icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
25. sep 2014

@terezita Nádherné dítě

caramilla
25. sep 2014

Jinak moje dítě o 4 hodiny v kuse hystericky řve a nemůže pořádně zabrat, skóre hodina usínání/uspávání na 10 minut spánku mi přijde prostě neefektivní. Mám dneska pocit, že už v životě nikdy nic neušiju, nestihnu, neupeču... ale MK stíhat budu 😀

zuzkasim
25. sep 2014

@anfei Aplikace tučňáka skvělááá!
@kuna Dobrý! Mě tohle vůbec nejde, volně quiltovat chce spoustu cviku, volné motivy třeba na kosmetických taštičkách nebo na polštářkách ještě jakž takž dám, ale když to musí být takto přesně obrys, nemám šanci. Takže já tě obdivuju.

macin73
25. sep 2014

Holky, takže pokus o pajc paní @kuna je tu... fotky hnus, ale došila jsem to před chvilkou, a prostě mi to nedá se tu "nepochlubit"... já vím, já vím, není vlastně čím 😝 , ale pro mě je každý ušitý kousek, byť triviálně jednoduchý, hodný juchání 😀 😀 😀 - jinak jestli se vám i přes divné barevné fotky nepozdává zelená na lemování, že vypadá jinak, než všechny odstíny zelené na látce, tak máte pravdu... v nějakém pomatení mysli jsem ji nejspíš vyhodnotila, že se k látce hodí a pak do ní za dva dny bez rozmyslu střihla, protože jako jedinou jsem ji měla vytaženou... až pak jsem zjistila, že to není úplně ladící, ale tak to budu "prodávat" jako kreativní přírodně barevné pojetí 😀 😀 😀 - povšimněte si, prosím, že štepování a kanýrkovité lemování naopak s lemem ladí 😎 (no nějak zachránit jsem to musela, že? 😝 )

kuna
25. sep 2014

@terezita no proč myslíš, že jsem to poprvé našila na kaťata za sedm káčé? 😀 😀

@anastazieb no, teoreticky na tom nic není, přiděláš patku, spustíš posuvné zoubky a pak šiješ a přitom pohybuješ tak, aby jehla šla tam, kam má 😀. Ale v reálu je ten poslední krok dost o nervy 😀

@caramilla děkuju, úplně se tu červenám 🙂

@zuzkasim děkuju, od profíka jako jsi ty chvála potěší 🙂 Ono to teda moc přesně není, ale lebka to snese a beztak to majitel brzo někde roztrhne 😀

@macin73 parádní, povedly se ti! A mně se ten zelený lem líbí, vůbec mi nepřijde, že by neladil. Ale možná jsem barvoslepá 😀. Dala bych ho tam taky!

kuna
25. sep 2014

A mám dotaz, sháním gumu - je to guma do pánských trenýrek cca 3-4cm, nedává se do tunýlku, ale našívá na vnitřní stranu. Z té strany, co se dotýká těla, má takové jemné chloupky, je příjemně měkká. Nevíte někdo, jak se taková guma jmenuje a kde k ní přijít? Chtěla bych překvapit MDH trenclema, ale on je hrozně vybíravý a jinou gumu nesnese 😀

ucitelka70
25. sep 2014

@zojec - tu si? potrebujem radu ohľadom nejakého programu v okolí ZV

koki_melo
25. sep 2014

Kabátek...jak jinak 🙂

kuna
25. sep 2014

@koki_melo já ty tvoje kabátky žeru! Samotná barva by se mi asi nelíbila, ale s tou růžovou to vypadá super!

koki_melo
25. sep 2014

@kuna Samotná zelená je taková myslivecká, nevím, co mě to popadlo 😀. Ještě je k tomu tunel.

kuna
25. sep 2014

@koki_melo jak se ten tunel nasazuje? Myslím, jestli to zvládne dítě samo, ne že se natahuje přes hlavu 😀. Je to praktické do školky? Že bych taky našila 🙂

elentari
25. sep 2014

@kuna nevím, jak do školky, ale pro matku, které již dítě prchlo hlavním vchodem domu a neví, zda se vydalo spíš skákat do bahnitých kaluží (když se jede do města), nebo se snaží rozbít cokoliv (počínaje oknem) neuklizeným nářadím (po tatínkovi), tak je to MEGAPRAKTICKÉ... 🙂

sufik1
25. sep 2014

@kuna kus tady mám. Přišla v nějakém balíků zbytků gum z VTC, co jsem brala http://www.vtc.cz/cs/vyrobek/51038/balicek-pruz... a bylo tam víc takových šikovných gum, co nevím, jak se jmenujou....

hele, tohle bude ono... bere to i styx http://www.elas.cz/pruzenky-zakarove-s-elastane...

koki_melo
25. sep 2014

@kuna takže mohu potvrdit, že mé větší dítě (tedy to starší, ne manžel) to zvládlo i přes culíky. Směle do toho, až se do toho zamotáš, tak si otevři ekozahradu, je tam napsáno, jak se z toho vymotat. Našila jsem jich hned 6, je to hrc prc, ideální na zbytky - 3 x fleece+úplet, 1xkojoplyš/úplet, 2xbambus/úplet - to je tak na teď, než bude obr zima a nebo pak do softu. Rozměr je 48cm x 30cm. No a aby bylo jasné, že jsem skutečně velmi pilná, tak jsem hrrrrrr hrrrrrr ještě 2 bambusové legoše a 4 climové. Ale tam teda ještě chybí gumy, jestli něco nesnáším, tak všívání gum. Jinak teda bambus se děsně tahá do dýlky a clim do šířky. Jeden střih a každé gatě jsou úplně jiné 😝.

