Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vianne , dala jsem do googlu nite Hard 5000 a tenhle obchod mi vyjel jako prvni http://www.sici-stroje.eu/SICI-A-VYSIVACI-NITE/... a posilaji i do SR...vzhledem k tomu, ze potrebujes od barvy 4 kony, tak by se to mozna i s postovnym vyplatilo... Urcite bude vic prodejcu a na netu se cena pohybuje okolo 40,-
Baby máte prehlad aký je najhrubší fleece a kde sa ho dá zohnať?
@anfei ty blaho 😨 😨 😨 ,dakujem ,ze si dala detailnejsie foto tej knihy,to je neskutocne,uzasne 😵 😵 😵 a tie fotky ma dostali,sankami tu pada,nadherne,nadherne ,nadherne,ja keby som taketo nieco usila,deti by sa museli s tym hrat,len pod mojim dozorom 😅 ,alebo by som im to vobec nedala a hrala by som sa s tam len sama 😅 😀
@sunnyday28 dobraaa,dalsi talent 🙂
tak ja som vcera tiez usila softky,planovala som ze mu ich nakombinujem,ale skutek utek 😅 ,sila som ich v noci,tak len take jednoduche 😅
@papajka7 děkuji 😵 ty žirafky mají na unuo - žirafí rodina, kategorie zoo😉 sice bych ráda objednávala jinde, ale jejich nažehlovačky se mi líbí nejvíc a mají velký výběr,jen teda bohužel mi přišlo dost kazových (špatně vyřezaných), ale za týden mi poslali ještě revanš, takže celkově jsem s nákupem spokojená 🙂 A tvoje softky jsou přesně ta má nejoblíbenější barevná kombinace -jsou krásné 😵
@papajka7 softka má dobrý strih, taký slimkový, to je z kt. čísla?
@jitu22 dakujem za odpoved. uplne som sa do tych saticiek zamilovala.
Neviete nahodou co s unuodesign? Minuly tyzden som si tam objednavala, uz som aj zaplatila, ale pani nejako nereaguje od minuleho piatku... Uz som objednavala a vsetko bolo ok a teraz neviem... 😒
Dievky mam otazku. Ake pouzivate klieste ne priechodky. Ja som mala len take z Tchiba a uz su skrivene, musim doklepavt kladivom. Chcela by som nejake nove. DIk za tipy.
@ringcoriel Ptala jsem se Petry, jak na tom je s objednávkama. Napsala obratem, že mejly všechny má vyřížené kromě těch z noci a že prý jediné, co je možné je, jestli jsi nepsala na mejl na "automatickou odpověď" (odpověď na objednávku), že to prý padá do spamu. Prý jí máš zavolat. Tak to zkus. Doufám, že bude vše ok 😉
@ringcoriel
@caramilla Je fakt, že já teď s nimi taky něco řešila a zjistilo se, že moje odpověď na objednávku spadla do spamu, ale jak se s nimi tedy domluvit? Objednávám večer (v noci), kdy je doma klid a to telefonovat nemůžu (asi by se jim to moc nelíbilo). Druhý den jsem pak čekala na jejich reakci, třetí den se také nic nedělo, já spěchala, takže jsem objednávku zrušila a až na zrušenou objednávku mi majitelka volala a dobrali jsme se, proč nedorozumění vzniklo.
@petkasv Jo, máš pravdu. Já to s nimi nejdřív konzultovala telefonicky, vše mi potvrdili (nemluvila jsem s p. Plemlovou, ale se někým jiným), pak jsem se divila, že v objednávce je to jinak, než jsme se domlouvali a už mě nenapadlo kontrolovat e-mailovou adresu. Každopádně stříhají až po zaplacení, tak jim snad žádná škoda nevznikla.
holky, prosím o radu. povedlo se mi vlizelín "přižehlit" k žehlícímu prknu (dala jsem ho samozřejmě obráceně). půjde to dolů jen vodou s jarem? nestalo se to už někomu?? 😅 😅 😅
@zuzkasim vždycky piš Petře na tuhle adresu unuodesign(zav)gmail.com Vždy jí vše došlo a to jsem třeba poslala jen odkaz, což by teoreticky mohlo spadnout do spamu. Ale ono taky je to asi o doméně, myslím ,že Gmail má celkem dobrý spamový koš, i když sem tam tam taky něco nepochopitelně spadne a já se pak divím 😝 Ale dá se ho naučit, co tam patří a co ne, takže když ho takhle učím, tak už funguje na 99% 😀
Konečně jsem včera došila softku. Dva roky jsem snila o střihu se stojáčkem a zapínací kapucí přes to. Za tento nápad jsem si při šití dost nadávala, protože nevím, jak to děláte ostaní, ale mně na softu moc nedrží patentky. No to je jedno, nějak to drží, kdyžtak vždycky docvaknu 😀. Stejně se ta kapuce tak často sundávat nebude 🙂. Ale skoro mi při šití jeblo, to už se nedá nijak jinak napsat. Začal mi stávkovat stroj a rozhodl se, že nebude prošívat, prostě se mu bunda nelíbila. Přitom dneska červený soft už šil ukázkově 😀.
Musím ale přiznat, že celkově se mi bunda nějak nesedí. Přijde mi, že je na ty aplikace ten střih moc sportovní. Prostě jako bych ušila sportovní bundu a dítě si na ni namalovalo obrázek. Není špatná a jsem na ni celkem pyšná, ale není to 100% ono. Ale majitelce se líbí a do školky na výpravy do lesa bude dobrá. Poprvé jsem uvnitř začišťovala lemgumkou, díky @caramilla za nápad, vypadá to o hodně líp, než jen na OL. Uvnitř jsou vidět našité aplikace, bohužel, jinak by mi prolézala černá nit na líc a to jsem nechtěla.
a jinak se stydím za kvalitu fotek, hlavně takto pod caramillou 😀

@jitu22 no ty jsi taky cvok, toto šít v ruce! Já jsem si říkala, jak je ta aplikace dělaná!
@koki_melo ty ses dneska asi nudila, co? 😀 To je teda něco. A já se tu patlám s bundou 😀
@crawler parádní, mám lsabost pro ty kaťata s kočku 🙂
@sunnyday28 prvosoftky? dobrý!