icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
26. sep 2014

žienky, tie pruženky vyzerajú na veľmi dobrú kvalitu...., ak sa bude objednávať, aj by som sa pripojila

ucitelka70
26. sep 2014

@kuna a jam som mala v balíku takúto gumu, a neviem na čo využiť je veľmi tvrdá, pevná
http://www.elas.cz/pruzenky-propletane-s-latexe... - žltá

janula18
26. sep 2014

@caramilla krásna a je niekde návod, postup ako sa to robí? dik

terezita
26. sep 2014

@koki_melo taky jsem nesnášela vsivani gum. Začala jsem je sit jak Next a uz mne to neva 😁 nahoře na ol, zohnout a prosit na 4 místech.. 😊

anastazieb
26. sep 2014

@macin73 já je šiju normálně podle střihu na tepláky... Akorát jsem si z toho teď vytvořila ty různý díly, kulatý kolena atd.

kuna
26. sep 2014

@ucitelka70 toto už ne, ta origos prave neni s latexem, ale je na dotykove strane takova prijemne chlupata, jako treba velur.
Nakonec to mozna udelam tak, ze to usiju jak u legin, na OL a pak prosit dvojjehlou....

nevite nekdo, jak nejlepe parat COL, ktera nitka je ta spravna, aby se to cele rozpadlo? Musim vyparat gumu z kupovanych legin a je to cele na COL....

diapozitiv01
26. sep 2014

@ucitelka70
na tom linku je pisane ze pouzitie aj na automotive, takze to musi byt pevne a daco vydrzat,, no tak uz si len usit nove potahy do auta 🙂

koki_melo
26. sep 2014

@kuna na velkou zimu nejsou jen ty poslení - bambus+úplet, leda do softu třeba, ty fleecové jsou teplé dost 🙂.

koki_melo
26. sep 2014

@terezita nechápu??? Jak to šiješ tu gumu??? Prosím prosím postup pro debily...

petkasv
26. sep 2014

@kuna no nejlépe najít konec a zatahnout za "spodní nit" za tu která vytváří ten"cikcak" (bože, já mám vygumovanou hlavu, to jsou výrazy 😀 ) ale tahat jí jako proti směru šití, takže zase na začátek, ale fakt nevim jestli už používaných kalhot to půjde, asi bych to prořezala prostředkem 😀
@koki_melo máš sešité legíny a připravené na vložení gumy a než abych ti to tu jako debil s mým dnešním vyjadřováním popisovala hodila jsem to radši do gůglu a vygůglila, tak tak nějak se to šije 😀
http://so-sew-easy.com/leggings-pattern-tutorial/

koki_melo
26. sep 2014

@macin73 Marci, ještě doplním, že si radši vem střih, který není na něco z úpletu, případně to při stříhání vem v potaz, protože já jsem takto střihla softky pode tepláků a samozřejmě soft nepruží tak, jak teplákovka, takže jsem musela předělávat celý sed, protože to tahalo. Asi to každému dojde, ale mě to nedošlo 😝

terezita
26. sep 2014

@koki_melo vezmeš širokou gumu sesitou do kruhu a na Ol ji prisijes k hornímu rantlu legin. Ohneš dovnitr,a svislé pres gumu prisijes na 4mistech - vepředu vzadu a na bocích,aby to drželo ohnute. Rychle a výsledek hezky 😉 jste neměli nextacky haderek?

macin73
26. sep 2014

@koki_melo díky za tip Tobě i ostatním... nejdřív zkusím dokončit už 4 měsíce rozdělané triko pro mě (ano, to, co jsem párala v okamžiku, kdy mi začaly porodní kontrakce 😝 ), a pak se vrhnu na nedostatkové zboží typu legíny, softky, tepláky, pyžama... 😕 😎

zojec
26. sep 2014

@terezita ja zvyknem prebehnut dvojihlou alebo niecim pruznym zhora 🙂 sice blbe na paranie, ale moje dieta zoderie leginy skor na kolenach, ako keby som msuela presivat gumu :D

kuna
26. sep 2014

@petkasv kuju, jdu hledat nit 🙂

@macin73 @koki_melo to je pravda, ja jsem mela stesti, ze jsem vzala strih na sirsi (klucici) teplaky a sila softky pro holku s hubenyma nohama, takze to nakonec sedlo. Ted vidim, ze jsem mela vic stesti, nez rozumu 🙂

koki_melo
26. sep 2014

@terezita @petkasv Ajóóó, už si vzpomínám. Měli jsme pár hadérek a měly to tak...jedny snad dokonce jen vpředu a vzadu sešité 😉 Je to trochu prasárnička, ale na doma ok.

dasakozmerova
26. sep 2014

Ahojte kočky pi dlllhej dobe🙂Tu Dáša z Bubulákova. Kedže obuvníkove deti chodia bosé,tak sa na vás obraciam s prosbou🙂
Ktorá z vás má čas a chuť pošiť našim krpcom nejaké veci?
Pre menšieho 98 v. potrebujem bodynky,tepláčiky a softshellovú súpravu
Pre staršieho 122 v. softshellovú súpravu.

