icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
1. okt 2014

@javyb no já právě mysela jakože zkoušet volat 😅 je to na pytel toto a fakt držím palečky 😉 bejt z Prahy tak bych ti k ní sjela,ale to bohužel nejsem 😝

javyb
1. okt 2014

@katka82 diky😉 snad se pani brzo zprovozni😉

nicearty
1. okt 2014

@koki_melo @papajka7 @kajark @ vondandy @ucitelka70 dakujem vam velmi pekne 🙂

alenf
1. okt 2014

Dievčence zase dačo pre moju Viktorku-dievčenské pyžamko a 2x dievčenské tričko🙂

petkasv
1. okt 2014

@koki_melo ženo do kdy prodlužuješ pajcovačku?

petkasv
1. okt 2014

Něco málo ode mě 🙂

macin73
1. okt 2014

@javyb velmi podobnou zkušenost jsem udělala s jedním e-shopem na příze, dodnes se mi nikdo neozval, a už je to rok a něco 😒 , ale e-shop funguje dál, dokonce mi chodí i newslettery a upoutávky na zboží (zrovna včera došel jeden mail)... dodnes jsem to jednání nepochopila... část objednávky mi došla, větší část vyšuměla do ztracena, ale naštěstí jsem ji neplatila předem...

koki_melo
1. okt 2014

@petkasv ženo, ideálně do neděle...

ringcoriel
1. okt 2014

Ahojte. chcela som sa poradit. pravdepodobne dostanem zelenu na kupu OL. Tak by som Vas chcela poprosit, aby ste mi poradit aky. Mam kvalitny rovnosteh, ale na drahy OL uz peniaze nie su. Na OL som nikdy nesila, vobec neviem co si mam vsimat. Mali by ste nejaky typ?

ucitelka70
1. okt 2014

podarilo sa mi stiahnuť nejaké foto zo soboty zo Zvolena-Ekomy- reklama mtx a batani :D. drobec si laserovým revolverom zastrielal na diviaky, obrovský zážitok

ucitelka70
1. okt 2014

že prečo potočilo fotky krížom-krážom nechápem - sú rovnako umiestnené v pc

saaralota
1. okt 2014

@ringcoriel Ahoj, nejsem příliš odbornice na stroje...ale velká část z nás tu má OL Brother (já mám 3034D) a jsme s ním spokojené, některé nakoupily OL v Lidlu a jsou myslím spokojené taky - třeba se některé z nich ozvou a dají reference. Zrovna teď v Lidlu budou OL mít http://www.lidl.sk/sk/ponuka.htm?id=356

mehlo
1. okt 2014

@koki_melo no jo, ale to by se nelíbilo tatínkovi. Ten mi ted dokonce říká, abych nic nešila ani já, že si holčičku obleče v sekáči. To se mi ale nelíbí, takže občas něco dostane ušitýho a vůbec o tom nebudem diskutovat. Stejně až budem bydlet spolu, tak to budu víceméně řídit já a to už bude jiná.

mehlo
1. okt 2014

@saaralota to není OL, to je obyčejnej rovnosteh. Aspon takhle mi to tam na tom odkaze vyjelo.

jitu22
1. okt 2014

konečně zase trochu šiju - troje kostkáče. Dvoje pro dva synovce na lezení (s nápletem, aby jim netáhlo na stěně na záda) a jedny pro synka

ringcoriel
1. okt 2014

@mehlo OL je nizsie, maju obidva. Hmm, to by bola dobra cena. ale da sa nan spolahnut?

saaralota
1. okt 2014

@mehlo Ale o kus níž je i OL.

zuzkasim
1. okt 2014

@jitu22 Moc hezké. Taky se mi tyhle kapsy osvědčily, ač jsou pracnější, tak jsou zajímavé, dodají šmrnc a kluci je mají rádi, že jim nevypadne nožík a neztratí ho🙂 Je to u nás nejhledanější věc, já hledám mobil nebo peněženku, oni nožík.
@ringcoriel Mám overlock Zetinu cca 8 let, nedávno jsem u kamarádky viděla naživo ten Brother a je to promyšlenější stroj. Zjednodušené navlékání a celkově obsluha příjemnější. Věřím, že i kvalitou je dobrý.

lenasss
1. okt 2014

TAk i něco ode mě.Dnes celý den pršelo a nechtělo se ven

sinala
1. okt 2014

@jitu22 moc hezké, normálně lituji, že už mám kostkáče nastříhané ( klasicky 😀 - kolena a kapsy jiné 😀 ), ty umíš kalhoty a nejen ty, zdokonalit a vymyslet zase něco jiného

koki_melo
1. okt 2014

@petkasv ty trenýrky jsou rozkošné! Moc se mi líbí ta látka, co to je? Jednolíc? Teplákovina?

javyb
1. okt 2014

@macin73 já kdybych neplatila, tak mě to tak nenaštve☹(( , ale důvod k dalšímu neobjednávání by to každopádně byl - nechápu to, ale nic s tím nenadělám☹((

jitu22
1. okt 2014

@sinala děkuju 😵 Ale onoj etopo pravdě spíš tak, že to skládám za pochodu, jak 😵 mi vybývá látka. Teď jsem měla metr a metr a potřebovala jsem tam vměstnat dvoje 134 a jedny 98. Takže je to taková z nouze ctnost. Kostkáče šiju od oka, jak mi to přijde pod ruku, akorát ty malé jsem dělala podle Ott., chtěl ajsem si vyzkoušet střih. A Vojtovi sedí skvěle, mám z nich radost. Na ramínku to není nic světového, ale na těle vypadají výborně.

koki_melo
1. okt 2014

@jitu22 Jíťo a co to je, kepr, ta jednobarevka?

zuzimia
2. okt 2014

@jitu22
Prosim ta, co je ta kockovany latka na gatiach,aj mne by sa nieco take hodilo? Dik

mariast
2. okt 2014

@ucitelka70 dakujem za radu-pozriem to... ja mam toyotu a ma asi 15 rokov, ale sije super... dobre pozriem to

zuzkasim
2. okt 2014

@zuzimia Omlouvám se, že odpovídám za Jitku. Ta kostkovaná je kanafas české výroby, u nás v Brně se dá běžně koupit v Bauhausu🙂

mariast
2. okt 2014

@koki_melo je krasny... poviem vam ze aj ja by som taky brala, len nosim velkost 48-takze latky treba veeeeela....🙂))

zuzimia
2. okt 2014

@zuzkasim
Hm, vdaka. Ale kde u nas? Moje dieta totiz dostalo zrejme z niecoho podobneho take sportove nohavice a velmi ich rada nosi, tak by som spachala, len tie zdroje. Vsetko mate v Cechach - teda co sa latok tyka, tu u nas je to velka bieda.

ucitelka70
2. okt 2014

@zuzimia pripojím sa k tebe s obj. kocky a k tomu jednofarebky pre chlapov... cez zásilkovnu to vyjde dobre, máme ju v agil sporte