Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
FOceno mobilem, takže kvalita dost hrozná ...
Tak, teď budu ostatním fušovat do řemesla, ale CHCETE DALŠÍ TIPOVAČKU? Napadlo mě to, když @crawler pořádala Sysla roku 🙂. Co takhle hádat, kde kdo šije? Vyfotily byste svůj šicí koutek, já bych to dala do alba a hádaly byste, kde kdo šije. Jen tak na odlehčení, bez vítěze. Kdo stroje uklízí, mohl by i vyfotit, kde stroje bydlí přes den, když se u stolu stoluje 🙂
Kdo by měl zájem, posílejte fotky na koalcha(zavináč)seznam.cz. Svou dám taky, akorát teda ne jako první, to by bylo jasné 😀
Dievčatá podlepujete aj fleecové aplikácie? Chcem našiť na fleecovú mikinu a neviem co je lepšie 😕
Ale dobre, mozna ne vsechny chteji se svou kuzi na trh. Tak jinak, pokud se mi do tydne sejde aspon 6 fotek, dam to do alba. Jestli ne, tak to zverejnovat nebudu a tem, co poslaly, poslu zase fotku svou (jestli teda sici bordel pani kuny bude nekomu dostatecnou kompenzaci 😀 )
@alenf zavisi akym stehom chces sit.. ak rovnym, nemusis podlepit.. ja flisove naliepam koresom.. ak prisivam hustym cikcakom, tak podlepim latku zo spodu. ale nie je flis ako flis.. niektory je elastickejsi, iny menej.. vyskusaj si na kusku , ci je vobec treba 🙂 ale pokial budes sit husty cikcak, tak to podlepene vyzera lepsie 😉
@terezita chci vidět bordel😀 Mě se právě líbí vždy tak jak to fakt je - když se šije, tak je bordel jasnej a k tomu to patří, pořádek je pro blbce,génius zvládá chaos...nechť se neurazí pořádkumilovní, ale já tak musím ospravedlňovat svůj bordel u svého muže😀
Véliká gratulace všem pajckařkám- bylo to super! 😵Klobouk dolů před všema složitýma aplikacema,na to bych neměla nervy - stačil mi zubatec a málem jsem se zjevila😀 Fanymu říká kníže Ignor (z Gumídků🙂 Jinak koukám,že jsem vypadla z pořadí,ale nevadí,ani nechci vidět,jak bídně jsem dopadla😀 😀
@kuna já určitě pošlu😀
@kuna hele....k tobě asi řeknu jediné...ty nejseš kuna, ty seš blázen!
Aplikace na Bohnice a jet tam za jeden měsíc dvakrát...ne, ty nejseš blázen, ty seš dvojitej blázen!
No a já teda taky přidám příběh k mikině. Osobně ji považuju za své prozatím nejdokonalejší dílko, sice na fotkách tak nevyzerá, ale v reálu je peckoidní. Bohužel jsem si pro našití aplikace vybrala kua drahou guttermanovskou stříbrnou nit, která ovšem není hladká a dělala trochu neplechu, na aplikaci je vidět, že je to více méně první svého druhu, délka a šířka stehu by mohla být lepší. Střihnuto jsem měla původně na kabátek, ale byl by to naprosto nepraktický kousek do našeho šatníku a tak jsem jej přestříhala a ušila mikinu. Podšitá je antracitovým fineribem, kapuce a paspulka z jeansového úpletu, tělo kojoplyš, rukávy můj bavněný svetr, který jsem snad nikdy nenosila. Stažená je dole lastinem. Vrcholem anarchie je přiznaný džínový zip, chtěla jsem jej schovat, ale nakonec jsem si řekla, že to bude první stavební kámen v mé nové kariéře české vivienne westwood (kdo nechápe = vtip). A tak jsem z původně nepraktického kousku vytvořila další nepraktický kousek, protože šedivoučkou mikinku pro moje křepelindy...takže asi ji pošlu do světa, ovšem nejsem si jistá, zda bude někdo ochoten prodat půl Karlštejna a koupit si ji, jelikož co do počtu hodin přepočtených na peníze ji budu muset zařadit do kategorie "norkový kožich".
Těšilo mě dámy velmi, v hlavě mám koncept na "vánočku" a brzy jej pošlu do světa, abyste se mohly vyjádřit, zda chcete nebo budete spíše šulat rohlíčky (který jsou stejně vždycky křivý 😝).
tak muj zajda do souteze vůbec nebyl, Rozarka neustale prudila s tim ze chce Kaju (kralik od nasich) no a aplikace se mi vůbec nepovedla a vzhledem k tomu ze jsem total nestihala bylo to jedine co jsem mela 🙂 chtela jsem dat karkulku ta by byla lepsi 😀 ale tu uz jste videli 🙂
@koki_melo hele me ty mikiny prijdou kazda jina, ja nevim ona je fakt origos 😀
Holky, je to normální, že slyším v Praze, v bytovým areálu mečet kozy, nebo je to důsledek našívání těch aplikací???
@terezita já proužek našívám rovnou, nedělám to nejdřív na OL. Původně jsem to také tak dělala, ale je to pak takové divné, tuhé... až mi pak napsaly holky, že to našívají rovnou a to je takové lehčí (jako z hlediska švu, ne jako jednoduché 😀 ), pružnější a hezčí. Já to ale dělám hodně málo, protože nemám ráda to lemování nesešité látky, což tenhle výstřih vyžaduje 😀 Takže jen u holčičích triček.
@terezita Hele, já myslím, že by se asi zasmála, mě ona z reakcí na Fleru přijde těžce v pohodě, jede si to své a vůbec nic neřeší, je to pohodářka podle mě právě proto, že ví, že na ní prostě stejně nikdo nemá 😀 A myslím, že by jí pobavilo, že to někdo na tričko veřejně napíše. Já jsem od začátku chtěla právě pajcnout ji, protože ona je pro mne nedostižná a byla to výzva. Ale právě jsem hledala několik dní něco, co se od ní dá pajcnout. Až jsem si šila peněženku a používala na to tu samou látku, jak má ty mandaly na triku, tak jsem si řekla, že to je znamení 😀 A díky za pochvalu, mě se neskromně taky můj model barevně i co do aplikací líbí víc 😀 😀 😀

@kuna @caramilla a jeste pro pobaveni, ty fotky jsem upravovala pomalu dyl nez jsem sila vsechny tri kusy.. 😀 dostat tam tu bilou v nasem ponurem byte byl ukol temer nadlidsky.. 😅