icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkula
23. sep 2014

Prosím, nešil někdo tuto kapsičku: http://jesterka3103.blogspot.cz/2011/11/trojuhe... ? Nevíte, jak dlouhý se tam má dát zip?

kuna
23. sep 2014

@danielahe všecko moc hezké a taky se mi líbí ty srdíčka, to je teplákovina?

kuna
23. sep 2014

@danielahe tak nic, už jsem ji našla, ta je fakt moc hezká!

a_lexa
23. sep 2014

@bulinka na šití toho ubrusu to chce teflonovou patku, nebo podložit papírem aby se to posouvalo. Jak je to "pogumované" tak se špatně posouvá a lepí se to. Ale ušít z toho určitě jde. 😉
@danielahe krásné to máš 🙂 a ty lebky jsou úžasné-pěkně nakombinované (já do nich ještě nestřihla. 😉

anastazieb
23. sep 2014

@bulinka ušila bych to spíš z kočárkoviny... Ubrus je dost tuhý a nebude to tak hezké 😉 . Z kočárkoviny šije potahy na židličky @sufik1 😉

kuna
23. sep 2014

neflákám se, ale šila jsem výtvor do soutěže. Z minulého týdne mám toto 🙂

- tepláky z tenké teplákoviny
- jednovrstvá čepice
- super žužu kojoplyšové tepláky s kapsama vzadu

palosek
23. sep 2014

@kuna všechno krásné, a ty tepláčky s pruhovanou kapsou a hvězdama nemají chybu 🙂 Asi taky pajcnu :D
😀 😀 😀

kuna
23. sep 2014

@palosek dekuju, ja mam pocit, ze tuto kapsu ted sije snad uz uplne kazdy, tak jsem se k tomu konecne taky dokopala, at je decko stylove a svetove 😀 😀 😀

zuzkasim
23. sep 2014

@bulinka Protože máme klasickou starou dřevěnou jídelní židličku, taky jsem řešila omyvatelný podsedák. Mám ho z toho pogumovaného ubrusu, šije se na rubové straně, tam je textil (možná mám nějaký silnější ubrus, hledala jsem tehdy nějaký tochu dětský motiv), nedělalo to žádné potíže, díru po přetočení jsem zašívala na lícu a šlo to dobře (ale mám na mašině permanentně kráčející patku). Určitě by to bylo dobré i z té kočárkoviny, záleží, co je pro tebe dostupné, platit kvůli 30cm kočárkoviny poštovné by se mi nechtělo, v Brně se nikde koupit nedá, zato ubrusy mají na výběr všude🙂

bulinka
23. sep 2014

holky děkuju, kočárkovinu doma nějakou mám, tak uvidím jestli ji bude chtít nebo prubnu ten ubrus 😀

a_lexa
23. sep 2014

@kuna super-žužu-kojoplyšové-tepláky s kapsama vzadu jsou boží 😵 (musela jsem si ale nejdříve 2x přelouskat ten název: super-žužu-kojoplyšové-tepláky než jsem pochopila o co jde 😀 😀 )

macin73
23. sep 2014

@kuna taky se mi líbí ty "in" tepláky... jak vypadá tenká teplákovina? resp. šije někdo tepláky i z jednolíce? podědily jsme jedny super tepláky (no pak jsem teda zjistila, že dole na nohavici se krčí bílo-růžová kočka od Ká, ale protože se mi fakt líbí, tak jsem zamhouřila oko 😀 ) a jsou takové příjemně jemné a tenké, hezky splývavé... nejsem takový znalec, že bych odhadla matroš, ale přijde mi to jako krapet těžší jednolíc... sakryš, jdu mrknout na složení, jestli není ušmiknuté...

