icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

alenf
9. okt 2014

@kuna načo toľko sebakritiky pani Kuna??? 😀 Tá bunda je užasná!!!Ja tak ušiť bundu a robiť aplikácie by som bola šťastná jak blcha 😀 !Mám doma tie reflexné nažehlovačky,ale dodnes som ich nepoužila,bo neviem ako sa to robí a nechcem pokaziť dáke ušité veci.
Takže za mňa-si veľmi šikovná 😀 !!!

kuna
9. okt 2014

@alenf dekuju, kdyz v me hlave to vypadalo lip, ja mam pocit, ze ty prasata tak tupe cumi 😀. Priste udelam neco abstraktniho, bez ksichtu 🙂.

Nezehlovacky nejsou tezke, nejdriv i s folii na 30s supen 2-3 (syntetika-bavlna) a pak jeste 10s po sloupnuti filie, to cele pres zehlici papir. A nazehli to na vystrihane kusy, kdyz to zmrsis, tak to muzes jednoduse nahradit (pokud mas dost softu).

alenf
9. okt 2014

@kuna a lepí sa to väčšinou len na softový materiál,však?Alebo aj teplákovinu či iné?
Veď tie čuňata sú zábavné 😀 😀 😀

kuna
9. okt 2014

@alenf ty reflexni vetsinou na soft, ale klidne to muzes dat i na teplkovku. Je to stejny princip, jako ty velurove a ty na up,etu drzi dobre.

alenf
9. okt 2014

@kuna tak to uz vyskusam teda,ale soft sa nemá žehlit,neprepali to?

kuna
9. okt 2014

@alenf prave pres ten pecici papir na mensi stupen ne, ale zas to musi byt dostatecne teple kvuli nazehlovajde. Zkus si to na malem kousku a uvidis.

aerin
9. okt 2014

vy jste fakt cvoci, s tema aplikacema atd 😀
jsem prisla po dlouhe dobe taky neco hodit a nevim, jestli mam 😀 ale tak jo, no
chtela jsem udelat kolaz i s detailama, ale nejak se s tema programama nemuzu szit :-P

koki_melo
9. okt 2014

@kuna Takže K. ti vzkazuje, že tu bundu máš špatně, že ti vepředu chybí George, že je tam jenom Peppa, kdežto vzadu jsou oba dva. Takže asi tak.
Mě malinko přijde, že máš moc vysoko ty kapsy, ale je možné, že to zkresluje fotka, nevím, jak je ta bunda dlouhá. S tím sportovním střihem a aplikací, já myslím, že je to v pohodě, však Car taky dělala softky s aplikacemi a vypadalo to super, ono ti to připadá divné možná kvůli těm barevným prostřihům, kdyby byla jednobarevná, tak by to vypadalo zas jinak.
Suma sumárum, bunda super!

Já hvězda dneska začala holkám vesty, taky nápad století, na každé je našito asi 16 srdíček, no nicméně je dělám oboustranné a koupila jsem si pouze jednostranný zip. Jsem zvědavá, jak tento oříšek rozlousknu 😉

kuna
9. okt 2014

@koki_melo to je jednoduché, skočíš do galanterky a koupíš nový zip 😀. Nebo je udělej na patentky.

Vyřiď K., že jí děkuju 😀. Já měla reklamaci už taky, J. se rozhořčeně ptala, kdeže má Peppa bublifuk 🙂.
Ty kapsy jsou ve správné výšce, blbá je délka (je třeba si to zdůvodnit 😀 ). Neměla jsem kratší zip a bylo mi líto stříhat ykk, takže je to spíš kabátek lehce skoro nad kolena 😀 . Ale to je jedno, aspoň jí nepotáhne na zadek 🙂.
Ke střihu, to je právě ono, myslím, že ty car bundy s aplikacema vypadají lépe, protože jsou bez toho prostřihu. Já to tam dala, protože jsem chtěla převážně růžovou bundu, ale zase celorůžová bunda s růžovým prasatama... 😀 😀 😀 😀

sinala
9. okt 2014

@alenf já na soft žehlit neumím, dneska jsem sna 45 minut nažehlovala 8 tlapek a myslím, že mi to nebude držet, tak jak bych si představovala 😀 😀 😀 , ale když tady to většina umí, tak se to jednou musím naučit 😀 😀 😀 . První reflexky na soft = spálené kalhoty 😀 , ale není to zase tak vidět 😀

sinala
9. okt 2014

@kuna no právě, jak uděláš na philippě prostřihy, tak tam nejde nic dát. Já měla koupený traktor a on se mi tam nevešel na ten jeden z předních dílů, tak tam jsou pouze reflexní paspulky 😀

zuzkasim
9. okt 2014

@sinala Uklidním tě, taky jsem si soft spálila, když jsem se snažila přižehlit reflexní nažehlovačky. Zajímavé je, že moje nažehlovačky, které i prodávám, drží krásně, snadno se nažehlí a v životě mi žádná neodpadla. Pak jsem koupila na žadonění kluků motorky, tuším od unuodesign, neustále se jim části odlepují, a ne po praní, ale při nošení, furt je dožehluju nazpět (a soft je už dávno spálený).

