icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
13. okt 2014

@anastazieb Kačko nemám, jen tu zelenkavou a zelenou. Ale z těch ti můžu střihnout 😉 .

petkasv
13. okt 2014

@koki_melo kde máš to panděro 😀 😀
Tady jedna ukázka pro tebe 😀 mikina je jen velikosti L/XL, vrchní je M, a velikost XXL byla třikrát taková 😀

zuzimia
13. okt 2014

@koki_melo
Tak take "hrozne brusisko" by som brala vsetkymi desiatimi! 😀 😀 😀 😀

petkasv
13. okt 2014

Viděli jste toto, to je bomba 😀
http://www.fler.cz/zbozi/slunce-81x-jinak-4162233

alenf
13. okt 2014

@koki_melo zboznujem citat tvoje komentare 😀 😀 😀

sufik1
13. okt 2014

@petkasv nad jejima vecma slintam celkem pravidelne... a jeste ma uzasny quiltovany veci janad http://www.fler.cz/zbozi/sedak-v-jarni-zelene-4...

laeela
13. okt 2014

@petkasv viděla, od Kateřiny N. mám hrnečky, kterými matu návštěvy - jsou keramické a dekor mají jako plecháčky, jsou to moje nejmilejší na espresso. 😉
Ona má opravdu skvělé věci. Od fotek, přes keramiku až po šití.

petkasv
13. okt 2014

@laeela, @sufik1 no tohle mi nedělejte 😀 😀 😀 @laeela dneska jsem koukala na ten merino šátek, něco jsem hledala a vykouklo na mě toto, bože je taková nádhera, ty barvy a to že si napsala od koho to merino máš, tím mě ruinuješ, já dneska utratila u decidy litra a ještě že jsem nakoupila u ní protože u OnegRH bych utratila mnohem, mnohem víc, má nádherné ty barvičky 😀

alenf
13. okt 2014

@petkasv aj ta cena je bomba,i ked sa musela namakat riadne na tom 😀

zuzkasim
13. okt 2014

@petkasv
@sufik1 S paní Kateřinou se osobně znám, je nejen úžasně šikovná, ale i moc milá a hrozně ukecaná🙂 Loni jsme měli její věci na patchworkové výstavě, i zblízka jsou parádní, samozřejmostí je pečlivá práce. Má dobré nápady.

petkasv
13. okt 2014

@zuzkasim je to fakt krásný 😵

jancasoch
13. okt 2014

@zuzkasim teprve teď jsem si všimla tvojí zprávy k mojím fotkám - růžičky na výstřihu nejsou opalované, je to materiál ze kterého je triko - úplet.
Co se týká patentek, byl to takový hokuspokus - protože mi došly kovové druky. Asi to moc praktické nebude.

zuzkasim
13. okt 2014

@alenf Dobré je, že tu paní její tvorba živí. Daří se jí najít takové zákazníky, kteří to zaplatí, tomu já fandím.

zikie
13. okt 2014

@koki_melo Zpráva 3- už konečně musím na tu operaci očí, neboť nevidím ani břicho, ani jiné známky prasatění...

Jinak moc děkuju za "páčiky" z mikin mám fakt radost. Hodně dlouho jsem se na ně chystala, ale odrazovaly mě ty zipy... Nakonec mi přišly tak moc praktické na kojení, že jsem neodolala, jsem zvědavá, jak se osvědčí...
A samozřejmě věci co jsem sem dávala jsou za dlooouhou dobu....

mia___
13. okt 2014
miculienka
13. okt 2014

ahojte kočky šikovnice , počujte , potrebujem ušiť malému na spanie nejaký overal - miesto deky alebo prikrývky - stále sa odkope ,mám na mysli niečo z flísoviny alebo niečoho takého mäkkého a teplého , len chcem aby to malo aj nohy , nielen taký vak aby nemal pocit, že je uväznený , len nemám žiaden strih ani postup ako to ušiť , nejakú predstavu mám síce len potrebovala by som to doklepať aby som niečo nepokazila , nešili ste niekto niečo také , nemáte nejaký postup, návod , alebo aj fotečky hotových vecí , ďakujem 🙂

laeela
13. okt 2014

@petkasv hehe, to ti teda nepřeju, u 0negRH slintám pravidelně. 😀

palosek
13. okt 2014

@kuna hvězdy dobrý...já tě pajcla a mimo tepláky už bude mít neteř i mikču s hvězdama....až se dokopu zahnout rukávy a dolní lem 😝

koki_melo
13. okt 2014

@petkasv téééda, ta je fakt veliká 🙂.

caramilla
14. okt 2014

@kusepa tak ty jsou hustý, to je zrovna věc, co jsem si říkala, že doufám, že mě nikdy nenapadne šít 😀 😀 😀 😀
@snowwitch z hromadky přes Endouška a ukecala jsem ji, že ještě udělá teď jednu, takže pokud ji mají skladem, bude 😉
@koki_melo a kde máš polštář? 😀

koki_melo
14. okt 2014

@caramilla jooooo, tuhle jsem si dala na FB jako profilovku a lidi mi začali gratulovat...tak už radši neblbnu, aby někoho netrefil šlak 😀

petkasv
14. okt 2014

Holky technická vaše děti do školky nosí letní soft nebo ten goretex, moje nosí stále goráč, protože je dopo teplo ale jestli se začne ochlazovat budu muset našít asi letní 😖

caramilla
14. okt 2014

@mia___ díky!!!

Jinak Katku N. taky miluju, taky tam slintám a mě přijde, že to drahé není, já bych takové věci nešila ani za zlaté prase 😝

caramilla
14. okt 2014

@petkasv ano, jak píšeš, šusťák, je teplo, až se ochladí, nastoupí letní soft, pak zimní soft a nakonec EU soft, ten je nejteplejší. Min. rok to ani na letní soft nebylo, rovnou jsem po šust. dávala zimní obyč soft 😉

petkasv
14. okt 2014

@caramilla no tak nějak v to letos doufám, ale vidím to že asi letní budu muset našít, u nás hnusně leje, ale má být zase teplo tak nevím 😀 teď musím R. ušít rifle, chodí pořád v pláťákách, já jsem hrozná matka 😀

koki_melo
14. okt 2014

...ženy, nerouhejme se, nějak cejtím ve starých kostech, že letos ta zima pěkně křápne 😉

petkasv
14. okt 2014

@koki_melo ale prosim tě 😀 😀 😀 já doufám, že babí léto by mohlo být do 3/4listopadu a pak nasněží, vydrží to do unora a pak bude zase jaro 😝 😝

elentari
14. okt 2014

No minulý rok byla u nás "zima" taková, že sice mrzlo (takže nebylo bláto), ale jinak svítilo sluníčko, žádný brečky, sníh byl asi týden... celou zimu jsme byli prakticky venku. Vůbec bych se nezlobila, kdyby to tak bylo i letos... 😖

terezita
14. okt 2014

@caramilla jako ja kdyz ted sila tu pidi deku tak s materiálem a praci jsem ji spocitala na 1,5 litru.. :P takže u ni v té velikosti mi to taky prijde naprosto realne. A krasne teda jsou!! 😍
@petkasv my gorac nemáme, takže rovnou letní soft.

petkasv
14. okt 2014

@elentari teda už 40tt jak se cítíš?