Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Pěkně prosím, smutně koukám - nenajde se tu někdo s volným slevovým kupónem na koupi šicího stroje? Nutně čebuju. 😉 Po dlouhém vybírání rovnostehu už to chci rozčísnout a objednat a sleva by nebyla marná...
nemate nekdo tip, cim ozivit plastenku? Kupovali jsme narychlo, je tmave modra, ale takova hnus barva a je to pro holku, tak bych to treba necim pomalovala. Akorat nevim, cim - leda cernou lihovkou, to bych si pomohla 😀. Nasivat aplikace na to asi nebudu 😀
Holky šila ste některá spodky small john z ottobre 6/2013? Já je šila včera večer narychlo pro dcerku-dnes jela k babičce na chatu a z původních merino spodek vyrostla. Bohužel měla jsem jen obkreslený střih a nějak jsem je tedy ušila, ale nejspíš špatně, protože nesedí. Tak až se vrátí, chci přešít-zejména by mě zajímalo, jak vypadají zezadu.
@saaralota myslím, že hotfixy se zapékají žehličkou...tak to asi ne 🙂. Ale super nápad s těma samolepkama, těch doma máme dost a bude si ji moci nazdobit sama, díky!
@jemi já šila podle střihu č. 14 z ott. 6/2010 https://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/..., myslím, že je to ten stejný střih. Sedí dobře. Co na těch tvých nesedí? Máš tam klínky vepředu i vzadu? Protože já jsem předtím šila jedny narychlo, dopředu ten klín nedala a chyběl tam, dost táhly. S ním je to krásně na tělo, jak to má být.
Jak se pracuje s lemovací gumičkou? Nahoru patří ta lesklá, nebo matná strana? A mám ji natahovat? budu jí lemovat kapsy.
Ženy - v Lidlu bude zase akce na šití - máte někdo zkušenost s nitěmi? http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-C992712D-64EB3A3...
@betelgeuzz to je jedno jakou stranou ji dáš 😉 a určitě malinko natahovat 🙂 ustřihni si ji aby byla tak o 2-3 cm kratší 🙂 víc ne aby se kapsa moc nevlnila 🙂
@betelgeuzz správně je matná strana nahoru, ale když dáš lesklou, tak to ničemu nevadí. A ano, trochu ji natahuj, tak akorát, aby ti to ty kapsy zas zbytečně nenařasilo.
@jemi jj, vypadá to tak, proto jsem ty první pokazila. A když sedí hezky vzadu, nemůžeš ten klín zepředu vystřihnout?
@betelgeuzz
Aj ja zvyknem davať matnou navrch, viac sa mi tak pači. Aj ked inak je jedno ktorou daš.
@betelgeuzz dobré je časť, ktorú chceš lemovať lemgumkou prejsť overlockom - lepšie drží tvar, ak dáš matnú stranu, nebude sa tak žmlokavieť a pozor potom so žehličkou, aby sme nesšvarila
Ahoj holky, moc se omlouvám, vůbec nepřispívám, ale jsem si naložila na sebe víc než velký kotel. Chtěla jsem jen dát na vědomí, že objednáváme s holkama Nobilis a Sonnentor. Kdy se chtěl někdo připojit, tak odkaz pošlu do zprávy. Uzávěrku mám ale již zítra, v úterý. Budu ještě objednávat do Vánoc jednou. Díky a mějte se. Občas Vás omrknu 😉
@jemi koukám na to a chápu to tak, že ten klín by měl být jen vepředu, je dole do špičky, tj. by měl vyjít přesně do rozkroku... Vzadu jsou normálně sešité.
@kuna u tohohle střihu je jen jeden klínek - ve předu, a měl by být dvojitej - jsou to vlastně klučičí spodky s dírkou na čůrání.
@anastazieb
@kuna díky holky, střih jsem obkreslovala já, tak je to možné. Příště si asi budu muset na střih dělat poznámky. Nicméně místo na nápravu je, tak to pak předělám 🙂

@kuna no vidiš, hotový talent jsi 😀 Mě by s těmi zuby tohle vůbec nenapadlo. Hlavně - mě se ty zuby vůbec ale vůbec nelíbí a nelíbily, ale na tom tvém triku jsou super 😵
@zuzkasim tak ať je to brzy za tebou, to znám, takové to šití toho, co ani nemá cenu fotit je děsně ubíjející...