icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
26. sep 2014

@koki_melo nákrčník - tak už v tom plavu 😀. Rozměr je 48x30cm a chci ho šít tak, aby byl u krku fleece a vidět úplet. Střihnu si teda z obou materiálů 48x15cm (teda plus přídavek na švy) a to sešiju a pak s tím pracuju podle návodu, nebo mám z obou matrošů střihnout 48x30 a ono to pak bude vícevrstvé...hezké z obou stran...a kua, už se v tom motám 😀 😀 😀

macin73
26. sep 2014

@kuna jdeš se svým tápáním jak na zavolanou... cestou ze školky jsem vyhodnotila situaci, že nákrčník do softky bude rozhodne třeba, tak ať nad tím nemusím trávit stáří (mládí už je v čudu dávno 😝 ), takže se přimlouvám u @koki_melo, ať se slituje a poděli se o nouhau 😀

kuna
26. sep 2014

@macin73 no já jsem mezitím vydedukovala, že HOTOVÁ věc má mít těch 30cm, tudíž to musím šmiknout dvakrát...jsem dneska nějaká zpomalená

koki_melo
26. sep 2014

@kuna
@macin73 sorry dámy, byla jsem na poště pro soft a pro děti ve školce.

Tak tedy nákrčník: výsledný výška je 30cm a stříhám buď 48x30cm ze dvou různých látek, pakliže chci mít dvoubarevný a hezký ze dvou stran, jak říká paní Kuna a nebo 48*60cm a mám ho hezký taky ze dvou stran, pokud střihnu z hezké látky.

A nebo teda to lze udělat i tak, že je to hnusné z obou stran, pokud střihnu z hnusné látky jeden velký díl a nebo je to superhnusné z obou stran, pokud střihnu 2x 48*30 ze dvou superhnusných látek. Jak je vidět, tento tunel je velmi variabilní a asi ho přihlásím do příštího Loskutáka 😀 😀 😀.
Tjádydá, tjádydá, proč netrávit čas vymýšlením krávovin, když mě tu čeká úklid celýho bytu...tjádydá, tjádydá...asi půjdu hledat ten stroj, abych mohla paní Kuna odpovědět na otázku, to čebuji víc než uklid, který vydrží čtvrt hodiny...

alenf
26. sep 2014

@koki_melo a máš to pre dieta ci aj dospelemu ten obvod staci? 😕

koki_melo
26. sep 2014

@alenf Alenko, pro dospeleho s malou hlavou to staci 😀 😀 😀

koki_melo
26. sep 2014

Jsem tak vtipná dneska...😀.

@alenf dospělému bych to aspoň o 5cm zvětšila....já tento malý na hlavu narvu, ale jaože narvu...takže makeup fuč, účes fuč, lifting fuč...takže jo, pro švadlenky na mateřské dovolené to stačí, ale pro zbytek světa bych to zvětšila 😀

alenf
26. sep 2014

@koki_melo 😀 a na dospeleho-teda mňa 😀 😀 rozmer presný nevies? 😝 Moc si chcem také ušiť ked aj 2x obtocit okolo krku

alenf
26. sep 2014

@koki_melo vtipna a sikovna-stihla si mi zaroven aj odpovedat 😀

alenf
26. sep 2014

@koki_melo pozeram u caramilli a ta tam tiez nema rozmer.Robené "od oka" 😀

koki_melo
26. sep 2014

@alenf Alenko, vycházím z toho, že děti maj obvod hlavy třeba 52 a nákrčník má 48 a natáhne se - když ho uděláš ještě delší, než těch 30cm, tak ho můžeš používat i jako kuklo-čepico-nákrčník.
Dospělému bych vzala obvod hlavy a o nějaký centimetřík zmenšila. Ono zas když ti to bude kolem krku plavat, tak to nebude hřát a je to na prd...si vem nějakou šálu nebo kus látky, udělej z ní kruh a namotej 2xna krk a utahuj/povoluj a uvidíš, jak ti to bude vyhovovat. Já myslím, že uni návod asi není, někdo to chce volné, někdo těsné, chce to zkusit...

To je ale pěkná slohovka na téma dýlky nákrčníku. Jako v parlamentu, keců plno, zní to hezky, obsah nula 😝.

kuna
26. sep 2014

@koki_melo hahá, superhnusné z obou stran, lifting fuč, ty fakt perlíš 😀 😀 😀

alenf
26. sep 2014

@koki_melo no musim pozhanat dáke teplé kúsky materiálu,okrem fleecu co by si este dala?

kuna
26. sep 2014

@koki_melo ty by sis mohla vydělávat psaním fejetonů 😀 😀

terezita
26. sep 2014

@alenf ja je delam lama uplet.a taky baj voko, obvod hlavy minus 2 centaky ca.
No jdu ten nakrcnik smiknout jinak, At nemaj naše děti všechny stejnej.. 😁

alenf
26. sep 2014

@terezita dnes som doobeda rozmýšľala,že urobim Vikuš ten trojuholnikovy nakrčník s cvokom,ale tento bude asi lepší,hm? 😕

koki_melo
26. sep 2014

@alenf Bude lepší, protože si jej oblíkne sama a navíc určitě bude teplejší. Dělala jsem ještě z kojoplyše, můžeš z čehokoliv, co pruží.
@terezita No to je fakt, to zas bude nákrčníková nemoc "všichnistejnénákrčníky". Takže bych to viděla, že by stálo za to nastříhat čtverečky třeba 5x5, ideálně každý jiný a ty pozešívat a pak z toho ten tunel teprve udělat...takový patchwork 😉 . Jo! To by šlo...

