Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb když mně ale fakt přijde, že je to ten stejný střih, jako v 6/2010 a tam je i vzadu, ačkoliv to na obrázku vidět není. A ottobre střihy dost často opakuje.
@kuna pokud je to střih 36, tak tu na to koukám, i na tom náčtrtku je vidět (jen nahoře teda samozřejmě), že vzadu je jen jeden šev a nakreslené díly jsou jen tři - jeden kus nohavice a jeden "inner fly pannel" a druhý "outer fly pannel" - je to ten překrytý poklopec, kudy kluci můžou čůrat 😉 Vím, že je i jiný střih, podle kterého upraveného šiju pyžama, že ten klín se všívá zepředu i zezadu, já ho mám teda jako jeden kus, ale asi může být i sešívaný v rozkroku.
@caramilla zatím, jsou prané asi 5x a krajka je bílá. Džínovina předepraná. Na bodyčkác trošku barví )bez problémů se to vypere), ale krajka kupodivu drží. Není to žádná s příběhem, je obyč z galanterky, tak by mi ani lehké zmodrání nebylo líto. Vydávala bych to za záměr - tón v tónu 😀
@anastazieb taky jsem mohla dočíst všechny příspěvky a nezkoumat střihové přílohy 😀 😀 😀
@anastazieb @sinala to sešití vzadu, co je vidět, je sešití gumy v pase. Klínek je pod tím. Takto 🙂
@zojec krásne, nádherné....
DIEVCATA mam taku prosbu, poradili by ste mi nejake stranky, kde by som si vedela objednat z nejakeho pestreho vyberu softshell? Chcem si usit vsadku do bundy, aby som mohla nosit babo v ergo-nosici na hrudi, bunda je sedo-cierna, ja by som chcela nejaky odtien, co ju aj ozivi a u nas v meste nemaju softshell... Dik dievcence 🙂
@kuna ale to je fakt jiný, resp. na obrázku vypadá stejně, ale ten 2013 nemá ve střihu tu zadní část, jen tu přední 😉
Pracuju na první softshellové bundě, ale když jsem chtěla prošít steh u kapuce, zlomila jsem 2 jehly. Počítala jsem, že v tom místě je 6 vrstev softu. Kolik vrstev se vám daří prošít?
@dazdovka aj tu má pekné @alenf na http://www.webareal.sk/sof-te/Softshell-tlaceny...
@betelgeuzz myslím, že taky těch 6. Jaké máš jehly? Já soft šiju džínovýma jehlama, zatím se mi to osvědčilo nejvíc. A u těch vícevrstvých míst často šiju veeelmi pomalu, nebo pár stehů jenom točím kolem ručně, aby se to hezky provázalo.
@jieff ved tie kyticky su opajcovane z lille latky :D 😉 mozno tak trochen po mojom, ale tak kto by nasival cele tie uffonie tykadla 😀 😀
@betelgeuzz ja pouzivam na soft 90tku a zatial v pohode , aj 6 vrstiev.. ale skus tak pomenej, ako radi pani @kuna 😉
@betelgeuzz Já šila zatím 3 bundy ze zimního softu a vždycky jsem přísahala, že příště už to nešiju 🙂. Mám s tím taky problém, ani ne tak s jehlou, jako spíš s tím, aby se to vůbec vešlo pod patku. Nebo vejde, ale neposouvá se to (zasekne se to nejtlustší místo...). Jehly mám nějaké silné, asi 90tky, šiju bez pedálu, jen to v tom místě posouvám ručně kolečkem...a nejlíp se mi kvůli množství vrstev osvědčilo to nejstlustší místo na pár hodin nechat "lisovat" kancelářskou svorkou (http://www.ab-copy.cz/kancelarske-potreby/sponk...), pak se mi to vejde do stroje 🙂.
Rychlodotaz- jakyma jehlama sit sustak se zaterem? Mam ten "prkenny" z druhe varky. Klasika 80? A do overlocku taky 80ky?

@jitu22 ty džíny jsou hezký, ale napadá mě, nebude ta riflovina barvit při praní, aby ta krajka zůstala bílá 😠