Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@snowwitch nastavenie - 0,0,4,4 ak som si dala väčšie napätie, praskalo mi to, a jemne ešte naťahujem látku, praskne len ojedinele pri extrémnom potiahnutí
tak jsem pekla buchty podle pani @koki_melo, presne jsem dodrzela postup a ted mame strasne moc nakrcniku 😀 😀
No melo me trknout to, ze koki psala, ze si pekla na vlastni svatbu. Na fotce je jasne videt, ktere buchty jsou ty prvni. A u nakrcniku jsem si pro zmenu nevyzkousela nepruznost lamy ve srovnani s fleecem, takze ty chlupate musim presivat, deti je nenarvou pres hlavu.
Jo a buchty jsou VYBORNE!!!!!!!!!
Tak som len a len kvoli vam nahnala dieta do vane uz o piatej, aby som ju mohla odfotit narychlo v recy pyzame aspon, ked to tak vyzera, ze fotenie cistych vyzehlenych veci nebude tak skoro 😀 (ze vyzehlenyyych hahaaaaa ) Zmova som podvadzala a limec som nechala povodny, z original tricka, lebo sa mi s tym nechcelo prplat 😕 Site ako z nudze cnost, lebo chladne noci sa tu zrazu zjavili ako na zahori tacky a moje dieta cislo jeden sa vrti v posteli ako kolotoc, este aj nocne kosele mava zrolovane pod pazuchami a vsetko ostatne hole... takze tento vrch je ako body pre babatka, ide az pod zadok a zapina sa vpredu dole na dva cvoky, aby si to vedela aj sama rozopnut ked treba ist cikat. Snad to bude stacit a krize ostanu zakryte! 🙄 Aplikacia zakryva reklamny napis na original tricku 😀 😀 😀
Přiznávám, že se vzdávám účasti v pajcovací soutěži. Nenašla jsem žádný vhodný objekt k obšlehnutí, který bych zrovna potřebovala. Ale přesto se těším na výtvory vás ostatních!
Já objekt našla, ale zase na něj fakt nemám čas ☹. Dítě má školkový šatník v žalostném stavu, jakmile se trochu zhorší počasí, budu namydlená... 😕. A beztak mi chybí zkušenosti a zručnost, abych to vyfrkla za večer, a stejně bych si nejspíš uřízla ostudu... 😒 😉
@ucitelka70 tak to jo, já myslela, že zahlý lem prošíváš svrchu. Už tomu rozumím, díky. Já to párkrát šila ale nikdy se mi ten šev nevyrovnal úplně do rovna, často tam zbyla boule 😖
@ucitelka70 co sa tyka zacistenia dolnych krajov, pouzivam cik-cak, len som to chcela urobit krajsie a nech to lepsie pruzi, ale zrejme by bol na to dobry ten coverlock-a to je dobrych 350 eur....ale dakujem za radu...
este dievcata jednu vec-prosim vas da sa na overlocku nastavit sirka stehu-alebo skor hlbka, ked zosivam tak obsiva asi na 3-4mm, chcela by som ci sa to da nejak regulovat... bohuzial uz nemam navod na obsluhu stroja... dakujem vam
@daisyr rozmer toho obdelniku je 48x60cm, takze hotovy nakrcni je 48x30cm. Z upletu sedi takto hezky, z lamy bych asi strihla presne na obvod hlavy, neco uberou svy a bude to akorat.
A jsem asi uz fakt debil. Ptala jsem se pani @koki_melo, jestli ten nakrcnikovy ctverec ma byt vysoky 15 nebo 30cm, ona mi odpovedela 30cm, ja jsem si to zapsala a jak jsem vcera delala jeste ty buchty a do toho jsme meli ockovani u mudr, tak bac ho, strihla jsem ho na tech 15, takze mame spoustu kratkych nakrcniku 😀 😀. Ale ony kupodivu nesedi spatne, jen nejsou tak narolovane. Jdu si asi hodit masli, ale predtim jdu jeste sit prasata (vysledek ukazu snad za tyden).
Holky, už jsem psala na FB do syslírny, neznáte někdo osobně paní z Veselé Jehličky? Mám u ní zaplacenou objednávku, zboží nikde, telefon vypnutý a na mail nereaguje 😠 😠 😠 😠
@kuna Já jsem si říkala, že je máš nějaké krátké, ale nechtěla jsem rejpat...no tak v nejhorším z nich udělej patchwork jako já, aspoň máš program na odpoledne 😝. Chááááá 😀 😀 😀
Kdyby ti ty krátké příliš odstávaly, tak se dá dozadu dát cvoček a redukovat šířku (pro K. asi, J. si to sama nezapne ani neodepne....ahááá, tak K. by měl žužu krk...tak to asi nééé, nebo? 😀 ). mále cvočky (menší, než máš na tričku ty oranžové) ti mohu zítra donést 😉 .
ahojte dievcata, chcela by som sa opytat, kde kupujete latky, ked sijete pre svoje deticky alebo aj pre seba, dakujem 🙂
Kocky mam otazku, da sa niekde kupit teplakovina, kt. vyzera ako riflovina? Chcela by som take riflove leginky, ale z upletu, idealne hrubsieho. Dakujem.
@koki_melo Wau, kváskový chlebík vyzerá priam luxusne 😵

@mikulka45 a nie je to tak , ze SEPA platby prijima ucet iba ak je vedeny v EUR?