Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a protože se mi líbí se tu vykecávat na vlastní stránce, tak včerejší večerní počin, rychlomikina. Ale aspon jsem si vyhrála se začištěním krku a kapuce. Mikina se mi tak líbila u @katka82, že jsem ji musela zkusit taky a sedí parádně, hlavně hezky u krku, což byl u některých jiných mikin problém.
Raketa je šablonovaná, tu jsem dělala teď ráno 🙂
@terezita @caramilla Ona je jedna z těch, které fakt tvoří umění, krásnou kvalitní ruční práci a není to to "jůůů já šiju"...a nebo "jak si tak asi na mateřské vydělat prachy? Ha, v Lidlu mají stroj, budu šít na kšeft...". Prostě je to umělecké dílo a ta cena je namístě. Já teď quiltovala zimní vestu a ve finále jsem cely quilt vítězoslavně vypárala. Ona to zas není takové prča, jak to vypadá 😀 😀 😀 .
@ringcoriel to je krásné 😵
Ahojte, sijete bodynka a detske tricka ... Vazny zaujem NAD 150 ks.
Dakujem za odpoved
Ahojte 7z dlhsi čas pozorujem vase vytvory a trochu som sa nakazila. Teraz uvazujem o kupe overlocku len sa neviem rozhodnu medzi bernette 610 a berninou 700d. Mate niektora skusenost?
Ďakujem krásne.
@kacena376 ahoj, ja mam 610d asi rok, a som s nou max. spokojna, slape jak hodinky, ked som ju kupovala, mi pani povedala, ze na domace sitie je uplne super, rozhodovala som sa tak jak ty, vraj ta 700vka uz zvlada aj vacsiu zataz, a moze byt pouzivana jak jednoduchsi priemyselny. aj som vahala, ale financie nepustili...ale som sokojna a uplne staci na par pyzam a legin co posijem... 😉
@mariast @jitu22 @zikie dekuju, mikina je z letniho ottobre letosniho roku, takze myslim 2/2014 (nejsem doma a pisu z mobilu, tak se mi to nechce hledat, ale je to to letni cislo). Je od vel 98, tak jsem ji zmensila. To stepovani je obycejnym stehem v kapuci a rovnym strecovym okolo krku, aby to neprasklo.
Mám je, Mám 😀 Rozárčiny rifle, a jsou vymazlený, mám z nich takovou radost, že vám je vyfotím až zítra na modelce, pokud jí půjdou 😀 😀 😀 ale teda šila jsem je celý den a dokončený jsou až teď, je to mazec😀
tak soutěž o tryskomyš? Jedno červené se na Fleru prodalo do 10ti minut, já mu ale fakt věřila. Sakura mě absolutně neoslovila v reálu, měla jsem ji tu asi rok a půl, ale teď po té, co jsem to vyšila a vyfotila, tak ji miluju, boží látka a hlavně slušivá, jemná... bomba!
Jo a manželovi jsem tu ukazovala to rybí pruhové triko jako, že to je úlet a on se na to podíval a říkal "a co je na tom jako divné, co mám vidět?" Tak mu říkám "no, nepřijde ti to jako fakt už hodně barevné? A ty rybičky?" a on "ne". A to podotýkám on chodí jen černá, šedá a tmavě hnedá / modrá 😀 😀 😀 Ale tak třeba rybičkové by nosil, ušiju mu papa and me s Kryštofáčem 😀

@koki_melo prej fretka, fretka je maminka, já jsem kuna 😀. A já ti dám tričko s příběhem, dokud máš prsa víc vepředu, než břicho, tak je to dobrý 😀
@petkasv ta mikina teda musela být mega 🙂