icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
22. sep 2014

@koki_melo tak jina liga to je a presna kopie to byt taky nemusi.. a ta rozzarena detska ocka, ta za to snad stoji, no neee??? 😅 😀

caramilla
22. sep 2014

@terezita 😀 😀 😀
@ucitelka70 Úplně jsi mě dostala, se tu červenám až na prdeli. Díky 😉

koki_melo
22. sep 2014

@terezita No tak samozřejmě. I když já myslím, že mě by očka zářila už během šití 😀 😀

terezita
22. sep 2014

@koki_melo .. jak by sis k tomu davala ty panacky, abys to vubec dosila, jo? 😅 😀

koki_melo
22. sep 2014

@terezita mě by jiskřila nadšením, jak se mi dílo daří. Zejména po dnešku mám ten pocit 😀 😀 😀

lenasss
22. sep 2014

@caramilla já si jí šila taky https://www.modrykonik.cz/blog/lenasss/album/si... první byla taky tak malá a druhou už jsem si dělala aby se vešla bankovka bez přeložení 😉
@terezita 😀 😀 no tak to je jiná liga že 😀 😀 😀

kuna
22. sep 2014

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak jasně, už jdu na to, zítra to mám hotovo 😀 😀 😀 😀

jieff
22. sep 2014

holky díky moc za pochvyly. Ale ty soví mikiny už jsem šila dávno, jen se mi líbí, že už do ni dorostla i K a mam je takhle vyfocené spolu🙂 Ta menší soví mikina byla moje první mikča na zip...a je to na ní znát 😉
Jinak se fakt neflákám, jen se mi nedaří fotit. Udělala jsem si ohromnou radost potahem na sedačku (v osm večer jsem začla zkoumat jestli jsem koupila dost látky a v jedenáct bylo ušito!
A pak si hraju s hračkama pro švagrovou - poprosila mě o pomoc, chystá bojovku pro děti a já se mám postarat o obsah pokladnice 😉 tak jsem ušila pár šišatých míčků a kostrbatých rybiček. Jeste tiu mám spousty pidi kapsiček podle soví tašky ale ty musim ještě ocvokovat...

saaralota
22. sep 2014

Holky, používáte pro děti na podzim taky kupované "gumové" nepromokavé kalhoty? Teď měli v lidlu takové ty podšité flísem... přemýšlela jsem, jestli to mám taky pořídit, nebo vystačím s ušitýma softkama a šusťákama... Nejsou v tom ty děti moc zpocený? Váhám, jestli pro to mám do toho lidlu ještě dojít, nebo ne (ještě včera tam pár kalhot měli). Je to myšleno pro dvouleté dítě. Bydlíme ve městě, ale často býváme na zahradě, v lese...i když je po dešti, rosa, bláto, drobný déšť...ale vyloženému lijáku se spíš snažíme vyhnout 🙂. Co myslíte? Má to cenu kupovat?

sufik1
22. sep 2014

@saaralota za mě ne. Máme a mládě to mělo na sobě tak 2x. JInak soft i do deště.
ale na skákání kalužema spolu s holinkama dobrý, jinak za mě - moc se v tom potí

zuzkasim
22. sep 2014

@saaralota Mě to přijde absolutně neprodyšné, já raději softshell. Viděla jsem je v Lídlu, dívala jsem se na ně, ale říkala jsem si, že raději dcerce došiju ze softu, protože po starších dětech mám až větší velikosti.

terezita
22. sep 2014

@saaralota my máme něco podobného z tchiba,ale jen vylozene do lijaku. Uzijem o dovolených a o víkendech na závodech,kdyz tam chci*e a chci*e, většinou se není kam schovat a dítko je na dešti 4-5 hodin. To soft nepobere.

sinala
22. sep 2014

jedna maličkost, kterou jsem stihla za dnešek 😀 , což je u mně úspěch

sinala
22. sep 2014

ještě fotka 🙂

caramilla
22. sep 2014

@saaralota My používáme tu pog. bundu, když fakt leje (má ji ve školce), ale kalhoty jsem nepoužila nikdy, i když jsem je koupila... taky jedem v softu.

