Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
milé dámy.....neviem, či som niečo neprehliadla (dobré tipy v diskusii), ale rada by som vedela ako našívate aplikácie bez toho, aby celá aplikácia vlnila. Je to spôsobené materiálom (viac vrstiev, pruží), alebo stačí zvýšiť prítlak na pätku?
.....a aspoň skromný príspevok (stále netuším ako sa efektnejšie zorganizovať) 😀
@zabza40 snad nemyslíš mladou náctiletou divoženku v kapradí? 😀 😀 😀
On manžel spíš chce, abychom byli o dovolené spolu, protože celý rok si každý jedeme svou cestou a nemáme na sebe čas. On se jinak zabaví knihou s chemickými vzorečky, ale je to takové divné, když jedeš s manželem na dovolenou a pak trávíš čas s babama, se kterýma kecáš celý rok od rána do večera, bude si myslet, že jsem totál závislák a beru si vás na dovču i do postele 😀
@zirka vlnění je způsobené pružnou látkou, to se vlní často. Ale pomůže, když si aplikaci podžehlíš a když si podžehlíš i tu látku, na kterou našíváš. Nebo stačí i třeba přišpendlit papír (pečící obyč.) - prostě podložit celou tu látku, na kterou aplika našíváš. Tím se to zpevní a méně se to vlní. Dále pak je to stehem. Kdybys našívala jen rovným stehem, tak se to tolik nevlní. Cikcak je vždy riziko. Já podkládám aplikace odtrhávacím vlizelinem. Pak se mi ani cikcak nevlní.
Další, co ovlivní vlnění, je přítlak patky - je třeba ho snížit.
Teda holky já jsem odvařená z piráta, ze sovy, z riflí!!!! a ze zajíčka. úžasnééééé a u některých je pajc daleko lepší než originál!!!
@zirka čepička a aplikace jsou moc hezké! K aplikacím souhlasím s tím, co psala @caramilla:
přilepit aplikaci vliesofixem
podložit či podžehlit i vlastní tričko, tohle udělá ten největší rozdíl, pak to odrtrhneš, nebo necháš. Ten odtrhávací vlizelin je super
povolit napeti patky a ja jeste casto prestanu sit, necham vpichnutou jehlu v latce, zvednu patku a jakoby uhladim a jedu dal.
casem to vychytas!
@zirka a na aplikácie je dobré mať aj kráčajúcu patku, ale tá je fajn nielen na aplikácie
Ahojte,
vedeli by ste mi prosim poradit univerzalnu kracajucu patku, ktora je dobra a hlavne kde objednat? Planujem toho objednavat viac, nite, ihly tak by som bola rada keby ste mi poradili dobry internetovyobchod. @ucitelka70 🙂
Dievčence objednáva niekto z vas z daWanda?
@petkasv musim vam napisat, lebo like nestaci-neskutocne su tie mikiny, perfektne vam sedia... takze ste minimalne na 2 roky zahojena, co sa tyka oblecenia-netreba uz nic kupovat...
@lilly2711 to sa vam opat vydarilo.... a vasa dcerka sa na vas velmi podobna-krasne dievcatko, ale betarka to bude-v ockach to ma....🙂
holky, kdy zhruba vychazi posledni detske cislo ottobre, nevite nekdo?
dobrá správa dnes dorazila - zo stránky najlacnejšie displeje mi prišla ponuka na môj zlomený displej notbuku - 53 eur aj s poštovným :D
budem mať funkčný notbuk do víkendu 🙂 Bála som sa, že 100 éčiek padne za vlasť, takže za 50 môžem látky kúpiť - sú to ušetrené peniažky

milé ženy, přeji hezký večer 🙂
nedá mi to, musím se zeptat... je divný můj manžel, pračka, sušák nebo ikriminované kusy oblečení? Manželovo oblečení se nějakým záhadným způsobem vždy domluví a začne se rozpadat ve stejný časový okamžik! Pomoc! 😔
Dále hledám inspiraci a ptám se... v našem okolí se bude pořádat misijní ples... a jelikož to mají na starost kamarádi, oslovili nás, zda nevíme o něčem do tomboly... říkala jsem si, že bych mohla něco spíchnout, ale jelikož už mám mlezivo na mozku, nemůžu na nic originálního přijít... pomůžete? 🙂