Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@alenf dekuju, kdyz v me hlave to vypadalo lip, ja mam pocit, ze ty prasata tak tupe cumi 😀. Priste udelam neco abstraktniho, bez ksichtu 🙂.
Nezehlovacky nejsou tezke, nejdriv i s folii na 30s supen 2-3 (syntetika-bavlna) a pak jeste 10s po sloupnuti filie, to cele pres zehlici papir. A nazehli to na vystrihane kusy, kdyz to zmrsis, tak to muzes jednoduse nahradit (pokud mas dost softu).
@kuna Takže K. ti vzkazuje, že tu bundu máš špatně, že ti vepředu chybí George, že je tam jenom Peppa, kdežto vzadu jsou oba dva. Takže asi tak.
Mě malinko přijde, že máš moc vysoko ty kapsy, ale je možné, že to zkresluje fotka, nevím, jak je ta bunda dlouhá. S tím sportovním střihem a aplikací, já myslím, že je to v pohodě, však Car taky dělala softky s aplikacemi a vypadalo to super, ono ti to připadá divné možná kvůli těm barevným prostřihům, kdyby byla jednobarevná, tak by to vypadalo zas jinak.
Suma sumárum, bunda super!
Já hvězda dneska začala holkám vesty, taky nápad století, na každé je našito asi 16 srdíček, no nicméně je dělám oboustranné a koupila jsem si pouze jednostranný zip. Jsem zvědavá, jak tento oříšek rozlousknu 😉
@koki_melo to je jednoduché, skočíš do galanterky a koupíš nový zip 😀. Nebo je udělej na patentky.
Vyřiď K., že jí děkuju 😀. Já měla reklamaci už taky, J. se rozhořčeně ptala, kdeže má Peppa bublifuk 🙂.
Ty kapsy jsou ve správné výšce, blbá je délka (je třeba si to zdůvodnit 😀 ). Neměla jsem kratší zip a bylo mi líto stříhat ykk, takže je to spíš kabátek lehce skoro nad kolena 😀 . Ale to je jedno, aspoň jí nepotáhne na zadek 🙂.
Ke střihu, to je právě ono, myslím, že ty car bundy s aplikacema vypadají lépe, protože jsou bez toho prostřihu. Já to tam dala, protože jsem chtěla převážně růžovou bundu, ale zase celorůžová bunda s růžovým prasatama... 😀 😀 😀 😀
@alenf já na soft žehlit neumím, dneska jsem sna 45 minut nažehlovala 8 tlapek a myslím, že mi to nebude držet, tak jak bych si představovala 😀 😀 😀 , ale když tady to většina umí, tak se to jednou musím naučit 😀 😀 😀 . První reflexky na soft = spálené kalhoty 😀 , ale není to zase tak vidět 😀
@sinala Uklidním tě, taky jsem si soft spálila, když jsem se snažila přižehlit reflexní nažehlovačky. Zajímavé je, že moje nažehlovačky, které i prodávám, drží krásně, snadno se nažehlí a v životě mi žádná neodpadla. Pak jsem koupila na žadonění kluků motorky, tuším od unuodesign, neustále se jim části odlepují, a ne po praní, ale při nošení, furt je dožehluju nazpět (a soft je už dávno spálený).
@caramilla prosímtě, tebe možná do kapsy strčím, až jich ušiju ještě 999 😀. Kvůli komu si myslíš, že jsem ji šila? Nezapomenu na okamžik, kdy jsem prvně viděla krtečkovou softku a litovala, že mé dítě nikdy žádnou takovou mít nebude 🙂. Takže konečně, po letech, jsem se k něčemu dopracovala i já, akorát protagonisté se změnili 🙂.
Holky, hilfééééééééé - někam mi odletěl ten čudl, co drží nit na rovnostehu,aby nespadla při šití - co tam mám dát místo toho??? Náhradní samozřejmě nemám - už hodinu tu nadávám a plazím se všude možně a nikde ho nevidím 😠 😠 😠
@kuna mno a je to tam. Em zazrela bundu, vytrhla mi telefon z ruky a vykrikovala vsetkym, ze taku jej mama usije 😕 Len neviem ktora mama! Dieta si neda vysvetlit, ze to je velmi vysoko nad ramcom mojich schopnosti, a na taku bundu si musi adoptovat novu mamu- nemate u vas volnu postel? 😅 Uz som si stokrat povedala, ze sem nebudem kukat cez den! Krasna bunda, nadherne aplikacie, to bude pajc storocia - neviem v ktorom storoci ju budem vediet urobit 😕 Aaaaaahhhh...
@javyb gumicku na vlasy, obmotat niekolkokrat? 😅 😅

@kuna načo toľko sebakritiky pani Kuna??? 😀 Tá bunda je užasná!!!Ja tak ušiť bundu a robiť aplikácie by som bola šťastná jak blcha 😀 !Mám doma tie reflexné nažehlovačky,ale dodnes som ich nepoužila,bo neviem ako sa to robí a nechcem pokaziť dáke ušité veci.
Takže za mňa-si veľmi šikovná 😀 !!!