icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
21. sep 2014

SOUTĚŽ
....................
Ženy, tak šup šup, tento týden jen jeden výrobek a zbývá už jen 9.dní!!! Tak očekávám mohutný finiš 😉 .

javyb
21. sep 2014

Holky, moc prosím, nemáte někdo navíc 1-2m tyrkys jednolíc??? NIkde nemají☹((

laeela
21. sep 2014

@jieff wow, parádní vše, ale nejkrásnější je ta tvoje mikča. 🙂

laeela
21. sep 2014

@anastazieb Tak medvědi jsou naprosto kouzelní.

caramilla
21. sep 2014

@koki_melo Dneska jsem asi 2 hodiny hledala, co pajcnu a nic jsem nenašla, tak vůbec nevím, co s tím budu dělat. Mě asi nevyhovuje zadání, že to musí být jedna konkrétní věc dokonale okopírovaná, radši bych větší volnost. Třeba okopírovala styl, ale věc by byla prostě trochu jiná. Ale to asi nejde, viď?

caramilla
21. sep 2014

@sufik1 nejlepší je ten návlek na botu, super! (jako teda fotka super, ostatní nekomentuju 😀 )

kuna
21. sep 2014

@jieff teda, ty se neflákáš! Líbí se mimoc ty soví mikiny!

@lenasss čepka i sůva super!

@anastazieb to je tak strašně hezký, líbí se mi moc ty aplikace, ty musím taky pajcnout 🙂. A máš moc hezký ten řetízek, já teda COL nemám, ale všimla jsem si, že je asi celkem umění ho mít hezký a jednotný!

@zuzkasim se nevidím, že ho bráchové ségře závidějí, já bych takový brala taky 🙂. A nejdřív jsem se lekla, že si tam našívala aplikace 😀

@kachnator @caramilla no a on to není jen tunel?Hmm, musím mrknout na ten návod 😀

@sufik1 fotky jsou fakt rozdíl!

@koki_melo jojo, právě se s tím tady dělám, zítra snad došiju 🙂

@caramilla já myslím, že když je větší volnost, tak je pak už těžké hodnotit, co je lepší pajc a co je “jen” hezké. Ale hele, já dopajcuju zítra, tak ti to můžu poslat a ty pajcneš ten můj pajc, bude to takový pajc na druhou 😀 😀 😀. Ale chápu, že pro kreativního člověka, jako jsi ty, to musí být těžké. Já, člověk bez vlastního nápadu, jsem v této soutěži jako ryba ve vodě 😀 😀 😀

koki_melo
21. sep 2014

@kuna 😀 😀 😀 sem ti tu soutěž psala na míru 😀.

@caramilla já taky nic nemám, takže možná pajcnu paní @kuna na druhou, takže to bude paní @kuna na třetí 😝 Nechci se na to vyprdnout, ale nemám co pajcnout. Zatím to, co se mi líbilo, tak v sobě zahrnovalo malý detail zvaný "čebuješ vyšívací stroj" a to si teda fakt kvůli soutěži nekoupím. Nicméně, už chápu @terezita, že ho čebuje, bo je to fakt pecka!

terezita
21. sep 2014

@koki_melo aneb dalsi soutez pani koki, PAJCNI PAJC.. prvni dilo bude jasne.. ale pak pani koki nahodne vybere dalsiho, ktery bude muset dilko pajcnout, vysledek posle pani koki a ta preposle pajc dal.. a na zaver budeme tipovat, v jakem poradi se pajcy pajcovaly 😀

a ze? bez vysivaciho stroje ani ranu!! pocebuju!! jen neni peniz, neni vysivani.. ☹

caramilla
21. sep 2014

@terezita Takova "ticha posta" 😀 A cil by bylo uhodnout, co se puvodne pajcovalo 😀 Jaka byla predloha...

@koki_melo No, ja nevim, fakt mam s tim asi problem, protoze jsem neprisla na to, co pajcnout. Chtela jsem neco, co by byla vyzva, aby to bylo neco tezsiho, co da trochu praci. Ale tam je to opravdu tezke to pajcnout tak, aby to bylo dilo stejne, protoze narazim taky na problem, ze nemam "vybaveni". Kdyby to byl celkovy styl, tak bych to nejak nahradila jinou technikou a nebo proste udelala trosku jinak. Jeden pajc mam nekde ve starych fotkach, ale tam zase bude jasne, ze jsem to pajcla ja kvuli fotce, ktera je typicky moje a pak to neni anonymni a vyrobek uz doma nemam a nemuzu znova nafotit.
No a pak jsem narazila na problem, ze tu vec do souteze nejak nechci sit jen pro tu soutez samu, abych ji pak vyhodila nebo nevim, co s ni udelala. No a beztak to asi do tydne proste nestihnu, tento tyden je to "sama navsteva" 😀 😀 😀 😀

kuna
22. sep 2014

@caramilla fakt nic nenajdes, nepotrebujou decka tricko nebo mikinu? Zrovna tvuj pajc by me zajimal 😀. A urco to pujde i bez vysivaciho stroje, proste o to jde, udelat to co nejdokonaleji v nasich domacich podminkach 🙂.