alenf
26. sep 2014

@koki_melo ked vidim aku mas dnes super naladu aj by si bola schopna ten nakrčnik z kuskov 5x5 spichnut dnes do polnoci 😀

terezita
26. sep 2014

@alenf počkej, za chvíli sem hidi pani koki foto nového výtvoru.. 😁
Ten na cvoky jsem dělala včera 😊
@koki_melo hele patch deka mě ceka pristi týden, uz Ted z toho mam zpocenou pr*el 😁

alenf
26. sep 2014

@terezita vsak toto-dnes jej netreba 2x hovorit 😀 by som sa rehlila keby som to tu vazne nasla pred polnocou(budem hore aj tak) 😀

koki_melo
26. sep 2014

@alenf holky, dneska je to blbý, musím tu upratať ten bordel a mám zaděláno na tvarohové buchty, takže na nákrčník 5x5 prdím. Dnes jsem neušila nic, dnes jen dobře radím 😀. Páteční poradna u paní Koki 😉

alenf
26. sep 2014

@koki_melo tak 5x5 si nacvicis na ceste na buchty,inak mnam dala by som si take teple vonavucke,skoda,ze si cez pol sveta daleko 😀

anfei
26. sep 2014

@koki_melo Teda dnes perlíš 😀 😀 😀 Dnešek dočítám až nyní a letím čurat 😀

kuna
26. sep 2014

@koki_melo BUCHTY???? Takové ty klasické kynuté s náplní uvnitř? Ty, co se mi v životě nepovedly? 😀 😀

koki_melo
26. sep 2014

@terezita @alenf ..se taky nechám ukecat na kdejakou kravinu...kostky jsou asi 8*8...

@kuna jojo, ty klasické, s tvarohem uvnitř. Já si pekla i svatební koláčky...dost často si pouštím doma tuhle píseň

https://www.youtube.com/watch?v=MzU3QFpLY-I

...od 0:40 to mám nejradši 😝 😀 😀 😀

zuzkasim
26. sep 2014

@koki_melo Ses zbláznila!? Kynuté buchty nezvládám, úklid nezvládám, šití moc taky ne, ještě, že mi kluci ze školy chodí sami, protože jsem nezvládala ani vyzvedávat... se asi půjdu někam zahrabat... a ty tu píšeš slohovky, patchworkový nákrčník hotový a vsadím se, že máš i uklizeno a buchty už jsou napůl snězené! 😲

zuzkasim
26. sep 2014

Vzpomněla jsem si, že by se na zítra hodily naší nejmladší softshellky, protože v teplákách jednou gecne na vlhkou zem a můžeme jít dom... Tak tedy dnešní rychlovka. Barvy moc neodpovídají reálu, foto je příšerné, ale lepší teď neudělám a po víkendu budou muset hned do pračky.

koki_melo
26. sep 2014

@zuzkasim Neblbni, těsto ještě kyne 😉 . Gaťky super, ty tečky jsou patentky? Vypadá to pěkně!
Jo a paní @kuna, do těch buchet dávám taky povidla...své vlastní 😉.

Ovšem to není nic, proti paní @caramilla, která momentálně kanduje a suší všechno, co se dá i nedá a třeba její ovocný papír, který měla pro děti a já jí ho kus drze sežrala, tak ten byl teda eňo fuňo. A to kiwi...a aronie...a ostružiny...ještě, že jsem ty dózy objevila až při odchodu 😀.

terezita
26. sep 2014

@koki_melo to se nepočítá, ctverecky jsou moc velké.. 😜 zeno, ty jsi fakt blázen! A je heezky a jak mladeti k triku sekne! Ja dodelala po 3 dnech pexeso, jdu to zapit! 😁😇

lilly2711
26. sep 2014

Ahojte zienky snad po 100 rokoch 😀 ale nie, snad take zle to nie je. Sice som sila x veci, ale vela z toho boli na bezne nosenie, co deti hned brali na seba, takze na fotenie ani nebol cas. Niekedy mam pocit, ze moj zivot ide na zrychlene pretacanie, lebo akosi nestiham sledovat, co sa deje.
Nellie chodi do skolky na tri dni v tyzdni, tak je to aspon o trosku lepsie, ale nie je to nic extra.
Na fotkach su satky z elastickej teplakoviny, mojej oblubenej farby na jesen, som sa vyblaznila na nich 😀
Aplikaciu som trochu odkukala, teda najprv som sa o to snazila, ale vyzeralo to desne, tak som si nakreslila sama a som spokojna.
Menzestraky zo straaaasne starej zasoby este kupenej pre Mateja ked bol krpec, ale teraz nedam na nu dopustit. Na fotke ale nevyzneje pekne strih, su to klasicke skinny, na Nellie vyzeraju uzasne, ale taku fotku nemam.
Z rovnakeho strihu som robila aj riflicky, tiez paradne sedia, som z nich nadsena, aj ked z latky som bola najprv skepticka, prisla mi tvrda na dotyk, ale nosi sa pohodlne.
Par teplakov so znizenym sedom, tie sme uz mali, tak len dosite, stare su nam kratke.
Merino lebo noci su uz chladne a velurove gate na doma.
Menzestrova sukna, na fotkach tiez nic moc, na postave lepsie, ale Nellie je trochu siroka, nemala som strih, tak som vyrabala vlastny a nejako som to neodhadla, ale pri noseni sa to strati.
Bundicka tiez s myskou z teplakoviny, co sa mi este zvysila, fotku som dorabala narychlo teraz, takze na Nellie odfotene nemam, ale je zlatucka v nej.
Dalsiu mikinu mam vo vyrobe so sovickou a potom ma cakaju tricka.