vianne
23. sep 2014

@danielahe diky, velmi by sa mi momentalne hodila, mam fialovy uplet aj teplakovinu a rozmyslala som co k tomu...idem si to pozriet 🙂

zojec
23. sep 2014

druha sukna pre dalsiu kamosku... musim povedat ze v mensom sa sije ovela lepsie 😀 vonku je taka klendra ze som tam ani nevysla.. tak fotky len take no... kvet mi trochu asi pri nazehlovani usiel dokriva, ma to mrzi, ale vsimla som si to az ked som ich obliekla.. na malej veci by sa mi to zrejme nestalo.. a teda tento styl mi teda vobec nesedi.. som sa radsej samospustou nefotila 😕

koki_melo
23. sep 2014

Tak paní @kuna se bonzla sama, že už ušila do soutěže, takže já bych jen dodala, abych správně namotivovala všechny ostatní, včetně sebe, že na zisk alespoň pár bodů, které neschramstne paní Kuna, bych to tak viděla MINIMÁLNĚ na kostým jednorožce a to ještě minimálně ve vydání Me@mum a teda možná pro sichr i Daddy a Granny 😉 . Tak s chutí do toho!

saaralota
23. sep 2014

Díky moc všem za zkušenosti s nepromokavými kalhotami. Tak já ty z lidlu asi nechám být a poohlédnu se kdyžtak po těch tenkých. Jedny takové jsme zdědili, ale byly 15 let staré a při praní se rozthraly (asi bylo to pogumování zpuchřelé), takže jsme je ani nestlihli pořádně vyzkoušet.

palosek
23. sep 2014

@kuna já tu kapsu ještě nešila....až se 😔 červenám 😀 😀 😀 😀
@zojec já prve myslela, že je to norm. sukně a rozplývám se nad aplikací...krivá nekrivá 😀 😀 😀 Až jsem dočetla text, koukám, fakt to není jen sukně 😀 😀 😀 Ale jako sukně by se mi líbila 😀 😀 😀 To je teplákovina? úplet?

zojec
23. sep 2014

@palosek ano elasticka nepocesana teplakovka 🙂 a su to take suknogate.. nefuci od spodu 😀 😉

laeela
23. sep 2014

@zojec i s kytkou nakřivo jsou úžasné. 🙂

danielahe
23. sep 2014

@laeela dekuji 🙂, ono je uz na pubertaka moc tezke sit a jesterky se mu libily 🙂, mam je nasysleno od lonska tak konecne usito 🙂

danielahe
23. sep 2014

@kuna jojo teplakovina http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... jsem se docetla, ze jsi ji uz nasla 😀 😀 😀 😀

zuzu_epona
23. sep 2014

Dávno som nič nepridala, ale šijem skoro každý deň - tak aspoň niečo málo. Mňa to baví ušiť, ale to fotenie 😝 a sťahovanie fotiek z foťáka už pomenej.

kuna
23. sep 2014

@macin73 je to ta, co mají na batani, já ji mám ráda, že není moc teplá a není v ní vedro ani mně 🙂

alenf
23. sep 2014

Ahojte dievčence,dáko ide na nás zima a ja som veľmi zimomravá,potrebovala by som teplé hrejivé tričká nech nedrkocem zubami,čo mi poradíte?Neviem čo mám konkrétne hľadať po nete za materiál.
A ešte jedna otázočka-hrejivý flanel odkiaľ kupujete na pyžamo alebo je lepšie froté?

zuzkasim
23. sep 2014

@alenf Jsem také docela zimomřivá a nemůžu si vynachválit merino tričko. První mám kupované, bylo šíleně drahé, ale jsem za ně moc ráda. S dlouhým rukávem jsem si pak už šila. Vlna je prostě vlna, mám ji moc ráda a navíc se i dobře udržuje.

alenf
23. sep 2014

@zuzkasim to je to merino čo si tu sijete veci?

sinala
23. sep 2014

@zuzu_epona krásné 😉

mehlo
23. sep 2014

@zuzu_epona to je nádhera!!!!!!!

palosek
23. sep 2014

@zojec takže vlastně velmi praktické...když nefučí... 😀 😀 😀

zuzkasim
23. sep 2014

@zuzkasim Myslím, že ano. Buď jednobarevné nebo s ježky, někdo má ještě vzor hvězdiček.