icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
28. sep 2014

@sunnyday28 😀 😀 Žena neblázni 😀 😀 !Nič nechystám 😀 žiadnu hromádku,na to sú tu iné expertky:D!

diapozitiv01
28. sep 2014

Tak dosity kompletik k 2-narodeninam.
Ak by niekto nevedel ako sa volame a kolko mame rokov🙂
V jaslickach bude mat urcite uspech, tak ako minuly rok.

Krk som tento krat lemovala podla navodu
http://hamburgerliebe.blogspot.de/2014/08/tutor...

palosek
28. sep 2014

@alenf tak třeba u nás v obchodě jsem na kvalitní flís ani nenarazila a to, co tam bylo, měli příšerně předražené. To jsem si raději objednala z Wendy 🙂 Pro naši rodinu toho vyšuju ažaž.... Ještě jsem měla z MMB, ale tam tu paní už nemůžu najit...Možná Iva T ... FAkt nevím. Jinak jsem brala z hromádek. Ten vzorovaný MTX žmolkuje :(

bury
28. sep 2014

@sinala - prosim tě a to necháš jen začištěný na OL, pak už to nezahýbáš?

sinala
28. sep 2014

@bury jo, jen tak. Prvně jsem zahýbala na rovnostehu a bylo to hrozné, tak jsem párala ( dlouho 😠 ) a pak objela na OL a paráda a už to jinak nedělám, postupně dávám do baráku záclony a lebedím si, že mi to jde, i to vypadá a ušetřím 😀
a takto jsem obšila i zatemňovací závěsy na boku

jieff
28. sep 2014

konečně jsem došila a trošku i nafotila další kapsy ze softshellu, a náš nový puntíkatý potah v obýváku - z toho mám radost 🙂

vianne
28. sep 2014

dievcata, sice tak troska od veci...ale riesim si problem s posielanim platieb do CR. Mate niekto Fio banku, slovensky aj cesky ucet (myslim tie zo Slovenska), mozem mat slovensky ucet vedeny v EUR a cesky v CZK, a bez poplatkov posielat do ciech? vdaka

ucitelka70
29. sep 2014

@vianne ja som uviedla iban, swift, var. symbol a bolo to bez poplatkov, zadáš ako tuzemskú platbu

diapozitiv01
29. sep 2014

@vianne
Vo Fio staci mat iba Sk ucet v Eur, pri platbe zmenis iba menu das CZK a mas to.
CZk ucet je zbytocny. Som najprv tiez kuk ked mi to ujco v banke hovoril ze si mozem zmenit menu ale je to tak a funguje to. Ucet je bezplatny, akurat ze nemas kreditku a min zostatok je 10€

mikulka45
29. sep 2014

@vianne ako pise @ucitelka70 staci ti sepa prevod do zahranicia, poplatok zan je ako v ramci sr

kachnator
29. sep 2014

Od doby co mimino vstává před pátou toho stíhám ušít víc než jindy. Ovšem už mi začíná trošku docházet energie 😝
Takže turko-nasrávajdy pro velkýho. Sem se trošku bála jestli to na kluka neni blbý, ale rovnou je chtěl i do školky, tak snad nepřijde s tím, že se mu smáli ...

macin73
29. sep 2014

@kachnator ty pruhaty nemají chybu a model je úžasný! 😵

mariast
29. sep 2014

@diapozitiv01 to je super pyzamko.... paradne

mariast
29. sep 2014

Prosim vas poradte mi zienky... mam doma overlock toyota-chcem sa opytat, ked vypnem noz mozem nim aj prisivat??? napr. dolny kraj na tricku, tak ze to zahnem ako napr. pri coverlocku???? dakujem za odpoved maria

mariast
29. sep 2014

@jieff obdivujem vasu trpezlivost s nasivanim tak malych aplikacii-super, kedy pridate foto celej bundy???🙂

anastazieb
29. sep 2014

@mariast ne, s OL přišívat nemůžeš, šije jen na hraně, nemůže uprostřed látky - nitě jdou okolo látky, ne skrz, jako třeba u rovnostehu.

macin73
29. sep 2014

Holky, zeptám se jak hňup, ale já už si fakt nevím rady... když dáte horní nit do rovnostehu, jde lehce vytáhnout? přijde mi, že můžu štelovat napětí jak chci, ale pocitově je ta nit tak napnutá, že není divu, že mi to nešije správně a tahá mi to spodní nit nahoru... proč by to mohlo tak drhnout? jinak jsem dala na zkoušku Belfil a dělá to taky... spíš mi je záhadou, že to chvíli šije ok a pak to zase takhle blbne...

anastazieb
29. sep 2014

@macin73 není tam napevno, jde vytáhnout lehce... Nemáš nějak zaseklé ty napínací destičky?

macin73
29. sep 2014

@anastazieb asi ano, ale netuším, jak to zjistit, resp. jak je uvolnit....

zuzkasim
29. sep 2014

@macin73 Nit jde vytáhnout snadno, ale jen pokud je zvednutá patka. Pokud je patka dole, tak je nit napnutá.

ucitelka70
29. sep 2014

@anastazieb @mariast dá sa prišívať, ja bežne podhýnam tak, že vypnem nôž, a používam plochý šev, či ako sa to presne volá, spodok rukávov a spodné diely len tak prišívam

jieff
29. sep 2014

@mariast to není bunda🙂 Je to jen kapsa na zateplení a zároveň pláštěnka. Včera se mi nedařilo fotit, tak mam jen detaily, ale jak vypadá v celku je vidět třeba tady:http://od-ji.blogspot.cz/2014/05/nova-varka-kapes.html

A ty aplikace nejsou zas tak těžké - třeba ten motýl je celý vystřižený z potištěného úpletu a přišitý...pravda piplala jsem se s nažehlením reflexních políček, ale zase když to někoho baví... 😀

Neboj se tu tykat, všechny si tu tykáme 😉

jieff
29. sep 2014

@ucitelka70 to by mě zajímalo. Jak si tam vsuneš látku tak, aby ti nešila při kraji... Mě přijde že tam na to není místo. Prosím vyfotíš to?

bury
29. sep 2014

@sinala - tak super. asi to ale neděláš klasikou čtyřnitkou, co? nějaký hustší a jednu jehlu vyndat?

ucitelka70
29. sep 2014

@jieff aj telo látky podhneš, vyfotím dnes, alebo skúsim niekde dohľadať v záložkách, klasicky podhnem spodok trička trebárs 3 cm- zašpendlím a to celé akoby som podhla, a ešte raz prešpendlím a prejdem OL - vlastne pod patkou mám potom 3 vrstvy látok a šev ked sa rozoberie, vyzerá niečo ako falošný OL, z druhej strany zase také paličky - ako aj na kupovaných značkových tričkách býva

ucitelka70
29. sep 2014
lenasss
29. sep 2014

@ucitelka70 tak jsem si zase připoměla plochý steh 😉 děkuji jsem úplně zapoměla že jsem s ním kdysi šila,ale mě praskal a tak jsem od něj ustoupila. ale zkusím to asi znovu 🙂

snowwitch
29. sep 2014

@ucitelka70 Prosím, a jaké k tomu máš nastavení?

lenasss
29. sep 2014

@snowwitch tak to by mě taky zajímalo 😀