icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
23. sep 2014

@zuzu_epona krásne, úhľadné, do detailov vymakané

zuzu_epona
23. sep 2014

@ucitelka70 Ďakujem, detaily radšej nefotím 😀 Asi nie som prirodzený talent na COL, takže som musela ušiť desatoro bodyniek, aby to začalo nejako vypadať 😀

koki_melo
23. sep 2014

@zuzu_epona nádhera!!
@danielahe krása, ale teda nejstarší syn, to je krasavac, z toho budou holky sedět na zadku...teda určitě už sedí. A to triko mu sekne!
@zojec další pěkná sukňa!
@kuna páčikují se mi děsně ty zelené kapsičky u žužu tepláků! To se šije jako boční kapsa, akorát v tom sedýlku? Krása jako vždy 😉 .

koki_melo
23. sep 2014

A fčil ja...

caramilla
23. sep 2014

@kuna ty tepláčky jsou luxus 😵
@koki_melo výborně, tak jsi mě demotivala, že se odhlásím 😝 😠

anastazieb
23. sep 2014

@koki_melo krása!!!! Sice to nejsou mé barvy, ale ušila jsi to krásně 😉

koki_melo
23. sep 2014

@anastazieb Děkuju! Je to divočina trochu, ale na dítku vypadá náramně 😵 .

kuna
23. sep 2014

@koki_melo jj, přesně tak, jako boční kapsa. Ten kabátek je úžasný, super, já ho snad zkusím taky. Mám doma nový žužu fleece, ladil by k teplákům 😀

kuna
23. sep 2014

@caramilla nene, ty budeš ten zlatý hřeb, žádné odhlašování 😀 😀

koki_melo
23. sep 2014

@kuna Pajcni to do soutěže 😀.

zojec
23. sep 2014

@koki_melo ten kabatik je nadherny.. aj v mojich farbaaaaaaaaach .. aj ja taky chceeeeeeeeeeem.. co to je za matros?? to je ten akoze nepodareny?? 😕

macin73
23. sep 2014

Tak jdu zase pro radu... je nějaký fígl, jak na OL olemovat tenký úplet? steh mi leze z látky a je moc volný...napětí jsem zkoušela měnit, to nepomohlo... co dělám blbě? díky!

koki_melo
23. sep 2014

@zojec Tenhle je podareny 😀. A je to fleece, podšívka finerib.

daisyr
23. sep 2014

@macin73 mě také u lemování jen jedné látky leze steh na krajích ven, také nevím, co s tím.... U více vrstev je to lepší. Napětí mi též nepomáhalo... Já to pak lemovala tím úzkým stehem (jen na 1 jehlu), jak se používá např. na vlnitý lem - vyndá se steh jazýček a jen ta jedna jehla

kachnator
24. sep 2014

Kuklič

palosek
24. sep 2014

@macin73 a co přítlak patky?

macin73
24. sep 2014

@palosek s tím jsem zatím nehýbala... asi se budu muset začíst do manuálu, třeba tam nějaký tip bude...

sufik1
24. sep 2014

@macin73 mi to dělá, kdy jsou bu%d zacuchaný spodní nitě a nebo zapomenu dát horní nit na takovou tu tyčku co jezdí nahoru a dolu...

macin73
24. sep 2014

@sufik1 ale mně to dělá OL... nebo co myslíš spodními nitěmi??? no nic, teď jsem po hodině konečně uspala dítko, než se mi probudí to druhé, jdu si s tím hrát, třeba budu úspěšnější než včera v noci...

evaon
24. sep 2014

@zuzu_epona
Krasne su ,aj na Sashe som ich pozerala :o))

macin73
24. sep 2014

Tak je to čím dál horší... už nevím, co s tím... tady je důkaz (nešiju křivě, prostě si to dělá s tou látkou co chce a jakoby ji hrne pod sebe)

sufik1
24. sep 2014

@macin73 jo OL... tak zkus prstem nitky u toho kolečka, kde se to utahuje (teda já mám kolečka, brother možná něco jinýho...) prostě zkus jestli jsou dost napnutý a nebo hodně volný. Občas stačí prostě pořádně navlíknout (docvaknout) k tomu regulátoru.
a nemáš dole zapnutý R na rolování??? takový ten jazýček?
jinak fakt ty spodní jehly. Ale ty dělají něco trochu jinýho...

lenasss
24. sep 2014

@macin73 Mě to dělalo když jsem měla špatně navlíklé nitě.Jak píše @sufik1 nedocvakly do těch koleček,ale mám singer

Holky kde kupujete nože na OL???????

kamishek
24. sep 2014

@macin73 Stejně přečnívající steh, jako máš na fotce vlevo nahoře, mi to dělá u jedné vrstvy jednolíce taky. Nepomohlo mi nic 😒 A takhle vypadá až poté, co napětí nití utáhnu téměř na max. Když jsem tady kdysi nadhodila dotaz, tak to vypadalo, že to nikomu nedělá a nikdo s tím nemá problém. Mám obavu, jestli to prostě není problém příliš tenké látky pro tento steh 😒

terezita
24. sep 2014

@lenasss ja tkupovala nedavno tady http://www.sineco.jecool.net/

elentari
24. sep 2014

Já... prostě nevím. Hladina těhotenských hormonů dosahuje maximální hladiny. Nikdy jsem neměla ráda růžovou. Můžu tohle udělat vlastní dceři? Neudá mě někdo? Není to už moc? Moc ŽUŽU? 😅

terezita
24. sep 2014

@elentari krasne! o tom mi vykladej.. zuzu nesnasim.. a kdyz jsem byla tehotna, tak jsem zacala emminu zuzu hadriky sit.. 😝 joo, kdybys chtela, mam tu prebytek wendy zuzu snecku.. 😅 😀 (budou i tyrkysovi a modri, jen jeste nevim, kolik jich bude k dispozici)

anastazieb
24. sep 2014

@elentari myslím, že to je žužu tak akorát, já bych udělala klidně i víc 😀

caramilla
24. sep 2014

@elentari S tou zelenou je ta ruzova uplne dokonala 😉

elentari
24. sep 2014

@terezita "šnečci na růžové nebo na bílé"? 🙂 To už je asi i na mé těhu hormony moc 😀 ... ale jak tam koukám na ty berušky... hmmm..