icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
11. okt 2014

@zuzkasim díky, v pondělí hned pošlu 😉

anastazieb
11. okt 2014

@elentari ty bláho, to je jak nějaký domácí erotický fotky 😀 😀 😀

kamishek
11. okt 2014

@elentari omg, já padnu, to je teda síla 😀 😀 😀

katka82
12. okt 2014

@elentari teda to je jako kdyby prodávala sama sebe a né šaty 😝 😀 😀

caramilla
12. okt 2014

@zojec no, tak ony jsou jakoby šité pro mě, když se neprodají, tak co s nima 😀
@elentari 😀

zuzkasim
12. okt 2014

Moje první zakázka na oblečení (proto jsou našemu nejstaršímu dlouhé, dítko zákaznice je vyšší). Byly to teda nervy, teď ještě, co na ně řekne zákaznice a její děti...

caramilla
12. okt 2014

Popínavky, šito včera, když manžel venčil děti. V noci už to taková zábava nebyla, Kryštůfek má teploty a snáší je jako chlap, takže pláč, pláč, pláč... navíc u prsa se nezklidní, protože u prsa vyžaduje jen plné proudy a necucá ho pro uklidnění, dudlík plival, takže prima noc 😝

caramilla
12. okt 2014

@zuzkasim profimodelové 😵

barcav
12. okt 2014

@caramilla trička jsou nádherná 😵

betelgeuzz
12. okt 2014

@elentari projela jsem i další fotky paní a docela jsem se pobavila. 😀

koki_melo
12. okt 2014

@caramilla to zlutozelene ti desne slusi!!!

zikie
12. okt 2014

@caramilla Ach jo, tak popínavky musím nutně mít!!!! Tričko je super.¨
Nějak jsem nedočítala, ale opožděně gratuluju paní @kuna k titulu i peppí softce!!!
Já po dlouhé době přidávám taky nějaký můj šicí počin, abych ospravedlnila své působení v téhle diskusi.
2x kojící mikina a jedna pro staršího kulicha ze zbytků. Btw. doufám, že jste si všimly, že jsem si kvůli focení vytrhala obočí... 😝

sinala
12. okt 2014

taky jsem šila🙂. Trička k svátku pro syna a softky pro dceru 😉

zikie
12. okt 2014

A i když to sem nepatří,dám sem ještě pár umotaných kousků

caramilla
12. okt 2014

@zikie krásné obočí 😀 😀 😀 😀
Mikiny super, všechny!

caramilla
12. okt 2014

@zikie ty jsi blázen! Nepleteš tu autíčkovou i na zakázku? 😀

ucitelka70
12. okt 2014

@sinala také tričká by bral drobec všetkými desiatimi.... kde sa dajú zohnať nažehlovačky? Malý je hotový z franceska

macin73
12. okt 2014

@zikie mikiny super, exteriérové fotky též 😒 , a ty čepice jsou úžasné, hlavně ta s tou silnicí mě dostala... vsechny si ukládám, dobrých vzorů na kluky jsem zatím moc neviděla... podle ceho jsi ji dělala?

sinala
12. okt 2014

@ucitelka70 to je vytištené na speciálním papíře a pak nažehlené. Jde to normálně koupit http://www.kipex.cz/c/nazehlovaci-papiry jen je třeba pohledat kvůli ceně.

elentari
12. okt 2014

@sinala a máte zkušenosti s trvanlivostí potisku?

sinala
12. okt 2014

@elentari časem to popraska, ale za jakou dobu ti nereknu, je už to dávno co jsem naposledy nazehlovala, ale @palosek nazehlovala na vánoce, může podat info😀

petkasv
12. okt 2014

@zikie krásné 🙂 ty mikiny jsou boží 🙂 popínavek mám dost, jestli chceš 😀

crawler
12. okt 2014

@elentari já už tuhle paní sledovala loni - šije z merina a teda nevím,jak působí fotky na vás,ale já se toho mladšího dítěte v kukle bojím😀 http://www.fler.cz/zbozi?ucat=333216

crawler
12. okt 2014

nebo tohle - 16v1 - je libo sukni či čepici? Já beru 2v1, 3v1 ale totok?
http://www.fler.cz/zbozi/16-v-1-cepice-nakrcnik...
a sorry nebudu se paní vysmívat - na některých fotkách vypadá, že šije dobře - dokonce mi přišlo někde že má coverlock i s horním krycím stehem,což je luxus a můžu jí závidět.

zikie
12. okt 2014

@macin73 Autíčkovou čepku jsem kdysi někde viděla, ale už jsem jí nedohledala-tak jsem improvizovala. Pletla jsem hladkou čepku na pěti jehlicích, udělala jsem tam proužky jako silnici a provlékla přízi navolno jako dělicí čáru, aby pružila. Autíčka jsem uháčkovala od oka :(
@caramilla Na zakázku jsem ještě nikdy nic nepletla, ale v krajním případě to můžu zkusit 🙂
@petkasv Chci chci!!! Pokud můžeš postrádat 🙂

elentari
12. okt 2014

@crawler na to jsem taky koukala 🙂 V popisu obchodu píše, že používá výhradně profesionální stroje... a že má zkušenosti s úpravami a opravami oděvů.. takže předpokládám někoho, kdo se s tím setkal ve škole - asi nebude "jen" nadšený amatér, co se vyšil sám. Kdyby zapracovala na fotkách, tak si myslím, že by se jí to prodávalo možná dvakrát tolik (fotka dělá TAK STRAŠNĚ moc - kamarádi prodávali nevhodný svatební dar /dva zlatě zdobené malované hrnečky s motivem jelenů/ a jelikož je kamarádka nadšená fotografka, tak když mi fotky ukazovali, tak jsem měla sto chutí si ty hrnečky koupit 😀

meluela
12. okt 2014

Ahojte, ak sa smiem spytat, odkial kupujete latky?
Ja som kupovala na taky maly projektik latku v predajni anjel v bratislave a vsetky prirodne materialy sa mi zdali byt dost drahe ... bavlna tenka za 5 eur, hrubsia od 5 do 11, lan cez desat eur na meter ... to su normalne ceny? To kebyze usijem napriklad postelne obliecky, tak este aj prerobim :/
V e-shopoch ked som pozerala tak ceny podobne. A to vlastne ani neviem odkial pochadzaju tie latky, ci to nie je rovnaky povod ako tricko z c&a ...
dakujem ked mi napisete svoje skusenosti a pripadne ine zaujimave zdroje kde sa da zohnat metraz 😉

zuzkasim
12. okt 2014

Ještě malá ukázka, jak zpracovávám zbytky kočárkoviny po těch mých nánožnících a taškách na kočárek, říkám tomu kočárkovinový patchwork, protože některé tašky jsou fakt z kousíčků🙂
@elentari Ano, fotka dělá hrozně moc, kolikrát si říkám, že slušně šít se naučí v podstatě každý, slušně fotit ne, na to je potřeba oko a pak pár těch znalostí.

palosek
12. okt 2014

@elentari je lepší menší obrázek, velké rychleji popraskají. Prát naruby na 30. Sušička ne-e. Přijde mi, že lepší jsou ty folie na bílá (světlá) trička 😉 Ale časem všechno padne...

petkasv
12. okt 2014

@zikie můžu, můžu, napiš kolik, a písni mi adresu, zítra ve chvíli volna skočím na poštu 🙂