kuna
9. okt 2014

@aerin paradní, vše merino?

aerin
9. okt 2014

@kuna jojo, merino 🙂

aerin
9. okt 2014

@sinala taky jsem jednou pripekla kousek gati :-P

katka82
9. okt 2014

@kuna bunda je prostě úžasná 😵 😵 😵 ty aplikace jsou super 😵 jsi blázínek 😉 já to mam v hlavě taky dycky úplně jinak než pak vyjde finální výtvor 😀

caramilla
9. okt 2014

@kuna Paní kuno, klobouk dolů, strčila jsi aplikací celou Caramillu těžce do kapsy 😀 Bunda je super! Aplikace neskutečné, jsi fakt dobrá! 😎

alenf
9. okt 2014

@sinala spálené? 😕 nežartuj 😨 ,ale nemôže to byť ťažke,len sa to naučiť,teda dúfam 😀 😀

kuna
9. okt 2014

@caramilla prosímtě, tebe možná do kapsy strčím, až jich ušiju ještě 999 😀. Kvůli komu si myslíš, že jsem ji šila? Nezapomenu na okamžik, kdy jsem prvně viděla krtečkovou softku a litovala, že mé dítě nikdy žádnou takovou mít nebude 🙂. Takže konečně, po letech, jsem se k něčemu dopracovala i já, akorát protagonisté se změnili 🙂.

sinala
9. okt 2014

@alenf spálené neznamená černé 😀 , je tam jenom takový odlesk, ale nic hrozného, že by se to nedalo nosit. To vidíš, když s epodíváš zblízka a viděla by s to ty, ale člověk co nešije asi moc ne, jen mě to vadí 😀

caramilla
9. okt 2014

@kuna no, tak to je super vidět, jak se člověk posunul za těch pár měsíců 😵 To samé je, když já jsem konečně po těch letech dokázala napajcovat alespoň prvotinu z kolekce InkG, to pro mě taky je takový malý splněný sen 😀

zojec
9. okt 2014

@kuna bunda je suepr :D 🙂 @caramila no ja mam pocit, ze som sa neposunula nikam do kelu.. dnes len tam, ze so si miesto usitia, mikinu objednala zo sashe 😖 lebo tymto stylom by som si ju obliekla tak na svateho dindy 😕

macin73
9. okt 2014

@kuna Ta bunda je úžasná!!! Jsi vážně machr na ty aplikace!!! 😎

crawler
9. okt 2014

@kuna je kráásná 😵 a zeptám se- máš v těch kapsách zipy nebo ne? já že šiju na zipy taky takhle,ale nikdy se mi nepodaři štepnout takhle blizoučko okraje což je pěkný- případně,pokud tam máš zip,tak poradíš jaký typ (šířka zoubků atd.)?děkuji moc😵

javyb
9. okt 2014

Holky, hilfééééééééé - někam mi odletěl ten čudl, co drží nit na rovnostehu,aby nespadla při šití - co tam mám dát místo toho??? Náhradní samozřejmě nemám - už hodinu tu nadávám a plazím se všude možně a nikde ho nevidím 😠 😠 😠

crawler
9. okt 2014

@aerin krásný😵ale to není myllymuksut ne?mě monitor ukazuje barvy,co nemají😀 odkud ho máš?

aerin
9. okt 2014

@crawler je to mylly 😅 oranzova, limeta (tu mam z lonska), cerna, seda, vinova, hneda

sunnyday28
9. okt 2014

@kuna mno a je to tam. Em zazrela bundu, vytrhla mi telefon z ruky a vykrikovala vsetkym, ze taku jej mama usije 😕 Len neviem ktora mama! Dieta si neda vysvetlit, ze to je velmi vysoko nad ramcom mojich schopnosti, a na taku bundu si musi adoptovat novu mamu- nemate u vas volnu postel? 😅 Uz som si stokrat povedala, ze sem nebudem kukat cez den! Krasna bunda, nadherne aplikacie, to bude pajc storocia - neviem v ktorom storoci ju budem vediet urobit 😕 Aaaaaahhhh...

sunnyday28
9. okt 2014

@javyb gumicku na vlasy, obmotat niekolkokrat? 😅 😅

zuzkasim
9. okt 2014

Potřebuju trochu vyšít zásoby flísu, nevejde se mi do skříně🙂 Už jsem nevěděla, jaký "obrázek" vymyslet pro devítiletého kluka, tak mě napadl "peace".