Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita 😀 😀 😀
@ucitelka70 Úplně jsi mě dostala, se tu červenám až na prdeli. Díky 😉
@caramilla já si jí šila taky https://www.modrykonik.cz/blog/lenasss/album/si... první byla taky tak malá a druhou už jsem si dělala aby se vešla bankovka bez přeložení 😉
@terezita 😀 😀 no tak to je jiná liga že 😀 😀 😀
holky díky moc za pochvyly. Ale ty soví mikiny už jsem šila dávno, jen se mi líbí, že už do ni dorostla i K a mam je takhle vyfocené spolu🙂 Ta menší soví mikina byla moje první mikča na zip...a je to na ní znát 😉
Jinak se fakt neflákám, jen se mi nedaří fotit. Udělala jsem si ohromnou radost potahem na sedačku (v osm večer jsem začla zkoumat jestli jsem koupila dost látky a v jedenáct bylo ušito!
A pak si hraju s hračkama pro švagrovou - poprosila mě o pomoc, chystá bojovku pro děti a já se mám postarat o obsah pokladnice 😉 tak jsem ušila pár šišatých míčků a kostrbatých rybiček. Jeste tiu mám spousty pidi kapsiček podle soví tašky ale ty musim ještě ocvokovat...
Holky, používáte pro děti na podzim taky kupované "gumové" nepromokavé kalhoty? Teď měli v lidlu takové ty podšité flísem... přemýšlela jsem, jestli to mám taky pořídit, nebo vystačím s ušitýma softkama a šusťákama... Nejsou v tom ty děti moc zpocený? Váhám, jestli pro to mám do toho lidlu ještě dojít, nebo ne (ještě včera tam pár kalhot měli). Je to myšleno pro dvouleté dítě. Bydlíme ve městě, ale často býváme na zahradě, v lese...i když je po dešti, rosa, bláto, drobný déšť...ale vyloženému lijáku se spíš snažíme vyhnout 🙂. Co myslíte? Má to cenu kupovat?
jedna maličkost, kterou jsem stihla za dnešek 😀 , což je u mně úspěch
@saaralota měla jsem jedny, když byl V. malý a ještě nechodil (a já jsem ještě nešila a neznala softshell), tak do mokra a na zimu, aby mohl chvíli lézt. Ale teď už bych je nepořídila, vadí mi, jak jsou strašně široké, V. by se do nich vešel dvakrát.
@saaralota používám, holky milují skákání v kalužích, takže dostanou gumáky a tyhle kalhoty a jdou si to užít 🙂
@saaralota my máme už druhou velikost... sice používané jsou jen pomálu, ale zase v dešti opravdu nemusím řešit, že se dítě promáchá... dítě mám potivé, ale nikdy není za deště tak dlouho venku, aby se nějak extra zpotila... i když kdoví, jak to bude teď ve školce, tam lítají po zahradě jak pometla, ale zase nevím, jestli chodí ven i za deště 😕 ... jinak softové kalhoty nemá, ty ještě čekají na seznamu... 😔
@saaralota My v dešti (drobném i lijáku) a do kaluží po dešti nenosíme nic jiného, takže kluci mají už několikery(s vnitřním flísem i bez). Oni milují skákání a ježdění v loužích a to soft provlhne a nasákne rychleji než tyhle pogumované gatě. Je pravda, že se v tom potí,a když v tom jezdí opravdu intenzivně a dlouho, tak navhlhají zespoda a přes švy. Ale představ si dítě jezdící na odrážedle skrz hluboké louže a kopající vodu všude okolo sebe cca hodinu - to je skoro jako by plavalo 🙂
proč jsou fotky obráceně netušim, v pc jsou uloženy tak jak mají být 😎
holky kamarádka chce udělat nový omyvatelný potah na jídelní židličku, vůbec nevim z čeho bych ji měla udělat, nevíte? Napadl mě takovej ten gumovej ubrus co má zespod textilii, ale netušim jak se z toho šije, nevíte?
Mám to stejně jako holky nade mnou - gumové kalhoty máme, ty bez fleecu jsou opravdu lepší a dávám je docela ráda, u nás je s podzimeme furt mokrá tráva, teď už třeba 3 dny prší a když se má pak jít ven, tak je to jistota.
Ono totiž když člověk jde na procházku, tak až promokne, tak se vrátí. Ale u nás se jde k ovcím a odchází se, až je všecko hotovo, bez ohledu na to, zda už je člověk durch nebo ne. 😀

@koki_melo tak jina liga to je a presna kopie to byt taky nemusi.. a ta rozzarena detska ocka, ta za to snad stoji, no neee??? 😅 😀