caramilla
25. sep 2014

@koki_melo Tak tenhle je ze tvých všech nejlepší, miluju zelenou s růžovou! 😵 Ten bych káje nechala, hrozně jí sekne 😵
@macin73 Mě tam ta zelená na lemu taky nějak neruší, protože na tunice je tolik zelených odstínů, že i když lem je v trochu jiném odstínu, tak to tam docela zapadá, naopak je to docela výrazné a zajímavé, že je lem "všímavý", vydávej to za originalitu, to by šlo 😀

diapozitiv01
25. sep 2014

Aj u nas sa sem tam sije 🙂

koki_melo
25. sep 2014

@macin73 Souhlas s Car, ta zelená je úplně v pohodě, je to odstín jako je to roští, ve kterém sedí králíci, takže se to nebije a ladí to. Naopak, mě se to líbí, že je to jiné.

vianne
25. sep 2014

@terezita este by bolo nazvys z toho oranz/modry? mala by som zaujem o meter. dik

zuzkasim
25. sep 2014

@kuna Ha ha ha, nevím, jak jsi přišla na to, že bych měla být profík, to určitě ne.

vondandy
25. sep 2014

@koki_melo , obdivuju, ze u kabatku delas i takove detaily, jako vypustkove kapsy... bych tam frkla jen nasitou, ale ty si s tim das praci...

kuna
25. sep 2014

@sufik1 jo, bingo, to je ono! Ehm, ten kus, co máš, mohla bys postrádat? 😀 A jak velký je to kus, vyjde to aspoň na jedny trencle?

daisyr
25. sep 2014

@macin73 moc hezké a lemy mi též nevadí. A radost z každého ušitého kousku mám též přesně takovou 🙂

@kuna super, že jsi se zeptala na tu gumu, bo ji také využiji, jen jsem nevěděla jak ji hledat a v galanterce jsem vždy prosvištěla a nestihla zaregistrovat (jestli ji tam teda vůbec měli), tak teď aspoň vím 😉 Jen zjistit, kde koupit.
Jo a ty lebkouni jsou super!

@koki_melo jako vždy, paráda!

sufik1
25. sep 2014

@kuna jaj tak ten kus byl v tom druhým pytli, co si brala kámoška... ale je tam podobný, slabší asi 3 m. hnědý. http://www.vtc.cz/pdf/53-2-3.pdf ta dětská Můžu vzít na osahání...

macin73
25. sep 2014

@kuna @caramilla @koki_melo velice děkuji třem kompostovým gráciím za porozumění s mým nečekaně kreativním počinem 😀 , @daisyr za souznění 😎 a všem ostatním za páčiky 😵 .... a ještě jednou se omlouvám za fakt hnusné fotky, ono to na MK vypadá ještě o 100% hůř, než v grafickém programu, v kterém jsem fotky upravovala... zkusím se příště krotit, vyčkat a vkládat oku více lahodící dokumentační snímky 😝

terezita
25. sep 2014

@vianne bohuzel, uz je to vsechno fuc.. ☹

zojec
25. sep 2014

@kuna panecku pani kuna :D ty sa nezdas 😀 😀 krasny pirat.. toto som este nikdy neskusala.. to je zas vyzva 😀 😉 a taku gumu tu mam aj ja, z vtc , tiez z toho vrecka s roznymi gumami.. ak by si v cr nezohnala, mozem ti poslat 🙂 😉 vyjde ti aj na dvoje trencle 😉 cierno seda je
@terezita orlik je krasny 😉
@koki_melo krasny kabat 🙂 ale ten kockovany je aj tak vacsi favorit 😉

macin73
25. sep 2014

Mám dotaz (už zase 😕 ) - máte tip na nějaký osvědčený (pokud možno i ne moc složitý) střih na softshellové kalhoty? Zjistila jsem, že šusťáky za chvíli stačit nebudou, pogumovaná souprava z Tchiba se nehodí na lítání po zahradě, když vyloženě neprší nebo není zrovna po dešti, tak bych měla něco co nejdřív spáchat... Zatím jsem žádné kalhoty nešila, tak moc nevím, kam mrknout. Jsem si jistá, že už se to tu řešilo mockrát, ale jak to pro mě není zrovna aktuální, nejsem schopná takové informace vnímat 😉. Děkuji!!!

terezita
25. sep 2014

@macin73 ja mam svuj samodomo co jsem si udelala aby mi pasoval na ditka, upravuju si ho podle velikosti (rozsiruju, zvysuju sed..) muzu ti to obmalovat a dat s tema latkama.

kuna
26. sep 2014

@sufik1 ano, please vezmi, budu osahavat 😀

@zojec dekuju, myslim, ze to by se ale guma sakra prodrazila 😀

@koki_melo děkuju i za rozměry, jeste se jak debil zeptam, proc to neni na velkou zimu? Jinak ja vcra taky hrrr hrr legose, ale jenom jedny 😀

kuna
26. sep 2014

@macin73 ja vetsinou upravim nejaky teplakovy, nebo loni jsem si koupila od caramilly a taky hezky sedel.