@koki_melo @terezita ja vam dam vysivaci stroj, hezky sup sup jehlu do ruky a jedem 😀 😀

kuna
22. sep 2014

@caramilla jeste me napadlo, http://ruttu-nuttu.blogspot.cz/ ma hezke veci bez nutnosti mit vysivaci stroj 🙂

terezita
22. sep 2014

@caramilla ja taky dlouho netušila, co pajcnout. Nic se mi nepozdavalo.. Jsem se uz chtěla na tu soutěž vyprdnout. A pak jsem na to ve středu natrefila, náhodou a diky stassy 😁. A ted maj orlajz i Em novy kus.

caramilla
22. sep 2014

@terezita Hm, tak treba taky neco cvrnkne do nosu.
@kuna Diky, to vypada docela nadejne, v nejhorsim tam neco vyberu, ma hezke veci i na kluky🙂 Ja chtela puvodne pajcnout neco z jine ligy, co jsem zatim nesila, tezsiho nebo proste jineho. Ale me limity jsou asi proste limity, no 😀

koki_melo
22. sep 2014

@caramilla ty návštěvy, viď? Kdyby lidi radši seděli doma a neotravovali 😝.
Já taky chtěla pajcnou něco úžasného, z čeho sednete na zadek, ale tak jsem došla k závěru, že na to fakt teda nemám 😀. Ono když chce člověk bez špetky výtvarného talentu pajcovat, tak to jde dost blbě. Asi bych měla dostat zvláštní cenu PAJC BEZ TALENTU 😀.

caramilla
22. sep 2014

@koki_melo Já si zrovna ani o tobě a ni o paní Kuně nemyslím, že nemáte vůbec žádný výtvarný talent... já asi mám nějaký problém s číňanama nebo co 😀 Já jsem napajcovala už hodně věcí od PDL, Zary, Nextu, ale vždycky jsem to udělala prostě jinak a mě vadí, že to musím udělat stejně 😖

koki_melo
22. sep 2014

@caramilla no vidíš, já původně chtěla nechat trochu volnou ruku, povýšit pajc nad originál, ale holky nechtěly, že by se to špatně hodnotilo - jako jo, stejné je stejné a není co řešit, ale další level je "lepší než stejné" 😉 . Ještě je 8 dní a když bude třeba, tak to o tejden protáhnem. Zatím mám 4 věci z 10...

zuzkasim
22. sep 2014

Mám to taky tak, že jsem nenašla vyloženě jeden originál, který bych chtěla udělat se vším všudy. Vždycky bych si tam udělala něco jinak, podle svého. Takže nevím... A paní Ruttuttu Muttuttu nebo jak se píše mám v záloze na nejhorší🙂 Při nejhorším se soutěže nezúčastním a dám tak větší šance těm, které jsou pilnější!

kuna
22. sep 2014

@caramilla tak žádný výtvarný talent asi ne, ale podle mě ten opravdu nadaný člověk hodí dvě látky na sebe a už se mu v hlavě líhnou nápady, co z toho ušít, jakou vymyslet aplikaci... Já mrknu na látku a řeknu si, "hele, podobnou měla na tričku Mutturalla, hned se jdu podívat, jak to přesně dělala ona, abych to měla co nejvíc podobné" 😀 😀 😀

@terezita no co myslíš, já budu asi taky šít toho pajcu ještě jednu verzi, protože až to sestra uvidí, bratrovi to okamžitě zabaví 😀 😀

kuna
22. sep 2014

@zuzkasim @caramilla zúčastněte se, o to je to lepší, že je nás víc! Většina to stejně asi nebude mít úplně stejný, třeba já, i kdybych ty výtvarné prvky měla úplně stejné, tak nemám úplně stejné látky, takže to stejně nebude 100%...ale v tom je právě ta sranda, zkusit to udělat co nejblíže 🙂

koki_melo
22. sep 2014

@zuzkasim @caramilla Jojojojo holky, udělejte, co chcete, já taky nebudu mít 100% stejnou kopii. Nemám látky, nemám techniku, bude to taková Kokitina (nebo kokotina? 😀). +Cím víc věcí, tím líp, když bude v soutěži pět hadříku, tak to nebude tak pestré a zajímavé.

macin73
22. sep 2014

@koki_melo já mám už asi rok vyhlédnutou jednu věc, co chci pajcnout, ale s mým tempem šití to bude hotové tak za rok 😕 😀 😀 😀

caramilla
22. sep 2014

Tak po 2 měsících něco ode mě (dárek pro mámu). Šito podle Mariny.

koki_melo
22. sep 2014

@caramilla hmmmm, tak ta je!

zojec
22. sep 2014

@caramilla ono 100% sa to opajcovat podla mna neda.. vzdy tam bude nieco z nas.. 😉 myslim si , ze ked si vyberies cokolvek (ted pokial to nebude nejake easy tricko ) tak sa stretnes s nejakou zakernostou co potrapi 😀 urcite je nieco , co nutne potrebujes a da sa opajcovat.. ja som tiez neurobila 100% pajc 😉 ale celkom som rada ze to uz mam odovzdane 😀 😀 😉
a penazenka je nadherna.. 🙂 toto by som ja napr. nikdy neusila.. 😕

kuna
22. sep 2014

@caramilla tak ta je úžasná!

caramilla
22. sep 2014

@zojec Jsem jistá, že ušila. Protože já, když viděla, jak sem Lyliželvička kdysi vložila peněženku, tak jsem si myslela, že tohle je fakt nad mé síly a ono to zas tak náročné není, když máš návod krok za krokem. Ale přiznám se, že jsem se zapotila až na prdeli 😀 😀 😀 Ale podruhé to bude už lepší, jen chci upravit výrazně střih ku obrazu svému 😀

ucitelka70
22. sep 2014

@caramilla prekrásna - a kombinácia farieb úžasná, zatiaľ najkrajšia peňaženka, čo som videla!!!

terezita
22. sep 2014

@caramilla @kuna damy,mam pro vas predlohu do pajcovaci souteze. a prosim ve velikosti 116. mlade si usmyslelo, ze chce k vanocum kostym jednorozce.. 😀 😀 😀

koki_melo
22. sep 2014

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