anastazieb
22. sep 2014

@saaralota měla jsem jedny, když byl V. malý a ještě nechodil (a já jsem ještě nešila a neznala softshell), tak do mokra a na zimu, aby mohl chvíli lézt. Ale teď už bych je nepořídila, vadí mi, jak jsou strašně široké, V. by se do nich vešel dvakrát.

a_lexa
22. sep 2014

@saaralota gumové mám a občas do nich mládě narvu - za největší nouze a jen na nezbytně nutnou dobu. Prcek se v nich ŠÍLENĚ potí - jako fakt děs. 😝

betelgeuzz
22. sep 2014

@saaralota používám, holky milují skákání v kalužích, takže dostanou gumáky a tyhle kalhoty a jdou si to užít 🙂

macin73
22. sep 2014

@saaralota my máme už druhou velikost... sice používané jsou jen pomálu, ale zase v dešti opravdu nemusím řešit, že se dítě promáchá... dítě mám potivé, ale nikdy není za deště tak dlouho venku, aby se nějak extra zpotila... i když kdoví, jak to bude teď ve školce, tam lítají po zahradě jak pometla, ale zase nevím, jestli chodí ven i za deště 😕 ... jinak softové kalhoty nemá, ty ještě čekají na seznamu... 😔

argo1
22. sep 2014

@saaralota My v dešti (drobném i lijáku) a do kaluží po dešti nenosíme nic jiného, takže kluci mají už několikery(s vnitřním flísem i bez). Oni milují skákání a ježdění v loužích a to soft provlhne a nasákne rychleji než tyhle pogumované gatě. Je pravda, že se v tom potí,a když v tom jezdí opravdu intenzivně a dlouho, tak navhlhají zespoda a přes švy. Ale představ si dítě jezdící na odrážedle skrz hluboké louže a kopající vodu všude okolo sebe cca hodinu - to je skoro jako by plavalo 🙂

kuna
22. sep 2014

@saaralota kupuju, ale je to jen do deste, jinak se v tom deti dost poti. A lepsi jsou ty obycejnejsi bez fleecu, protoze pod to muzes dat bavlnene teplaky ci leginy a dite se tak nepari. Fleece a guma je vrazedna kombinace (vim, o cem mluvim, mame je doma) 😀

daisyr
22. sep 2014

@saaralota též jsem koupila ty obyč. tenké a plánuji do školky do deště (chodí ven za každého počasí). Jinak by nám soft asi stačil.

vondandy
22. sep 2014

@saaralota , ja pogumovane kalhoty v kombinaci s holinkama do kaluzi pouzivam moc rada, ale mame podsivku klasickou, ne flisovou. Pak se v tom holky nepoti, maji jen leginy nebo puncochy... Bundu nemame, to mi prislo zbytecne, kombinuju s plastenkou.

danielahe
23. sep 2014

Ahoj holky, jdu plevelit svojí tvorbou 🙂

danielahe
23. sep 2014

proč jsou fotky obráceně netušim, v pc jsou uloženy tak jak mají být 😎

vianne
23. sep 2014

@danielahe tie fialove srdiecka su uzasne,.odkial ich mas? diky 🙂

bulinka
23. sep 2014

holky kamarádka chce udělat nový omyvatelný potah na jídelní židličku, vůbec nevim z čeho bych ji měla udělat, nevíte? Napadl mě takovej ten gumovej ubrus co má zespod textilii, ale netušim jak se z toho šije, nevíte?

danielahe
23. sep 2014

@vianne MTX 🙂.

laeela
23. sep 2014

Mám to stejně jako holky nade mnou - gumové kalhoty máme, ty bez fleecu jsou opravdu lepší a dávám je docela ráda, u nás je s podzimeme furt mokrá tráva, teď už třeba 3 dny prší a když se má pak jít ven, tak je to jistota.
Ono totiž když člověk jde na procházku, tak až promokne, tak se vrátí. Ale u nás se jde k ovcím a odchází se, až je všecko hotovo, bez ohledu na to, zda už je člověk durch nebo ne. 😀

laeela
23. sep 2014

@danielahe parádní výtvory. A moc se mi líbí ještěří softky v té verzi pro staršího. Je vidět, že jemu také. 😀