasim
31. aug 2014

@kuna Sloní tričko se mi v tomhle provedení moc líbí a to i přes to, že je růžové a tu já moc nemusím🙂

Šiju samé zakázky, ani je nefotím, protože došívám před půlnocí, hned balím a ráno rychle na poštu, mám v termínech skluz a na to nejsem zvyklá☹ Všechno tašky na kočár, nánožníky a další blbosti ke kočáru, nic zajímavého, jen pokaždé z jiné látky. Už se moc těším, až zase najdu chvilku a stříhnu do úpletových zásob, ani na patchwork teď vůbec nemám čas.

caramilla
31. aug 2014

@majka1981 softu se neboj, úplně v pohodě. Jehly 80 - 90, nitě zásadně polyester, ale značka je jedno.
@zuzimia boží 😵 tyhle puntíky taky někde mám v syslo-bordelu 😀