Materiál dodám🙂 Plíz napíšte mi,ktorá môže.

Veľká vďaka!

zojec
26. sep 2014

@koki_melo 😀 😀 😀 aka profilovka 😀 😀 😀

kuna
26. sep 2014

@koki_melo taky chválím profilovku 🙂

kuna
26. sep 2014

moje včerejší hrrr hrrr z dzinoveho upletu...@koki_melo ja tu gumu taky nasivam na OL a pak prosiju dvojjehlou a libi se mi to tak nejvic. Kdyz si vzpomenu, jak jsem se mordovala s tunylkem, nez mi to tu holky poradily takto 😎 😎

terezita
26. sep 2014

Holky co delate patchwork, musím látky předem vyprat než začnu řezat ctverce? Asi joo, co? Orlik dostane novou decku, doufám.. 😁

zuzkasim
26. sep 2014

@terezita Ano, vyprat, na 60.

kamishek
26. sep 2014

@kuna taky takhle dělám gumu v pase, akorát to prošití dvojjehlou bývá o nervy, bo mi vynechávají stehy... máš na to nějaký fígl nebo ti to stroj nedělá?

macin73
26. sep 2014

@kuna aha, já se pokaždé morduju s tunýlkem, abych se trefila... takže vypnout ořez, projet gumu po rantlu na OL, pak přehnout a prošít? já jen, že vždy když gumu prošívám, tak se mi přesekávají ty gumičky a lezou ven, tak aby z té gumy vůbec něco zbylo... 😕

terezita
26. sep 2014

@macin73 orez nevypinam, siju po kraji.

koki_melo
26. sep 2014

@kuna já naposledy bojovala děsně s nastavením stroje po dvojjehle zpět na napětí, které bude fungovat, pak jsem ztratila ten pidi šroubek, takže dvojjehla fakt jen ve chvíli, kdy už není zbytí. Ale vypadá to pěkně na těch tvých legoších, jsou prostě profi! Jinak tenhle matroš je super, děsně odolný, vypadá docela dobře, jediné co, že to moc nepruží (což jsem při stříhání na J. nevzala v potaz a vpadá jak domina 😀).
Jo a teda jdu do COL, dneska mě kamarádka přesvědčila, že na co furt čekám...

sinala
26. sep 2014

@koki_melo konečně 😀 😀 😀 😀 , legrace, myslím, že u Tebe bude hodně využitý 😀

koki_melo
26. sep 2014

@sinala já jsem pořád řešila, že jej nepotřebuju a je to jen moje rozežranost - víš, já totiž nechci ten za 11, ale za 27 😀. A to rozežranost je. Nicméně, když už jsem si dala následující rok na to, že šití zkusím trochu rozjet (směrem k dospělým věcem) a posunu se o kousek technologicky zase dál, tak zkrátka nebudu čekat na to, až nastoupím do práce, abych měla alibi pro koupi drahého stroje. Pak u něj nebude kdy sedět. Takže už jen vybrat model a jupí hrrrrrrrrrrr hrrrrrrrrrrr 😀.

zuzkasim
26. sep 2014

@koki_melo Dobře děláš, až budeš v práci, fakt toho času bude žalostně málo, takže teď je ta ideální doba🙂

kuna
26. sep 2014

@macin73 jako terezita, ořez nevypínám, šiju těsně vedle gumy. Ale když bys náhodou kousek odřízla, tak to asi ničemu vadit nebude, zase se to obnitkuje.

@kamishek fígl nemám, mně to šije hezky - uvolním spodní napětí o půl otáčky a jedu. Včera mi to cuchalo, ale to bylo rozpíchanou destičku, hekzy jsem ji ošmirglovala a pak už to bylo dobrý 🙂

@koki_melo gratuluju! Zrovna jsem se tě chtěla zeptat, jestli už máš vybraný model - bude to kombinace, nebo je i nějaký, který je jenom COL?
Legoše jsou možná profi z lícové strany, uvnitř už tolik ne, ale to je jedno 🙂. A na nepružnost materiálu jsem nepomyslela, tak to budou možná dominy dvě 😀 😀. Ušijem jim k tomu nějaké živůtky a můžem vyrazit společně na hřiště 😀 😀