icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
24. sep 2014

@elentari ruzovi/zeleni/tyrkysovi snecci na bile. vypada to fakt hezky (kod 02I113203302) http://www.produktservis.cz/katalog/upletove-ma... mam jich navic 4,7 metru.. 😅

sinala
24. sep 2014

@macin73 a co přítlak, ten snižuju při šití jedné vrstvy a dif. na 1

vondandy
24. sep 2014

@koki_melo , tedy kabatky jsou paradni, dodavas mi odvahiu to taky zkusit, zatim mam koupene jen strihy. Jak jste psaly, ze to je neprakticke, tak u nas nee. Holky chteji porad chodit v suknich a satech, klidne ozeli nejake to hriste, jen kdyz maji paradu. Takze kabatky bychom uzily, preci jen k satum s krajkou neni softshell to prave orechove.

Syslirna dosahla maximalnich rozmeru a tak musim sit jako das, abych zas mohla neco dokoupit. Prouzek v barvach duhy krasne doplnil uplet v lehce vysisovane tmave modre barve.
Ve Flex-texu meli prijemnou svetrovinu za hubicku, protoze ma kazove pruhy, tak zkousim, jestli i takovy material zvladnu usit. Boj je hlavne zacisteni svu na krku tak, aby to bylo pekne a rovne i z lice.

behulka
24. sep 2014

@alenf ja mám triko z tohto merina, dá sa i priamo na telo nosiť:
http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
šila som aj deťom, no pre ne tá farba nič moc.
Ježkové merino si na tele neviem predstaviť, je také drsnejšie.

danielahe
24. sep 2014

@koki_melo to ditko s sitym trickem je muj synovec 🙂...ten s tim vypláznutym jazykem je nas poklad :D. JInak synovec bude milovnik, se to v nem nezapre 😀 😀 😀 😀

palosek
24. sep 2014

@elentari krásná kombinace. Růžová je u nás v kurzu furt... D by mohla jít do školky celá žu žu, 😝 tak ji musím trochu krotit. Ale dát vedle sebe kabátek károvany a žu žu, vyhraje žu žu na celé čáře. 😉

argo1
24. sep 2014

pár tepláků a šusťáků ode mě - konečně staženo z mobilu

koki_melo
25. sep 2014

@argo1 Čeká mě to dneska...armáda legošů, tunelů na krk a další kabátek 😉
Ty šedé tepláčky jsou moc hezké, je to s elastanem ta teplákovka?

terezita
25. sep 2014

@argo1 jsem si zrovna vcera objednala nazehlovajdy dinousu.. 😀
@koki_melo hehe a me nakrcniky a cepky 😅 ale junior ne a ne usnout, a to prorval pulku noci.. asi mu nesedly ty paprikove lupinky, co jsem si vcera odpo lupla.. 😅 😀 😀

terezita
25. sep 2014

damy, nabizim prebytky wendy - snecky ruzovo/tyrkys/zelene na bile 1 metr (150,-) a tyrkys/oranz/zelene na bile 3 metry (130,-/metr). kdopak se jich ujme? http://www.produktservis.cz/katalog/upletove-ma...
a v nedeli to pak uz vsechno pobalim a v pondeli posilam (i to mtx ze zacatku zari).

terezita
25. sep 2014

fotky latek tu

koki_melo
25. sep 2014

@terezita Terko, jsou obě dvě stejné kvality?

terezita
25. sep 2014

@koki_melo jj, ten jejich klasicky oboulic

elentari
25. sep 2014

@terezita proč tam cpou ty čísla? Přijde mi to už přeplácaný... :-\ jinak šneci roztomilý 😉

sunnyday28
25. sep 2014

Aby to nevyzeralo, ze sa len schovavam, citam a flakam sa! Neflakam, sijem a recyklujem, len tie deti tak rychlo rastu, ze to zo stroja ide rovno na dieta, kym najdem fotak tak uz je to zaslintane alebo okakane, takze z dietata to putuje rovno do pracky a furt dokola... Ale trenujem poctivo na prve strihnutie do novej latky od @terezita namiesto starych triciek... 😀 Tri kusy takychto recy bodiciek kym som si upravila strih na nasu bambulku... Nohavice, ciapku a pyzamka odfotim az budu zase chvilu ciste 😅

anfei
25. sep 2014

Tak jsem večer něco konečně našila, protože R už má vše malé 🙂 Tak to šlo ráno hned do oběhu a bral si to do školky. Až teď jsem zjistila, že jsem měla na mobilu upatlanou čočku, tak to nezaostřilo, ale síla konečně něco vložit byla silnější než přefocovat 😀 Tak se omlouvám.

anfei
25. sep 2014

A nevím, proč to mám vzhůru nohama, asi šotek 🙂

koki_melo
25. sep 2014

@anfei To neva, já si otočila noťas vzhůru nohama 😉 . Máš to hezké!

snehovavlocka
25. sep 2014

@sunnyday28 ja už mnohé veci vôbec nefotím, lebo než stihnem, tak to deti v školke zafľakajú a to už často nejde ani vyprať. pekne si ušila a máš krásnu bambuľku 😉

anfei
25. sep 2014

@koki_melo Dík moc 😀

terezita
25. sep 2014

@anfei já si otacim jen tydlifon a ten tucnak je bozi!

kuna
25. sep 2014

@anfei ten tučňák mě dostal 😀

macin73
25. sep 2014

@anfei tučňák nemá chybu... ukládám k případnému pajcu 😝 😀

argo1
25. sep 2014

@koki_melo jaja, teplákovka s elastanem z tkadexy. tuze se mi páčí, tepláky budu šít jenom z ní 😎 Ty máš extrémní výkonnost, co ty našiješ za jeden den, já mám jako projekt na půl roku 😀
@terezita Dinoši sklidili úspěch, což jsem nečekala, protože furt ujíždí na traktorech a bagrech 😎
@vondandy Ty proužky jsou pěkně veselé 🙂
@sunnyday28 Krásná recyklace i modelka 😉
@anfei pěkná zásoba 🙂

terezita
25. sep 2014

tak snecci udani 🙂

a prihazuju naseho modela, v sobotu poradame cyklozavody, tak neco tematickeho.. 😉

kuna
25. sep 2014

@terezita to bude hezky tematicky!

kuna
25. sep 2014

jedny rifle za sedm korun 🙂. A protože si vyšívací stroj kupovat nechci, zkoušela jsem poprvé vyšívání a našívání free motion technikou. Zkušené quiltařky si radši půjdou dát kafe a vrátí se nejlépe na další stránce 🙂 ). Je to nezvyk 😀. Ale párat to nebudu (a pokud to není vidět, tak i to "zdravé" oko je komplet vyšito na stroji)

terezita
25. sep 2014

@kuna dooobry!! ja to taky parkrat zkousela, ale nejak jsem si to pak netroufla nasit na obleceni 😅
a orlajz ma jeste na sobe katata s ozubenyma kolama, takze tematicky na 110% 😀 😎

anastazieb
25. sep 2014

@kuna a jak se to dělá? Já jsem si pořídila patku na volné prošívání, ale nějak jsem jí nebyla schopná na ten stroj připevnit.

caramilla
25. sep 2014

@kuna Viděla jsem naživo a paní Kuně jsem nevěřila, že to šila ona v reálu, teda ne, že bych si o ní nemyslela, že je šikovná holka 😀 V reálu jsou ještě hezčí 😀