Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo ad popinavky - ja sama jsem byla v soku, protoze jsem je kupovala s tim, ze me nepujdou a ze to bude na prodej, ta barva se mi jakoby ani vlastne nelibila, ale kdyz jsem to oblekla, tak jsem cumela, jak je ta barva vlastne krasna a jak mi jde. Me totiz nejde zluta, ale ona je ta barva smrncla do zelena tak, ze uz to neni ta zluta, co mit nemuzu, ale je z toho pocatek zelene, kterou muzu. No alchymie 😀 A ty diamanty do kombinace jsem vzala jen 0,5 m a ted jsem 2 m doobjednala, protoze jsou total bozi 😵 😀
@caramilla teda ta latka se mi opet nelibi, ale na tobe vypada naprosto paradne!! 😵
pleteni teda nemusim, s hackovanim stale bojuju, ale ted jsme s em. zacly plest na rukou a to je teda sranda.. 😀 😀 😀 uz maj vsichni rodinni prislusnici napletene saly na krk.. 😉
@zikie naaadhera!! ty mikiny jsou dooost dobry!
Dievčatá suseda má dcéru,už je to veľká baba 13-14 ročná a veľmi chce overal na spanie.Hľadám na nete,ale nikde nevidím strih,robila ste niektorá?Raz bol na veselej jedličke komplet strih,ale už to tam nevidím ☹
@koki_melo hele popsala jsi mé rozpaky úplně přesně - je divné mít kojící tričko v barvách kojenecké stolice 😀
Není tričko jako tričko a nejsou kozy jako kozy, no 😀 😀 😀 Ale teda tyhle kozy nejsou moje, ty jsou cizí, ty jsou VS 😝 Včera jsem si přeměřovala hrudník a ze 105 po porodu v plném kojení jsem klesla na 95 a to kojím furt jak zběsilá ve dne v noci 😀 Ale teda nevadí mi to, takhle je to tak akorát 😀 Takže kdybych se fotila "přírodně", rozhodně by to taková bomba nebyla, ale čím větší kozy, tím opticky menší pupek, proto se fotím s cizíma kozama, i když tu podprdu normálně nenosím. nejde z ní kojit, že 😀
Triko je @caramilla fakt super! Úplně jsi mě navnadila si tu pokakanou látku koupit 😀 .
Já mám v plánu dneska taky trika (ehm, ta prošívaná vesta, ve které ten dvojitej vlizelín tak klouže počká), ale takovýdle pěkný teda ne. A ani ty VS prsa nemám...navíc mám dneska blbou náladu...záruka toho, že to po.eru 😀 😀 😀.
Mé první lacláčové kalhoty. Jeli jsme na svatbu, tak jsme se museli hodit do gala. Trochu ten prací kord chlupatil ve švech, ale kdybych to po ušití vyprala, tak je to asi v pohodě, že?
Jo vy to máte ještě vždy profi nafocené. Starší modelka nejí sladké tak uplácet nemám čím a asi to ani neumím vyfotit.
dnešní recy-rychlovka, musím se pochlubit, ale všechno šití hotovo za hodinu 🙂 (tj nepočítejte stříhání, kreslení hvězdiček, atd.). Byla jsem příjemně překvapená, že z jedněch mých starých vytahaných tepláků jsem ušila dvoje ve vel 92-98, jsem zvyklá přešívat džíny a tam to nejde. Zelené jsou teda nové 🙂
ta hvězdička nahoře je ve skutečnosti o dost míň křivá, než na fotce 😀
@macin73 ta látka je prosím tě naprosto perfektní, já jí vzala jakože přídavkem - dobré barvy, nic moc vzor, ale když jsem jí vybalila, tak jsem byla fakt ráda, že jí mám. Je hezká i samostatně, dobře jde do kombinací. Ono se mi zdá, že v lille mají dost dobré oko na látky, které působí zpočátku fádně, ale pak se úplně nadchneš a zjistíš, že jsou dokonalé. 🙂
Jo a ode mne tričko s příběhem...ten příběh se jmenuje "Už nemám ploché břicho...".
...foceno na rozdíl od paninky Kozové v blbý podprdě, takže to vypadá, že to pod pažemi táhne, ale toť zaseklá podprda.....on ten příběh totiž pokračuje a jmenuje se "Začínám prasatět" 😠 .
Matroš je cihlovo-červený bambus a designové proužky, do patentu, falešná mašlička.
@koki_melo Přesně, taky žádný břicho nevidím... Jinak prosím tě, nemáš nějaký odstřižky svetroviny? A nemáš víc barev, konkrétně tyrkysovou? Mám v hlavě takový projekt a potřebuju kousky na aplikace.... Klidně i malý, třeba proužky, cca 5x10 cm klidně? Díky 😉

@zikie No, je fakt boží a já nemám doma na to ani takhle hezky barevnou vlnu, a ty když už to máš v ruce... 😀 Ale nutit tě nechci, já bych pro nikoho teda na zakázku nepletla, ale já jsem slimák, já pletu čepice nekonečně dlouho a pářu, no děs 😀 Jak píše macin - moc hezkých čepic pro kluky právě moc není, ta tvoje je naprosto geinální 😵
A nebo by šlo, pokud bys byla ochotná, odprodat kus vlny a instrukce, tak bych si ji třeba upletla do příští zimy sama:D